Fegyelmi határozatok

Augusztus 6-i fegyelmi határozatok

2015-08-06 15:54:12

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) augusztus 6-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Az OTP Bank Liga harmadik fordulója után a Fegyelmi Bizottságnak (FEB) egyetlen klubra vonatkozóan kellett súlyosan elmarasztaló határozatot hoznia.
Az Újpest FC esetében ismételten kirívó sportszerűtlenségek sora miatt szabott ki pénzbüntetést a fegyelmi testület.
Az Újpest-Békéscsaba mérkőzésen a hazai szurkolók egy részétől, az előző két bajnoki fordulóhoz hasonlóan, ismételten kirívó sportszerűtlenség volt tapasztalható. Elmaradt a klub hatékony intézkedése a múlt heti büntetést követően, ezért 800 ezer forintos bírságot kellett kiszabnia a bizottságnak. Az újpesti szurkolók a mérkőzésen többször, hosszabb ideig szélsőségesen obszcén kifejezéseket skandálva becsméreltek egy másik sportszervezetet, egy sportegyesület elnökét, valamint trágár, megbotránkoztató rigmusokat skandáltak egy másik országgal kapcsolatban.

Az elmúlt hét végén megkezdődtek a küzdelmek az alsóbb osztályú nemzeti bajnokságokban is. A mérkőzések többségükben sportszerű keretek között zajlottak, bár - mindhárom bajnoki osztályban – néhány klub esetében kisebb súlyú fegyelmi vétségek és rendezési hiányosságok okán írásbeli figyelmeztetést adott a FEB.

NB I

A FEB az Újpest - Békéscsaba mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet - szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, más sportszervezet, más sportszervezet elnökének a szidalmazása, becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok kiabálása miatt - 800.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Vasas – FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Vasast - szurkolóinak megbotránkoztató magatartása (az ellenfél ill. más sportszervezet szidalmazása) miatt - írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB a DVTK – Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban mindkét sportszervezetet - szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, az ellenfél szidalmazása miatt - írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

NB II

A FEB a Kisvárda – Csákvár mérkőzéssel kapcsolatban Kisvárdát - szurkolói részéről szotyolás zacskó játéktérre dobása, valamint megbotránkoztató magatartása, a játékvezető szidalmazása miatt - írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB az SZTK – ZTE mérkőzéssel kapcsolatban ZTE-t - szurkolóinak megbotránkoztató magatartása, más sportszervezetek szidalmazása miatt - írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

NB III

A FEB a Somoskőújfalu – Újpest mérkőzéssel kapcsolatban a Somoskőújfalu SE-t a nézők tájékoztatására vonatkozó előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB a Gold-Sport – Komló mérkőzéssel kapcsolatban a Gold-Sport Kft-t rendezési hiányosságok miatt írásbeli figyelmeztetésben részesítette, a Komlót szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata miatt a soron következő idegenbeli NB III-as bajnoki mérkőzésén egy szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségei viselésére kötelezte.

A FEB a Tállya - Cigánd mérkőzéssel kapcsolatban a Tállya KST-t - a beléptetésre és a nézők tájékoztatására vonatkozó előírások megsértéséért - írásbeli figyelmeztetésben részesítette.

A FEB a Nyíregyháza - DVSC mérkőzéssel kapcsolatban a Nyíregyházát - rendezési hiányosságok, valamint szurkolóinak pirotechnikai eszközök bevitele és használata, valamint megbotránkoztató magatartás miatt - 50.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB a Dabas – Újbuda mérkőzéssel kapcsolatban a Dabast - a rend nem megfelelő biztosításáért (az asszisztenseket öngyújtóval, ill. sörös dobozzal megdobták), továbbá a játékvezetői öltözőre vonatkozó előírások megsértéséért - a soron következő 2 hazai NB III-as bajnoki mérkőzésén 1-1 szövetségi ellenőr fogadására és eljárási költségeik viselésére kötelezi.

A Fegyelmi Bizottság által határozatban kiszabott pénzbüntetésekből befolyt összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott Focisegély Alapítványhoz kerül. Az alapítvány a hazai labdarúgás - szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt - segítségre szoruló és arra érdemes személyeit (elsősorban egykori labdarúgókat) támogatja. Az Alapítványhoz fordulhat minden egykori labdarúgó, vagy közeli hozzátartozója, ismerőse, barátja, aki úgy ítéli meg, hogy az adott korábbi futballista, rossz életkörülményei vagy egészségi állapota miatt anyagi segítségre szorul.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS