Fegyelmi határozatok

December 8-i fegyelmi határozatok

2015-12-08 16:14:43

A Magyar Labdarúgó Szövetség Fegyelmi Bizottsága (FEB) december 8-i ülésén az alábbi határozatokat hozta.

Az elmúlt időszakban örvendetesen visszaesett a nézőtéri rendbontások száma, visszaszorult a verbális agresszió, ezért a Fegyelmi Bizottságnak kevesebb esetben kellett szankcionálnia a csapatokat szurkolóik magatartása miatt. A mostani fordulóban azonban több csapat szurkolói is megfeledkeztek magukról, ezért klubjaikat pénzbüntetéssel sújtotta fegyelmi testület. A nem sportpályákra való, közfelháborodást vagy félelmet keltő, agresszív, rasszista, szexista vagy mások emberi méltóságát egyéb módon sértő megnyilvánulások továbbra sem tolerálhatóak a stadionokban, az ilyen rendbontásokat a jövőben is szigorúan ítéli meg a Fegyelmi Bizottság, ez a fajta szurkolói magatartás súlyos következményekkel járhat.

NB I

A FEB a Puskás FC-Újpest mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt, szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (más sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB az Újpest–Diósgyőr mérkőzéssel kapcsolatban az Újpestet, mint visszaesőt rendezési hiányosságokért, szurkolóinak pirotechnikai eszközök beviteléért és használatáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél és más sportszervezet szidalmazása) 250.000 Ft, a Diósgyőrt, mint visszaesőt szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) 100.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A FEB a Paks-FTC mérkőzéssel kapcsolatban a Paksot mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Női és férfi futsal bajnokságok és kupák

Török Máté (Nagymaros), mert az ellenfél lerántásáért kiállították, majd a piros lap felmutatása után a játékvezető működését sportszerűtlen módon kritizálta 3, Horváth László Dávid (UFC Gyömrő), mert gólhelyzetben lévő ellenfelét buktatta, majd a játékvezető működését sportszerűtlen módon kritizálta 2, Csamangó Tibor (SZTE EHÖK) 1, Katona Pál (Csenger) 1, Temesvári Zsolt (Kastélydomb) 1 és Lipták Gábor (Nagymaros), mert két sárga lapos figyelmeztetés után kiállították, majd a piros lap felmutatása után a játékvezetők személyére három esetben is sértő kifejezéseket használt 8 soron következő felnőtt futsal bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

A FEB az Energia FC – UFC Gyömrő mérkőzéssel kapcsolatban az Energia FC-t mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírások megsértéséért írásbeli figyelmeztetésben részesíti.

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS