A feljutásért küzdő csapatok találkoznak a Hidegkuti-stadionban

2023. április. 28., 23:06   |    

A feljutásért küzdő csapatok találkoznak a Hidegkuti-stadionban

Szombaton és vasárnap rendezik a Merkantil Bank Liga 35. fordulóját. A még szabad feljutó helyért nagyon fontos mérkőzést játszik az MTK és az Ajka.

BUDAFOKI MTE–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szombat, Budafok, 17.00)

A jövő heti MOL Magyar Kupa-döntőre készülő Budafok döntetleneket játszott a legutóbbi két fordulóban, immár három bajnoki mérkőzés óta veretlen. A Promontor utcában a legutóbbi négy bajnokijából csak egyet nyert meg. A Haladás a hatodik helyen áll, a legutóbbi öt fordulóban 11 pontot szerzett. Vendégként a legutóbbi két mérkőzésén, az MTK és a Dorog ellen is győzött.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

Visszaesett a szegedi csapat formája, csak egyet nyert meg a legutóbbi öt mérkőzéséből. Így is az ötödik helyen áll. A Szent Gellért Fórumban ellenben kitűnő a mérlege, a legutóbbi négy meccsén tíz pontot szerzett, csak az Ajkával nem bírt. A Kazincbarcika a tizennegyedik helyen áll, vereségsorozata után az elmúlt nyolc napban két mérkőzésen négy pontot gyűjtött. Idegenben március 5. óta nyeretlen.

GYIRMÓT FC GYŐR–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Gyirmót, 17.00)

A Gyirmótnak van még matematikai esélye befogni a feljutó helyen álló MTK-t, de nincs jó formában, a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer nyert. Más arcot mutat otthon és idegenben, az Alcufer Stadionban a legutóbbi hat mérkőzéséből ötöt megnyert. A hétközben megszakadt a PMFC vereségsorozata, de csak egy pontot gyűjtött a Kazincbarcikát fogadva. Idegenben a legutóbbi három meccsén sem gólt, sem pontot nem szerzett.

SZENTLŐRINC SE–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.00)

A Szentlőrinc öt mérkőzés óta nyeretlen, a hétközi fordulóban visszacsúszott a kiesést jelentő tizenkilencedik helyre. A klub vezetősége menesztette Domján Attila edzőt, a hétvégén Pichler Gábor, az eddigi másodedző irányítja a csapatot. A Tiszakécske a tizenegyedik helyen áll, a legutóbbi négy fordulóban szerzett kilenc ponttal megerősítette pozícióját. Ugyanakkor március eleje óta összesen három pontot szerzett vendégként, négyszer is kikapott.

DOROGI FC–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Dorog, 17.00)

A Dorog a hét közepén elhozott egy pontot Siófokról, de így az utolsó helyen áll, ötpontos hátrányban a tizenkilencedik Szentlőrinccel szemben. A Soroksár egyike annak a három csapatnak, amelyik 13 pontot szerzett a Merkantil Bank Liga legutóbbi öt fordulójában. Idegenben a legutóbbi két meccsét megnyerte a Kazincbarcika és az MTK ellen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

A Békéscsaba két, a korábbinál jobban sikerült mérkőzés után a hét közepén kikapott a Haladástól. Pályaválasztóként legutóbb megverte az ETO-t, az volt a második győzelme otthon 2023-ban. A Siófok, nagyszerű győzelmi sorozatát lezárva, legutóbb csak döntetlent játszott pályaválasztóként a sereghajtó Dorog ellen. Idegenben a legutóbbi két meccsét megnyerte.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 17.00)

A legutóbbi két bajnokiját megnyerő Mosonmagyaróvár két ponttal áll az ETO mögött, az egyik tizenharmadik, a másik tizedik. A Mosonmagyaróvár pályaválasztóként, egy hosszú nyeretlenségi sorozatot lezárva, legutóbb legyőzte a Csákvárt. AZ ETO –nak akadt egy jó periódusa idegenben, de a legutóbbi három mérkőzésén csak egy pontot szerzett.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Kozármisleny, 17.00)

A Kozármisleny a legutóbbi öt fordulóban négyszer nyert, egyetlen vereségét az azzal a győzelemmel feljutó Diósgyőr ellen szenvedte el. A baranyai csapat a tizenhatodik helyre lépett előre, ez még mindig osztályozós hely. A hétközben előzte meg mostani ellenfelét, a Nyíregyházát. A szabolcsi csapat október 2. óta csak egyszer, Szombathelyen győzött vendégként, de a legutóbbi négy mérkőzéséből csupán egyet veszített el.

MTK BUDAPEST–FC AJKA
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 18.00)

Vitathatatlanul ez a forduló kulcsmérkőzése. A második helyen álló MTK a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, hétközi győzelmével az Ajka öt pontra megközelítette. E fordulót is figyelembe véve még 12 pontot lehet szerezni, ha az Ajka képes lenne egy újabb bravúrra, nagyon izgalmas hajrá áll előttünk. A kék-fehérek a legutóbbi két hazai bajnokiját elveszítette. Az Ajka a legutóbbi két idegenbeli találkozóján csupán egy pontot szerzett. Ha az MTK nyeri a rangadót, nyolc pontra növeli előnyét az Ajkával szemben, s a hátralévő három fordulóban elég két további pontot szereznie.

DIÓSGYŐRI VTK–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Diósgyőr, 20.00)

A Diósgyőr már biztos feljutó, a következő célja a Merkantil Bank Liga megnyerése. Tizenegy pont az előnye az MTK-val szemben, lehet, hogy már bajnokként lép pályára, de az biztos, hogyha nyer, bebiztosítja az első helyet. A Csákvár a tizenötödik helyre esett vissza, miután a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS