Főoldal > U17 > U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk lejátszotta második mérkőzését a lengyelországi Syrenka Kupán, és 3-0-ra legyőzte Üzbegisztán korosztályos csapatát.
A lengyelektől elszenvedett 1-0-ás vereség után a magyar válogatott az alsó ágon folytatta szereplését a Syrenka Kupán, második ellenfele a belgákkal szemben 3-1-re alulmaradó üzbég együttes volt. A mieink az első félidőben uralták a játékot, saját térfelére szorították az ellenfelet, és több ígéretes akciót is vezettek, de egy-egy labdaszerzést követően a rendkívül gyors játékosokkal rendelkező üzbégek is alakítottak ki helyzeteket a magyar kapu előtt. A vezetést a 10. percben szereztük meg, ekkor Nyári Patrik passzát követően Burai Erik fordult kapura, és lőtte ki a jobb sarkot (1-0). A 20. percen ismét a Nyári-Burai összjáték hozott gólt, előbbi kiváló mélységi passzából utóbbi kapura tört, és higgadtan a hálóba lőtt (2-0).

A második félidőben több helyen is változott az összeállításunk, valamivel kiegyenlítettebbé vált a találkozó, de továbbra is a magyar válogatott alakított ki több lehetőséget. Gólt is a mieink szereztek, a 44. percben Sipos indításával Tóth-Gábor Kristóf lépett ki, majd a kifutó kapust átemelve a hálóba helyezett, ezzel a találattal alakult ki a 3-0-ás végeredmény.

A magyar válogatott szombaton az ötödik helyért játszik, az ellenfél a norvég csapat lesz.

- Az eredménnyel elégedettek lehetünk, azonban a mérkőzésen rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettük, ami megakadályozta, hogy még hatékonyabb legyen a játékunk. A következő mérkőzésen sokkal több összpontosításra és még fegyelmezettebb csapatmozgásokra lesz szükség a jó eredmény eléréséhez - mondta a mérkőzés után Belvon Attila szövetségi edző.

Magyarország-Üzbegisztán 3-0 (2-0)
Magyarország: Ásványi Balázs (Onódi Ákos, 65.) - Tóth Dominik (Nyíri Vince, 41.), Lakatos Benjámin, Varju Benedek, Vida Kristóf (Papp László, 54.) - Sipos Zoltán, Nyári Patrik (Irimiás Gergő, 41.) - Kiss Bence, Burai Erik (Cipf Dominik, 54.), Kapronczai Gergely (Bukta Csaba, 65.) - Tóth-Gábor Kristóf (Kalmár Olivér, 54.)
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U17

  A magyar válogatott kétszer is egyenlített a horvátok ellen a Telki Kupa második játéknapján, és 2-2-es döntetlennel zárta a dorogi találkozót.

  U17: a hajrában egyenlítettünk a horvátok ellen
 • U17

  Torvund Alexander, az U17-es válogatott csatára a győztes Eb-rajt másnapján mesélt az MLSZ TV-nek a franciák elleni sikerről és saját magáról.

  U17: Tovább kell vinni a franciák elleni hozzáállást
 • U17

  Fontos hét vár a férfi U17-es és U19-es válogatottra, a következő napokban eldől, hogy a két csapat részt vehet-e az idei kontinensviadalon.

  A héten az Eb-részvételért harcolnak a korosztályos válogatottak
 • U17

  Újoncokkal felálló U17-es válogatottunk 4-0-ás vereséget szenvedett a szlovákoktól Telkiben, felkészülési mérkőzésen.

  U17: Visszavágtak a szlovákok a keddi vereségért
 • U17

  U17-es válogatottunk walesi túrája második mérkőzésén 2-1-re legyőzte a házigazdák korosztályos csapatát.

  U17: győzelem az Eb-selejtezők főpróbáján
 • U17

  Mindkét csapat vezetett egyszer a Wales-Magyarország U17-es felkészülési mérkőzésen, végül 2-2-es döntetlennel zárult a találkozó.

  U17: fordulatos döntetlen Wales ellen
 • U17

  U17-es válogatottunk 2-0-ra legyőzte a szerbeket a Telki Kupa utolsó játéknapján, és elhódította a végső győztesnek járó trófeát.

  Megnyerte a Telki Kupát a magyar válogatott
 • U17

  A magyar U17-es válogatott kétgólos vereséggel folytatta szereplését a Telki Kupán.

  Telki Kupa: a csehek ellen nem ment a játék
 • U17

  A magyar U17-es válogatott első idei nemzetközi mérkőzésén egy góllal kikapott a norvég együttestől.

  U17: egy korai góllal győztek Telkiben a norvégok
 • U17

  U17-es válogatottunk 1-1-es döntetlent ért el a szerbek elleni idegenbeli felkészülési mérkőzésen.

  U17: győzelmet szalasztottunk el Szerbiában