Főoldal > U21 > U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

U21: Lendületet adhat a folytatásra a keddi győzelem

A magyar U21-es válogatottnak keményen meg kellett harcolnia a három pontért Málta ellen, de egy utolsó pillanatokban szerzett találattal 2-1-re nyerni tudott keddi, gyirmóti Eb-selejtezőjén.
Hiába vertük múlt pénteken 2-1-re a németeket Padernbornban felkészülési mérkőzésen, a szakmai stáb és a játékosok végig úgy készültek, hogy Málta alaposan megnehezíti a dolgunkat Gyirmóton, és akárcsak a szigetországi válogatott előző ellenfeleinek, nekünk is keményen meg kell küzdenünk a győzelemért. Az előrejelzés pontosnak bizonyult, Málta valóban kemény ellenfél volt, csapatunknak a 92. percben sikerült megszereznie a győztes találatot. A helyzetek száma alapján ugyanakkor megérdemelt a sikerünk, a gólokon kívül két kapufát lőttünk, ziccereket hibáztunk el, és a máltai kapusnak is volt egy-két nagy bravúrja.

- Az első félidő helyzetei alapján a máltaiak nem szólhattak volna egy szót sem, ha 3-1 vagy 4-1 az eredmény a szünetben, azzal, hogy kihagytuk a lehetőségeket, saját magunk dolgát nehezítettük meg - mondta a találkozót követően Kecskés Ákos, a mieink csapatkapitánya. - A második félidőben nehezebb dolgunk volt, az ellenfél már csak az eredmény tartására törekedett, megszállta saját tizenhatosának előterét, és nagyot kellett küzdenünk, hogy megtörjük az ellenállását. Bár egy-két kontrával eljutottak a kapunkig a máltai támadók, a védőfeladatokat tekintve nem volt sok dolgom a mérkőzésen, mégis rengeteget kellett futnom, folyamatosan figyelni kellett a máltai kapu elől visszalőtt labdákra, emellett belépni a támadásokba, és felérni a szögletekhez, szabadrúgásokhoz.

Szögletből tizennégyet végeztünk el, emellett szabadrúgásból is jó néhányat lőhettünk, végül egy ilyen játékhelyzetből szereztük meg a győztes találatot, Zsótér Donát bal oldali szabadrúgására Lenzsér Bence érkezett tökéletesen, és bólintott a bal sarokba. Az első gólunkat szerző Bíró Bence szerint a drámaira sikeredett befejezés ellenére a csapat taktikája végig jól működött, a keményen védekező máltaiak azonban jól állták a sarat, és a hajráig szerencsével sem álltak hadilábon.

- Nem leptek meg bennünket a máltaiak, arra alapoztuk a taktikánkat, hogy a védekezésre helyezik a hangsúlyt, és ez be is igazolódott - pillantott vissza a meccsre a portugál Vitoria Guimares légiósa. - Megvoltak a bejátszható területek, viszont amikor visszaléptünk a labdákért, hátulról folyamatosan nyomást gyakoroltak ránk az ellenfél játékosai, végig agresszívan, keményen védekeztek. Sajnálom, hogy a vezetőgól megszerzése után egy figyelmetlenség miatt elúszott az előnyünk, de elsősorban amiatt vált nehézzé a meccs, hogy kihagytuk a lehetőségeket. Örülünk a győzelemnek, mert egy kellemetlen stílusú, nehéz ellenfél szemben szereztük azt meg, meggyőződésem, hogy a máltai csapat még okoz meglepetéseket a csoportban. Lesznek persze ennél is nehezebb mérkőzéseink, de a jó rajt lendületet adhat a folytatásra. Egy ilyen keményen megharcolt siker a csapategység erősítésében is segíthet, de bízom benne, hogy a teljesítményünket tekintve is sikerül meccsről meccsre előrelépnünk.

HUN_MLT_0905_U21_8

A magyar válogatott október 5-én a 2019-es Eb házigazdáját, Olaszországot fogadja, öt nappal később pedig Isztambulban lép pályára a törökök ellen. A török válogatott kedden Belgium játszott 0-0-ás döntetlent, a csoport másik keddi összecsapásán a svédek 4-0-ra legyőzték Ciprust.

A magyar U21-es válogatott további Eb-selejtezős programja:

2017:

október 10.: Törökország-Magyarország
november 10.: Magyarország-Svédország
november 14.: Ciprus-Magyarország

2018:

március 22.: Magyarország-Ciprus
március 26.: Belgium-Magyarország
szeptember 7.: Svédország-Magyarország
szeptember 11.: Magyarország-Belgium
október 12.: Málta-Magyarország
október 16.: Magyarország-Törökország
nyomtatás
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
 • U21

  U21-es válogatottunk négy mérkőzést játszott le ősszel Eb-selejtező csoportjában, és a megszerzett nyolc ponttal kedvező helyzetben várhatja a tavaszi folytatást.

  Biztató ősz után várja a folytatást az U21-es válogatott
 • U21

  U21-es válogatottunk utolsó idei mérkőzésére készül: kedden, magyar idő szerint 15.00 órakor Cipruson lép pályára Európa-bajnoki selejtezőn.

  Idei utolsó mérkőzésére készül az U21-es válogatott
 • U21

  A magyar U21-es válogatott az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a svédek elleni Eb-selejtezőn a Szusza Ferenc Stadionban, de a vendégek mindkét félidő végén betaláltak egyszer, s miután mi a fordulás után adódó lehetőségeinket kihagytunk, döntetlennel ért véget a találkozó.

  U21: Győzelmi esélyt szalasztottunk el a svédek ellen
 • U21

  A magyar U21-es válogatott kedden kezdi meg szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban: Gyirmóton a máltaiakat fogadja.

  U21: Hosszú sorozatot kezd meg kedden a válogatott
 • U21

  Pénteken 18.00 órakor Padernbornban, az Eb-címvédő németek ellen lép pályára a magyar férfi U21-es válogatott.

  U21: Motiváltan készül a németek ellen a válogatott
 • U21

  Csütörtökön délelőtt megtartották az U21-es Eb-selejtező sorozat csoportbeosztását, a svéd, a török és a belga válogatott is az ellenfeleink között lesz.

  U21: Szeptemberben Málta ellen kezdjük az Eb-selejtezőket
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott 3–1-es vereséget szenvedett Görögország ellen az Athénban lejátszott Eb-selejtezőn. Michael Boris csapata nem játszott rosszul, többet birtokolta a labdát, mint ellenfele, és veszélyesebben játszott, ám a görögök szinte tökéletes helyzetkihasználása döntött.

  U21: Balszerencsés vereség Görögországban
 • U21

  A magyar férfi U21-es válogatott Görögország ellen, Athénban zárja az Európa-bajnoki selejtezősorozatát. Az már korábban eldőlt, hogy a kvalifikációt nem tudta kivívni a csapat, de a harmadik hely még megszerezhető.

  U21: Tizenegy kilométer kellett a sikerhez, a görögök ellen is ez a cél
 • U21

  U21-es válogatottunk 0-2-ről és 1-3-ról felállva 3-3-as döntetlent ért el a portugál korosztályos együttes ellen a két csapat gyirmóti Eb-selejtező mérkőzésén.

  Újabb 3-3 a portugálok ellen, ezúttal az U21-esektől
 • U21

  Az A-válogatottal párhuzamosan az U21-es csapat is együtt készül a napokban.

  U21: 23 játékos utazik Ausztriába