Főoldal > Bajnokságok > Visszaesett otthon a Honvéd, Albert Flórián nyomdokain a Fradi gólvágója

Visszaesett otthon a Honvéd, Albert Flórián nyomdokain a Fradi gólvágója

Varga Roland a tizenegyedik fordulóban a tizenkettedik gólját szerezte, ennél jobb rajtot az élvonalban a Ferencváros játékosai közül legutóbb Albert Flórián vett, aki 1964-ben 14 gólt szerzett az első tizenegy fordulóban. A Videoton FC az első tizenegy fordulóból ötben legalább három gólt szerzett. A szombathelyiek mind a tíz pontjukat pályaválasztóként érték el. Ennek ellenére negatív a hazai gólkülönbségük. A Bp. Honvéd a mezőny minden csapatánál több gólt kapott eddig pályaválasztóként.
ÚJPEST FC–DEBRECENI VSC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Pávkovics (23.), illetve Takács T. (35.)

– Az Újpest megállította, vagy inkább lefékezte a nagy sorozatban lévő DVSC-t, de ettől még igaz: az idényben az eddigi öt hazai bajnokijából csak egyet nyert meg.
– A lila-fehérek az előző idényben 12 döntetlent játszottak (annál többet, tizenhármat, csak az MTK), de arányaiban azon még túl is tesznek, már öt „iksznél” járnak. Övék a legtöbb a mezőnyben.
– A húszéves Pávkovics Bence az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában. Ő a kilencedik újpesti, aki gólt szerzett a bajnoki idényben.
– Nebojsa Vignjevics csapata a az első három fordulóban elért háromszori 2-2 óta mindössze Mezőkövesden tudott egynél több gólt szerezni.
– Herczeg András együttese a sorozatban elért öt győzelme után játszott döntetlent. Hat forduló óta veretlen, ebben a tekintetben a legjobb a mezőnyben, megelőzve a Ferencvárost és a Paksot (4-4).
– A Debrecen a legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén hét pontot szerzett. Ilyen jó sorozata vendégként tavaly szeptember-október óta először van.
– Takács Tamás a második gólját szerezte az őszi bajnoki szezonban. Hetedszer játszott az Újpest ellen bajnokit, először szerzett gólt a lila-fehérek ellen.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Knežević (78. - 11-esből), illetve Simon Á. (63.), Bertus (71.)

– A Paks sorozatban a negyedik mérkőzésén maradt veretlen.
– Csertői Aurél együttese egymást követő harmadik mérkőzést is megnyerte, ilyen jó sorozata legutóbb az előző tavaszi idényben, február–márciusban volt.
– A Paks az ötödik helyen áll a tabellán, ez a legjobb helyezése az idényben.
– Simon Ádám 2016. március 5. óta az első gólját szerezte az élvonalban, azt is Felcsúton lőtte, de Videoton FC játékosaként a Haladásnak.
– Bertus Lajos a harmadik góljánál tart az OTP Bank Liga 2017–2018-as idényében. Korábban három szezonban is eljutott már három találatig, de tovább soha, tehát a mostani gól „egyéni csúcsának” a beállítását jelentette.
– A horvát Josip Knežević a legutóbbi hat bajnokiján hat gólt szerzett.
– A Puskás Akadémia a harmadik hazai vereségét szenvedte el a mostani bajnoki szezonban, otthon hat, idegenben nyolc pontot szerzett eddig, igaz, vendégként eggyel többször játszott.BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-3 (2-1)
Gólszerzők: Vajda (10.), Sigér (37.), illetve Lovrencsics G. (39.), Paintsil (54.), Varga R. (78., 11-esből)

– A Ferencváros sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését nyerte meg. Ilyen jó sorozata egy idényen belül két éve, 2015 októberében volt legutóbb.
– Thomas Doll csapata 2017-ben másodszor ért el három-három gólt két egymást követő idegenbeli mérkőzésen. Tavasszal a két kieső, az MTK és a Gyirmót, most pedig a Bp. Honvéd és a Balmazújváros ellen.
– Varga Roland a tizenegyedik fordulóban a tizenkettedik gólját szerezte. Teljesítménye immár jobb Böde Dániel 2015-ös idénykezdeténél. Ennél jobb rajtot az élvonalban a Ferencváros játékosai közül legutóbb Albert Flórián vett, aki 1964-ben 14 gólt szerzett az első tizenegy fordulóban.
– Lovrencsics Gergő a hazai bajnokságba visszatérése óta május 6-án, az MTK ellen szerezte az első bajnoki gólját. Most a másodikat. A ghánai Joseph Paintsil a negyedik magyarországi bajnokiján a harmadik gólját érte el.
– A Balmaz Kamilla Gyógyfürdő az első tizenegy fordulóban négyszer jutott egy mérkőzésen két szerzett gólig, de ezek közül csak egy meccset nyert meg. Először veszített ellenben két gólt szerezve.
– Sigér Dávid az első gólját érte el az élvonalban. A kárpátaljai Vajda Sándor már a harmadik góljánál tart.
– A balmazújvárosiak minden más csapatnál többször kaptak eddig ki pályaválasztóként, négyszer. Mindegyik egygólos vereség volt.DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON FC 2-3 (1-0)
Gólszerzők: Ugrai (17.), Joannidisz (78.), illetve Hadžić (53.), Henty (72.), Pátkai (86.)

– A Diósgyőr sorozatban negyedszer szenvedett vereséget a bajnokságban. Az előző idényben (2016–2017) két ilyen rossz szériája is volt, mindkettő még Bódog Tamás érkezése előtt.
– Pályaválasztóként, Debrecenben, négy mérkőzésen négy pontot szerzett eddig a DVTK.
– Az előző hazai találkozón is Ugrai Roland és Nikolaosz Joannidisz szerezték a diósgyőri gólokat, akkor meg 4-2-re kapott ki a cspat, a Pakstól. A borsodiak a legutóbbi négy fordulóban 12 gólt kaptak.
– A Videoton FC két nyeretlen mérkőzés után győzött ismét.
– Marko Nikolics együttese az első tizenegy fordulóból ötben legalább három gólt szerzett.
– Pátkai Máté a legutóbbi hat fordulóban négy gólt szerzett. Jó esélye van arra, hogy az idény végéig túlszárnyalja eddigi legjobbját, a 2013–2014-es és a 2014–2015-ös szezonban is hét gólt ért el.
– Amióta Danko Lazovics az eltiltását tölti, Anel Hadžić minden mérkőzésen szerzett gólt. Ezequiel Hentynek a mostani a második gólja volt az OTP Bank Ligában.SWIETELSKY HALADÁS–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Williams (5.), Polgár (60.), illetve Iszlai (28.), Koszta (81.)

– A Haladás először játszott döntetlent a mostani bajnoki idényben.
– A zöld-fehérek mind a tíz pontjukat pályaválasztóként érték el. Ennek ellenére negatív a hazai gólkülönbségük.
– A Haladás hat mérkőzésen szerzett eddig gólt a bajnoki idényben, négyszer David Williams is gólt szerzett azon a mérkőzésen, sőt kétszer csak ő szerzett gólt a csapatból.
– Polgár Kristóf élete első NB I-es gólját szerezte.
– Iszlai Bence korábbi csapata ellen szerezte meg a Mezőkövesdben vívott első bajnokiján az első ottani gólját. Áprilisban még a Haladás színeiben szerzett gólt a borsodiak ellen.
– Koszta Márk ugyancsak az első gólját szerezte mezőkövesdi színekben.
– A Mezőkövesd az eddig hat idegenbeli mérkőzéséből hármon szerzett pontot vagy pontokat.

BUDAPEST HONVÉD–VASAS FC 1-4 (0-1)
Gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (15., 49., 93.), Gaál (52.)

– A tavasszal minden hazai bajnokiját megnyerő Bp. Honvéd a legutóbbi három hazai mérkőzését elveszítette, a legutóbbi haton tizenhárom pontot tékozolt el. Tavaszi formájában fölényesen vezetné a bajnokságot, így címvédőként csak hatodik a 2017–2018-as szezon egyharmada után.
– Még döbbenetesebb adat: a Bp. Honvéd a mezőny minden csapatánál több gólt kapott eddig pályaválasztóként. A hét meccsen kapott 15 góllal szemben tavasszal hat mérkőzésen csupán kettőt kapott.
– A kispestieknek 16 pontjuk van, ez csak eggyel kevesebb, mint amennyit a bajnoki címnyerés idényében, 2016–2017-ben szereztek az első 11 fordulóban.
– A kispestiek tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, Djordje Kamber kiállítása miatt (86. perc). Davide Lanzafame kihagyott egy büntetőt.
– A Vasas 2008. április 5-én, Diósgyőrben szerzett vendégként legalább négy gólt élvonalbeli bajnokin. Akkor 5-4-re nyert.
– Gaál Bálint a legutóbbi négy fordulóban három gólt szerzett.
– Remili Mohamed négy gólnál jár az idényben. Az NB II-ben szerzet már kétszer is mesterhármast, az élvonalban korábban még sohasem. A Vasas játékosai közül a mostanit megelőzően legutóbb Beliczky Gergő szerzett mesterhármast az NB I-ben, 2010. március 25-én, az MTK elleni találkozón.

nyomtatás