A klubrekordot elérő Molnár Gábor vezeti a góllövőlistát

2018. november. 05., 12:47   |    

A klubrekordot elérő Molnár Gábor vezeti a góllövőlistát
Fotó: mezokovesdzsory.hu

Pátkai Máté a legutóbbi három fordulóban négy gólt szerzett. Ilyen jó szériája legutóbb 2012 márciusában volt. A Budapest Honvéd az OTP Bank Liga mezőnyéből egyedüliként szerzett tíz pontot a legutóbbi négy mérkőzésén. Az Újpest szeptember 1. óta nem játszott döntetlent, azóta a vidéki csapatok ellen nyer, a fővárosiaktól vereséget szenved. A Puskás Akadémia a legutóbbi négy hazai bajnokiját megnyerte, élvonalbeli történetében még nem volt ilyen jó sorozata. A góllövő listát vezető Molnár Gábor a legutóbbi öt fordulóban hat gólt ért el, ez rekord a Mezőkövesd élvonalbeli történetében. A 13. forduló érdekességei.

PAKSI FC–MOL VIDI FC 0-4 (0-3)
Gólszerzők: Pátkai (17., 55.), Nego (27.), Hodžić (34.).

– A Paks először szenvedett pályaválasztóként vereséget az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében.
– Csertői Aurél együttese 2015 decembere óta nem szenvedett ilyen súlyos hazai vereséget, akkor a Ferencváros győzte le 5-0-ra. Azóta kétszer kapott otthon legalább négy gólt (egyszer a Videotontól 4-1-re, majd a Debrecentől 5-2-re kapott ki), de akkor szerzett gólt.
– A mostani idényben először maradt a Paks szerzett gól nélkül.
– A székesfehérvári csapat a mostanit megelőzően 2016 augusztusában, Gyirmóton aratott idegenben négygólos bajnoki győzelmet.
– Marko Nikolics csapata, egyetlen kivétellel – amikor kikapott a Puskás Akadémiától –, százszázalékos azokon a bajnoki meccsein, amelyek előtt nem játszott a héten nemzetközi kupamérkőzést.
– Pátkai Máté a legutóbbi három fordulóban négy gólt szerzett. Ilyen jó szériája legutóbb 2012 márciusában volt, amikor három meccsen öt gólt szerzett. A Siófoknak rúgott mesterhármas után kettőt lőtt a Paksnak!
– A 12. fordulóban Kisvárdán egy büntetőt értékesítő Loïc Nego székesfehérvári pályafutása során másodszor ért el két egymást követő bajnokiján gólt.  A francia játékos 2017 és 2018 őszén játszott, összesen három, a Paks elleni bajnoki meccs mindegyikén szerzett gólt.

KISVÁRDA MASTER GOOD–BUDAPEST HONVÉD 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Holender (32., 70.), N'Gog (79.)

– A Kisvárda augusztus 11. óta először maradt szerzett gól nélkül bajnoki mérkőzésen.
– Dajka László együttese a legutóbbi öt fordulóban egyetlen pontot szerzett, ilyen rossz szériája csak az első öt fordulóban volt.
– Az újonc az első négy fordulóban, valamint a legutóbbi ötben összesen egy pontot szerzett, a közbenső négyen elért nyolc pont tartja a kiesőhelyek előtt.
– A Budapest Honvéd az OTP Bank Liga mezőnyéből egyedüliként szerzett tíz pontot a legutóbbi négy fordulóban.
– A kispestiek majd pontosan egy éve, 2017. október 28-án jutottak a mostanit megelőzően legutóbb három szerzett gólig idegenbeli bajnokin. Akkor is egy kelet-magyarországi újonc volt a legyőzött, a Balmazújváros.
– Holender Filip négy gólnál tart a bajnoki idényben, élvonalbeli pályafutása során először duplázott az OTP Bank Ligában.
– David N’Gognak különösen az ország keleti részébe tartozó csapatok ellen megy: az első gólját a Debrecennek, a másodikat a Kisvárdának lőtte az NB I-ben.

ÚJPEST FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Balázs B. (71.), Nwobodo (81.).

– Az Újpest a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett, ez a legjobb periódusa eddig az idényben.
– Nebojsa Vignjevics együttese szeptember 1. óta nem játszott döntetlent, azóta a vidéki csapatok ellen nyer, a fővárosiaktól vereséget szenved.
– 2017 tavasza óta először fordult elő, hogy a lila-fehérek hat egymást követő bajnokijából egyik sem hozott döntetlent.
– Balázs Benjámin 2017. április 22. óta először szerzett gólt az OTP Bank Ligában.
– Nwobodo Obinna a második gólját érte el a bajnokságban ősszel, összesen ötgólos a magyar élvonalban.
– A Haladás sorozatban a hatodik bajnoki mérkőzését veszítette el, idegenből április 14. óta csak egyszer, Debrecenből tért haza szerzett ponttal.
– A szombathelyiek a legutóbbi négy fordulóban gólt sem szereztek. Augusztus 11. óta Gaál Bálint egyetlen gólját leszámítva kizárólag Priskin Tamás volt eredményes a vasi zöld-fehérek közül.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–DIÓSGYŐRI VTK 2-1 (0-0)
Gólszerzők: Arabuli (79.), Hegedűs J. (88.), illetve Tajti M. (81.)

– A Puskás Akadémia a legutóbbi négy hazai bajnokiját megnyerte, élvonalbeli történetében még nem volt ilyen jó sorozata.
– A Vidi, a Honvéd, a Ferencváros és a DVTK elleni, egyaránt megnyert meccseken a Puskás Akadémia egyetlen akciógólt kapott, most szombaton. A Vidi is szerzett gólt ellene, de Marko Scsepovics büntetőből vette be Braniszlav Danilovics kapuját.
– A Balmazújvárosból érkezett Arabuli a második bajnoki gólját érte el az őszi idényben.
– Hegedűs János két, egymást követő hazai bajnoki mérkőzésen lőtt döntő szabadrúgásgólt.
– A Diósgyőr sorozatban a hatodik bajnoki mérkőzését veszítette el.
– Tajti Mátyás élete második NB I-es gólját nevelőegyesületének rúgta.
– A borsodi piros-fehér alakulat az elmúlt 365 napban mindössze három pontot szerzett vendégként, a Mezőkövesd, a Vasas és a Kisvárda ellen ért el döntetlent. 

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–DEBRECENI VSC 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Koszta (17.), Molnár (72.), illetve Könyves (4.), Takács (86.)

– A két csapat mindkét eddig ebben az idényben játszott egymás elleni bajnoki mérkőzése döntetlenre végződött.
– A Mezőkövesd három megnyert hazai bajnoki után játszott most döntetlent, a négy meccsen összesen tíz gólig jutott.
– Kuttor Attila együttese április vége óta csupán másodszor kapott két gólt pályaválasztóként, szeptember közepén 4-2-re verte a Diósgyőrt.
– Koszta Márk a második gólját lőtte a bajnoki idényben, a Haladás ellen tizenegyesből talált a kapuba, ezúttal pedig szabadrúgásból.
– Molnár Gábor a legutóbbi öt fordulóban hat gólt ért el, ez rekord a klub élvonalbeli történetében. Visszaigazolása előtt lőtt egy gólt a Puskás Akadémia tagjaként is, hét góljával a góllövőlista élére ugrott.
– A DVSC szeptember 15. óta veretlen a bajnokságban, ezt egyetlen más csapat sem mondhatja el magáról.
– Könyves Norbert a második, Takács Tamás a hatodik gólját érte el a bajnoki idényben. Utóbbinál csak Molnár Gábor szerzett több gólt eddig az őszi idényben.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–MTK BUDAPEST 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Bőle (24.), Sigér (39.)

– A Ferencváros immár 27 hazai bajnoki mérkőzésen veretlen.
– A zöld-fehérek negyedszer győztek hazai bajnokin az őszi idényben, három döntetlen mellett.
– Szeptember vége óta először győzött a listavezető két egymást követő bajnokin.
– Böle Lukács a második gólját érte el a bajnoki szezonban, mindkettőt az MTK-nak lőtte. Élvonalbeli pályafutása során először szerzett egy bajnoki évben két gólt is.
– Sigér Dávid az OTP Bank Ligában legutóbb még a Balmazújváros játékosaként ért el gólt, 2017 novemberében. Új klubjában az első bajnoki gólt korábbi edzője csapatának lőtte: Sigér Dávid Feczkó Tamással jutott fel 2017 tavaszán az élvonalba, a Balmazújváros csapatkapitányaként.
– Az MTK másodszor veszített idegenbeli bajnoki mérkőzést az OTP Bank Liga 2018-as őszi idényében, korábban Pakson kapott ki.
– A kék-fehérek szeptember 15. óta először veszítettek bajnoki meccset.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS