OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa

2024. május. 10., 12:57   |    

OTP Bank Liga: eldőlhet az európai kupaindulás sorsa

Az utolsó előtti fordulóra kerül sor a hétvégén az OTP Bank Ligában. A bajnok Ferencváros Diósgyőrben szerepel, ha győz, az utolsó idegenbeli bajnokiját is három ponttal zárja 2024 tavaszán.

ÚJPEST FC–KECSKEMÉTI TE

(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

A fővárosi lila-fehérek 7-0-ra nyertek az előző fordulóban, s azzal matematikailag is biztossá tették bennmaradásukat. Négy vesztes mérkőzés után győztek ismét az OTP Bank Ligában. Az Újpest több mint két éve, nem fővárosi riválissal szemben, pályaválasztóként, mindig szerzett gólt az OTP Bank Ligában. Ha legyőzi a KTE-t, meg is előzi a táblázaton. A kecskemétiek a legutóbbi három fordulóban veretlenek maradtak, vendégként a legutóbbi három meccsükből kettőn szereztek pontot.

 

MTK BUDAPEST–PUSKÁS AKADÉMIA

(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 15.30)

Csak két hely, de hat pont választja el egymástól a két csapatot. Az a pontmennyiség, amelyet a kék-fehérek elveszítettek a legutóbbi két fordulóban. Február 23. óta öt hazai bajnoki találkozójukból csak a Kisvárda ellenit nyerték meg. A Puskás Akadémia, ha nyer, biztosan európai kupainduló lesz. A legutóbbi öt fordulóban 12 pontot szerzett, csak a Ferencváros mutatója jobb ennél.

 

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC

(Szombat, ZTE Aréna, 17.30)

A ZTE jól zárja az évet, a legutóbbi öt meccséből csupán egyet veszített el. Még arra is van esélye, hogy a mezőny első felében végezzen, újoncként. Pályaválasztóként november 25. óta csak a Ferencvárostól kapott ki. A Paks a második helyen áll, jó esélye van arra, hogy ezt meg is tartsa, de a hátralévő két bajnoki között vár még rá egy nagy feladat: a szerdai MOL Magyar Kupa-döntő.

 

DIÓSGYŐRI VTK–FERENCVÁROSI TORNA CLUB

(Szombat, DVTK Stadion, 19.30)

A két csapat már háromszor találkozott eddig a mostani idényben, mindannyiszor a Ferencváros nyert, kétszer ráadásul Diósgyőrben. A zöld-fehérek 2024-ben eddig minden idegenbeli bajnoki mérkőzésüket megnyerték. A borsodi csapat február 11. óta nem kapott ki az OTP Bank Ligában pályaválasztóként.

 

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC

(Vasárnap, Várkerti Stadion, 14.15)

A két kieső találkozik egymással. Függetlenül a legutóbbi, felcsúti vereségtől a Kisvárda mutatott többet az elmúlt hetekben, a legutóbbi négy hazai bajnokijából hármat is megnyert. A Mezőkövesd összecsuklott a szezon végére, a legutóbbi hat fordulóban pont nélkül maradtak.

DEBRECENI VASUTAS SC–FEHÉRVÁR FC

(Vasárnap, Nagyerdei Stadion, 19.30)

A Puskás Akadémia mérkőzésétől függ, hogy a DVSC-nek van-e még esélye előrelépni, megszerezni a nemzetközi kupaindulás jogát. A Loki a legutóbbi két hazai bajnokiját 1-0-ra megnyerte az Újpest és a KTE ellen. A Fehérvár még második, de akár negyedik is lehet, lejjebb már nem csúszhat. Vendégként kikapott legutóbb, Kisvárdán.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kecskeméten egyenlítene a címvédő
Bajnokságok / Kupák
Győztes derbivel búcsúztatta a szezont a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Kikapott, de még reménykedhet a bennmaradásban a Pécs

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS