Főoldal > Strandlabdarúgás > Újabb elismerés a magyar strandlabdarúgó-szakágnak

Újabb elismerés a magyar strandlabdarúgó-szakágnak

A szakemberek döntése alapján két fiatal magyar tehetség is bekerült a világ 50 legjobb strandlabdarúgója közé.
A Beach Soccer Worldwide, a strandlabdarúgás hivatalos nemzetközi szervezete összeállította az idény legjobb játékosainak listáját. A „BEACH SOCCER STARS 2017 - TOP 50”-es listájára - idén először - két magyar játékos is felkerült. Az 1998-as születésű Rutai Balázs, a magyar bajnokság gólkirálya és a nála két évvel idősebb Szentes-Bíró Tamás, a magyar bajnokságban idén negyedik helyen végzett szegedi FC Junior Sport játékosai ráadásul a listán szereplő labdarúgók közül messze a legfiatalabbak. A sportág szakemberei november 4-én Dubaiban, a Strandlabdarúgó Sztárok Éjszakáján választják meg majd az év strandlabdarúgóját, az év edzőjét, valamint a szezon legjobb kapusát is. A trénereknél 12 jelölt közül választanak majd a nemzeti csapatok kapitányai és a szövetségi edzők szavazatai alapján.

- Tisztában vagyunk azzal , hogy ez egy szubjektív lista, de úgy gondolom, ez egy jelzés is, annak a munkának az elismerése, amit szakágunk három évvel ezelőtt elkezdett. A Bakuban megrendezett Európa Játékokat követően elkezdtük a válogatott átalakítását, mára az egyik legfiatalabb nemzeti csapat a miénk, az U21-es válogatottunk pedig vezeti az európai ranglistát. Úgy gondolom, ez mutatja az irány jó, de türelmesnek kell lennünk - mondta Izsvák Zsolt a strandlabdarúgó szakág vezetője az mlsz.hu-nak.

Néhány napja Szentes-Bíró Tamást és Patócs Richárd Mihály sportszervező szakos hallgatókat, a strandlabdarúgó-válogatott játékosait, a 2016/17-es tanévben rendezett hazai és nemzetközi sporteseményeken kiemelkedő sportteljesítményt nyújtó hallgatók között köszöntötték a Nagyerdei Stadionban. A Debreceni Egyetem napja, a yoUDay keretében rendezett ünnepségen a rektor által adományozott, a „Debreceni Egyetem Kiváló Sportolója” címet vehették át a strandfoci-válogatott játékosai.
nyomtatás