Főoldal > Bajnokságok > Augusztus közepe óta veretlen a Loki, hármas győztes szériában a DVTK

Augusztus közepe óta veretlen a Loki, hármas győztes szériában a DVTK

Augusztus 5. óta először szerzett gólt Eppel Márton és Davide Lanzafame is. A Videoton FC-nek az Újpest elleni volt a második mérkőzése az őszi idényben, amelyet két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezett be. A Ferencváros 2016. augusztus 17. óta először nyert vidéken kapott gól nélkül bajnoki mérkőzést. Május eleje óta a Paks mindössze ötször kapott ki az OTP Bank Ligában, de ha vereséget szenvedett, mindig legalább három gólt kapott. A diósgyőriek legutóbb 2015 májusában nyertek egy hónapon belül sorozatban három bajnoki találkozót az OTP Bank Ligában. A 14. forduló érdekességei.
BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–BUDAPEST HONVÉD 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Gazdag (35.), Lanzafame (49., 11-esből), Eppel (71.)

– A Balmazújváros élvonalbeli története során először szenvedett egygólosnál súlyosabb hazai vereséget. Három góllal korábban még sem otthon, sem idegenben nem kapott ki.
– Horváth Ferenc együttese az OTP Bank Ligában eddig a Honvédtól kapta a legtöbb gólt, két mérkőzésen ötöt.
– Az újonc két veretlen mérkőzés után kapott ki ismét.
– Davide Lanzafame a nyolcadik góljánál tart már a bajnoki idényben, de szeptember 16. óta először szerzett gólt.
– Eppel Márton a hetedik gólját érte el. Augusztus 5. óta először fordult elő, hogy az előző idény gólkirálya és Lanzafame is gólt szerez.
– Gazdag Dániel élete első élvonalbeli gólját érte el pazar, távoli lövésével.
– A Honvéd a legutóbbi nyolc fordulóban kétszer nyert, mindkétszer idegenben.ÚJPEST FC–VIDEOTON FC 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Pauljevics (50.), Tischler (71.), illetve Henty (1.), Hadžić (5.)

– A Darko Lazovics nélkül felálló Videoton FC az idényben először jutott az első öt percben kétgólos előnybe. A csapat e forduló előtt a góljai egyharmadát lőtte csak az első félidőben, most változtatott ezen az arányon.
– Ezekiel Henty négy gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, a legutóbbi négy mérkőzésén hármat.
– Anel Hadžić ugyancsak a negyedik góljánál jár a szezonban, ezekből kettőt az Újpestnek rúgott. Először kapott piros lapot az OTP Bank Ligában. A 37. percben állította ki Solymosi játékvezető.
– Asmir Suljić a 90. percben ugyancsak piros lapot kapott, neki ugyancsak ez volt az első kiállítása Vidi-játékosként, de az Újpest tagjaként már kétszer járt így.
– A Videoton FC-nek ez volt a második mérkőzése az őszi idényben, amelyet két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezett be. A Vasas ellen Nego és Lazovics kapott piros lapot.
– Az Újpest a 14. forduló után már a hetedik döntetlenénél tart. A Szusza Ferenc Stadionban egy győzelem, öt döntetlen, egy vereség az őszi mérlege.
– Branko Pauljevics a második gólját lőtte a szezonban, először a Paks kapujába talált be, még az első fordulóban. Tischler Patrik, aki szerdán három gólt szerzett a Magyar Kupában, a második őszi gólját érte el. Közel járt a harmadikhoz is, de a 91. percben tizenegyesét Kovácsik Ádám kivédte.MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-1)
Gólszerző: Böde (39.)

– A mezőkövesdi győzelemmel ismét a Ferencváros vezet az OTP Bank Ligában.
– A Ferencváros a bajnokságban immár nyolc mérkőzés óta veretlen.
– Böde Dániel nyolc nap alatt kétszer segítette góljával 1-0-s győzelemhez a zöld-fehéreket, előbb az Újpest, majd most a Mezőkövesd ellen. A válogatott csatárnak ez volt a negyedik gólja a mostani bajnoki szezonban.
– Thomas Doll csapata a legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén tíz pontot szerzett.
– A Fradi 2016. augusztus 17. óta először nyert vidéken kapott gól nélkül bajnoki mérkőzést.
– A Mezőkövesd tizenkét forduló óta nyeretlen.
– A borsodi együttes a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett.DEBRECENI VASUTAS SC–PAKSI FC 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Bódi (12., 74.), Tőzsér (55., - 11-esből), illetve Papp K. (10., 61.)

– A Debrecen a legutóbbi kilenc mérkőzésén 23 pontot szerzett.
– Amióta Bódi Ádám visszatért a csapathoz, a Loki még veretlen. A korábbi válogatott középpályás a pályafutása során negyedszer szerzett két gólt élvonalbeli mérkőzésen, beleértve egy mesterhármast is.
– Tőzsér Dániel öt gólt szerzett eddig az őszi szezonból, ezekből hármat büntetőből.
– A DVSC a legutóbbi öt hazai bajnokiján tizennégy gólt szerzett, tizenhárom pontot gyűjtve.
– Megszakadt a Paks hat mérkőzésen át tartó veretlenségi sorozata, egyszersmind Csertői Aurél csapata a legutóbbi három bajnokiján nyeretlen.
– Papp Kristóf a negyedik góljánál tart az idényben, korábban egyszer, 2015. október 31-én, a Puskás Akadémia ellen szerzett két gólt az élvonalban.
– Május eleje óta a Paks mindössze ötször kapott ki az OTP Bank Ligában, de ha vereséget szenvedett, mindig legalább három gólt kapott. Az öt vereségből három is 2-3-as eredmény hozó idegenbeli találkozón született.SWIETELSKY HALADÁS–DIÓSGYŐRI VTK 0-3 (0-0)
Gólszerzők: Lipták (49.), Ugrai (51.), Nono (70.)

– A Diósgyőr sorozatban harmadszor győzött az OTP Bank Ligában, az egyedüli csapat a mezőnyben, amely a legutóbbi három mérkőzésén kilenc pontot gyűjtött.
– A borsodiak legutóbb 2015 májusában nyertek egy hónapon belül sorozatban három bajnoki találkozót az OTP Bank Ligában, majd győztek az új idény első mérkőzésén is.
– Bódog Tamás együttese a legutóbbi három megnyert bajnokin összesen tíz gólt szerzett. Ugrai Roland a szezonban hét gólnál tart, a legutóbbi négy bajnokin öt góllal segítette a csapatát.
– Lipták Zoltán a mostani előtt 2016. november 26-án, a Paks szerzett gólt az OTP Bank Ligában. Egy héttel korábban is a kapuba talált – a Haladás ellen.
– A spanyol Nono három gólt szerzett eddig az OTP Bank Ligában, ezekből kettőt a legutóbbi három fordulóban.
– A Haladás a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt. Pályaválasztóként legutóbb július 29-én nem szerzett gólt, akkor is a Diósgyőrtől kapott ki, akkor is 3-0-ra.
– A szombathelyiek minden csapatnál többször, hatszor maradtak gól nélkül az első 14 fordulóban.PUSKÁS AKADÉMIA FC–VASAS FC 0-0

– Tétmérkőzésen először játszott döntetlent egymással a Puskás Akadémia és a Vasas.
– A Puskás Akadémia az első öt fordulóban nyeretlen maradt, a következő négyben nyert, majd immár ismét öt forduló óta nyeretlen. A legutóbbi szakaszban két pontot szerzett.
– Pintér Attila együttese nyolc pontot gyűjtött eddig pályaválasztóként, csak az utolsó két helyen álló csapatokat tudta legyőzni. Másodszor nem szerzett, s másodszor nem kapott gólt ősszel a Pancho Arénában.
– A felcsútiak 2016. március 19. óta először játszottak gól nélküli bajnokit az élvonalban.
– Josip Knežević, aki négy gólt is szerzett már büntetőből a mostani idényben, a 73. percben tizenegyest hibázott, lövését Ľuboš Kamenár kivédte.
– A Vasas, beleértve a szerdai, a Dunaújváros elleni kupakiesést is, a legutóbbi öt tétmérkőzéséből csak egyet, a Haladás ellenit tudta megnyerni.
– A piros-kékek vendégként először játszottak döntetlent az idényben, a balmazújvárosi győzelem óta először nem kaptak gólt.

nyomtatás