A bajnoki cím kapujába érhet a Ferencváros

2019. április. 19., 18:02   |    

A bajnoki cím kapujába érhet a Ferencváros

Az első és a második helyezett rangadója, a bajnoki címről hazai siker esetén gyakorlatilag döntő Ferencváros–MOL Vidi FC találkozó áll az OTP Bank Liga szombati, 29. fordulójának fókuszában. Az M4 Sport az Újpest-Honvédot, valamint a Ferencváros és a Vidi összecsapását közvetíti élőben, az m4sport.hu-n az összes mérkőzés élőben látható, a Kossuth Rádió pedig körkapcsolásos közvetítést sugároz 18.30-tól a 17.00 órás meccsekről, majd a 20.11-es Sportvilagban a Ferencváros-MOL Vidit közvetíti.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Négy pont választja el egymástól a két csapatot, de egyben három hely is, a hazaiak a kilencedik, a vendégek a hatodik helyen állnak a táblázaton. A Puskás Akadémia elveszítette a legutóbbi mérkőzését a Pancho Arénában, s ez Radoki János állásába került. Komjáti Andrással a gyenge idegenbeli mérleggel rendelkező gárda aztán pontot szerzett Pakson. A Mezőkövesd a legutóbbi öt mérkőzéséből csak egyet nyert meg, négyet elveszített, vendégként csak Kisvárdán és Szombathelyen nyert. A legutóbbi három idegenbeli mérkőzésén pont nélkül maradt. Eddig egyszer, tavaly májusban nyert Felcsúton élvonalbeli mecset a Puskás Akadémia ellen. 

ÚJPEST FC–BP. HONVÉD
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 17.00)

A harmadik helyezett Újpestnek 46, az ötödik Bp. Honvédnek 40 pontja van, hazai győzelem esetén nagyjából eldőlne, hogy a kispestiek legfeljebb a Magyar Kupa megnyerésével léphetnek ki a nemzetközi porondra, s nem szereznek érmet az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. A lila-fehérek a következő két meccsüket a még szintén a bronzéremre aspiráló két csapattal játsszák, előbb a Honvéddal, majd egy héttel később, ugyancsak a Szusza Ferenc Stadionban, a Debrecennel. Nebojsa Vignjevics együttese az előző fordulóban kikapott a MOL Viditől Székesfehérváron, de az előző három mérkőzését mind megnyerte. Pályaválasztóként az első forduló óta veretlen. A Bp. Honvéd az előző fordulóban döntetlent játszott, a legutóbbi három meccsén egy pontot gyűjtött. Vendégként a legutóbbi hat (!) bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot tudott szerezni A két csapat legutóbbi három egymás elleni mérkőzése döntetlent hozott, 2016 júliusa óta nem született vendégsiker. Akkor a Honvéd tudott nyerni vendégként, de nem Újpesten, hanem a Fáy utcában. 

MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Józsefváros, Új Hidegkuti Stadion, 17.00)

A kék-fehérek öt ponttal előzik meg az újoncot, amelynek ellenben remek a mérlege a Hungária körúton. Tavaly tavasszal még a Merkantil Bank Ligában, majd ősszel már az OTP Bank Ligában, egyaránt nyerni tudott. Az MTK az előző öt fordulóban csupán három pontot gyűjtött, pályaválasztóként a Diósgyőr legyőzése előtt háromszor vereséget szenvedett. A Kisvárda az elmúlt hetekben ismét javított, a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett. Vendégként idén nyert már Szombathelyen és Felcsúton, a tabella második felében tanyázó csapatok ellen kifejezetten jó a mérlege. 

DIÓSGYŐRI VTK–PAKSI FC
(Diósgyőr, Futball és Atlétikai Stadion, 17.00)

Hazai győzelem esetén a DVTK egy pontra megközelítené a Paksot. A piros-fehérek egyelőre kiesőhelyen állnak, három ponttal az utolsó helyezett Haladás előtt, s eggyel a Kisvárda mögött. Pályaválasztóként legutóbb kikaptak a Haladástól, de előtte hat mérkőzésen is veretlenek maradtak. Szeptemberben 0-0-ra végzett a két csapat Diósgyőrben, decemberben a DVTK nyerni tudott Pakson. Csertői Aurél együttese legutóbb 2017 szeptemberében tudott nyerni a DVTK vendégeként. A zöld-fehérek február 23. óta, tehát lassan két hónapja nyeretlenek a bajnokságban, azóta mindössze két pontot gyűjtöttek. Vendégként a legutóbbi három mérkőzésüket elveszítették, 374 játékperc óta nem szereztek gólt. 

DEBRECENI VSC–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Debrecen, Nagyerdei Stadion, 17.00)

A Loki kiváló hazai mérleggel rendelkezik az utóbbi időben, tavaly április 28., a Vasas (!) elleni vereség óta csak a MOL Viditől kapott ki pályaválasztóként az OTP Bank Ligában. A tabellán a negyedik helyen áll, két ponttal az Újpest mögött. A Haladás az OTP Bank Liga tavaszi csodája, a legutóbbi hat fordulóban csak a Ferencváros és a címvédő MOL Vidi szerzett nála több pontot. A szombathelyiek az első 22 fordulóban tíz, azóta ellenben hat mérkőzésen tizenöt pontot gyűjtöttek. Vendégként a legutóbbi három kísérletből kétszer nyertek (a Honvéd és a Diósgyőr otthonában), csak a listavezetővel nem bírtak. Debrecenben a legutóbbi két alkalommal tudtak pontot szerezni. 

FERENCVÁROS–MOL VIDI FC
(Ferencváros, Groupama Aréna, 19.30)

Az első és a második csatája. Ha a Ferencváros meg tudja tartani nyolcpontos előnyét, netán növeli is tizenegyre, a székesfehérváriaknak alig marad esélye a címvédésre. (E forduló után még összesen 12 pontot lehet szerezni.) A zöld-fehérek több mint két éve nem kaptak ki a Groupama Arénában, legalábbis az OTP Bank Ligában rendezett mérkőzésen. A Magyar Kupában igen, mégpedig idén is, a MOL Vidi legyőzte őket. A két csapat párharcait figyelve: a legutóbbi tizenegy (!) mérkőzésből a Fradi mindössze egyet tudott megnyerni, egy 2017 decemberi, hazai bajnokit. A Groupama Arénában játszott, legutóbbi öt Ferencváros–Vidiből a fehérváriak megnyertek kettőt, ugyancsak kettő döntetlenül végződött, s csak egyszer nyert az akkor még Thomas Doll által irányított IX. kerületi legénység. Ám, hogy még egyet csavarjunk az adatsoron: a Vidi még soha nem nyert bajnoki mérkőzést a Ferencváros ellen a Groupama Arénában. Mindazonáltal nem igaz, hogy nem nyert soha mérkőzést a két Magyar Kupa-sikeren kívül: az Európa-ligában ott győzte le a PAOK együttesét. Mind a két csapat formája kiváló, a Ferencváros és a MOL Vidi is megnyerte a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését.  

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS