Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

2017. szeptember. 02., 22:29   |    

Futsal: Küzdelmes meccsen vertük Kínát

A magyar futsalválogatott lejátszotta első mérkőzését horvátországi felkészülési minitornáján.

Szeptember végén, a lengyelek elleni oda-visszavágós Eb-selejtező play off-párharc második meccse után eldől, hogy a magyar futsalválogatott részt vesz-e a jövő január végén kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon. A két fontos összecsapás előtt azonban még a kemény munkáé a főszerep, a mieink egy intenzív felkészülés kellős közepén járnak, jelenleg Horvátországban vesznek részt háromcsapatos minitornán.

A torna első mérkőzésén, pénteken Kína volt az ellenfél. A két csapat csütörtökön nemhivatalos edzőmérkőzésen összemérte az erejét, akkor a mieink 2-0-ra nyerni tudtak. Most küzdelmesebb, harcosabb mérkőzést játszott a két együttes, a 0-0-ás első félidő után a kínaiak szereztek vezetést, de Dávid Richárd és Trencsényi János góljaival fordítottunk, és 2-1-re megnyertük a találkozót.

A magyar válogatott vasárnap 18.00 órakor Finnország ellen játssza utolsó felkészülési meccsét, majd szeptember 6-tól Miskolcon, a szeptember 12-i play off-párharc első felvonásának helyszínén folytatja a munkát.

- Azt szeretném, ha a játékosok nehéz döntés elé állítanának, amikor véglegesíteni kell a lengyelek elleni keretet, és eddig jó munkát végeznek, mert a remek teljesítmények miatt igen nehéz lesz szűkíteni a keretet. Egyben van a csapat, bizakodva készülünk a miskolci mérkőzést megelőző felkészülés utolsó hetére - mondta Sito Rivera szövetségi kapitány.

A play off első mérkőzését szeptember 12-én, 18.00 órától Miskolcon, a Generali Arénában rendezik, a visszavágót szeptember 26-án, az észak-lengyelországi Koszalinban játsszák le. A párharc győztese vesz részt a január végén kezdődő szlovéniai Európa-bajnokságon. A miskolci mérkőzésre már megkezdődött a jegyek árusítása, jelenleg a Ticket Express két fővárosi irodájában (TEX Syma, TEX Bálna) lehet megvásárolni azokat, szeptember 7-től pedig Miskolcon, a Jégcsarnokban is megválthatóak a belépők, 1000 forintos egységáron.

Magyarország-Kína 2-1 (0-0)
Magyarország: Alasztics Marcell - Birinyi Balázs, Dávid Richárd, Klacsák Bence, Komáromi Péter
Cserék: Tóth Gyula, Matkovics Gábor, Vas Ádám, Gál István, Rábl János, Németh Péter, Hosszú Ádám, Szeghy Szabolcs, Nagy Imre

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS