A mumushoz látogat a megerősödött MTK

2014. március. 01., 12:11   |    

A mumushoz látogat a megerősödött MTK

Öt mérkőzéssel folytatódik március első napján az OTP Bank Liga 18. fordulója.

BUDAPEST HONVÉD FC-ÚJPEST FC
(Március 1., szombat, 14:00)

A két patinás együttes találkozója mindig nagy presztízscsata is egyben. A mostani fordulóban az egyetlen mérkőzés, amelyen két külföldi edző irányít. Noha a két csapat között az ősz egy részében jelentős különbség volt, immár a Bp. Honvéd éppen csak megelőzi az Újpestet. A kispestiek a legutóbbi öt bajnokijukon nyeretlenek maradtak, október 27., a Videoton FC bravúros legyőzése óta nem szereztek a ligában három pontot. Az újpesti védelem – egy találkozó kivételével – jól működött az előkészületi mérkőzéseken, s ez azért fontos, mert az őszi utolsó bajnokikon ugyan veretlen maradt a csapat, de azon a négy mérkőzésen kilenc gólt kapott. A két csapat kispesti mérlege meglepő képet mutat: a legutóbbi tíz meccsből csak kettőt nyert meg a Honvéd. Az Újpest egyébként a legutóbbi 11 idegenbeli bajnoki mérkőzéséből csak hármat veszített el, azokat is október közepéig, három egymást követő idegenbeli találkozón.

SZOMBATHELYI HALADÁS-MTK BUDAPEST
(Március 1., szombat, 16:00)

Következik az „új” MTK bemutatkozó bajnoki mérkőzése! A kék-fehérek három válogatott játékost (Rodenbücher, Torghelle, Vass) is igazoltak a télen, hasonlóra még a Várszegi-érában is alig akadt példa. A lépés jelzi, a klub vezetői nagyon elégedetlenek a helyzettel, mindent megtesznek azért, hogy az együttes megőrizze élvonalbeli tagságát. Ehhez az első lépés egy jó eredmény lenne Szombathelyen – de a feladat nem könnyű. 2013-ban a Haladás kétszer is legyőzte az MTK-t bajnoki mérkőzésen, igaz, mindkétszer a Hungária úton. Egyébként is: nem túlzás azt állítani, hogy az immár a korábbi MTK-játékossal, Hrepka Ádámmal is erősödött vasi zöld-fehérek az utóbbi években az MTK mumusává váltak: 2009 óta hat bajnoki mérkőzést vívott a két csapat, öt Haladás-győzelemmel és egy döntetlennel. Az elmúlt fél évtizedben 11-0 a találkozók összesített gólkülönbsége a szombathelyiek javára. Az őszt mind a két csapat botladozva zárta, a Haladás az utolsó három, az MTK az utolsó hat mérkőzésén nyeretlen maradt. A Haladás játszott már idén tétmérkőzést: a Ligakupában, hazai pályán, 0-0-ra végzett a Ferencvárossal. KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC- LOMBARD PÁPA TERMÁL FC
(Március 1., szombat, 16:00)

Az ősz leggyengébb csapata, a szinte reménytelen helyzetből rajtoló Rákóczi alaposan megváltozott összetételben fogadja a Lombard Pápa csapatát. Új a vezetőedző (Selymes Tibor), s megújult a csapat is. Tíz futballista érkezett a télen a Rákóczihoz, közülük csak az egyik kapus, Antal Botond szerepelt ősszel az NB I-ben. Az előkészületi mérkőzések eredményei jobbak voltak, mint az őszi bajnokiké, de a csapat, igaz, nem a legerősebbnek vélt tizeneggyel, a Ligakupában kikapott a Videoton FC-től. A mostani találkozó nagyon fontos a Rákóczi számára: ha nem nyer, minimálisra zsugorodik a bennmaradás reménye. A Lombard Pápa az előkészületi mérkőzések, s a Kecskemét elleni Ligakupa-siker eredményeiből kiindulva máris jó formában van, ugyanakkor szeptember 20. óta nem tudott nyerni vendégként az OTP Bank Ligában. Más kérdés, hogy e rossz sorozatban is akadt egy bravúros eredménye: pontot szerzett Debrecenben a listavezetőtől. A Pápa eddig mindössze egyszer, 2005-ben nyert bajnoki mérkőzést Kaposváron, a két csapat legutóbbi hat egymás elleni bajnoki találkozóján kivétel nélkül a pályaválasztó szerzett három pontot.

PMFC-MATIAS–VIDEOTON FC
(Március 1., szombat, 18:00)

A PMFC-Matias nagyszerűen szerepelt az őszi idény második felében, október 19. óta veretlen. Csak a listavezető Loki veretlenségi sorozata hosszabb az élvonalban. Igaz, elsősorban a pécsiek remek idegenbeli szereplése keltett szenzációt, a csapat mindössze két őszi hazai bajnokiját nyerte meg. A Videoton a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből mindössze egyet tudott csak megnyerni, s ezzel sokat rontott pozícióján, négypontos hátrányba került a DVSC-Tevával szemben. Idegenben a csapat játékerejéhez képest nagyon nem ment a Vidinek: a legutóbbi hat találkozójából csak egyet nyert meg az OTP Bank Ligában vendégként. A fehérváriak a szezont felvezető Ligakupa-mérkőzésen 3-0-ra legyőzték a Kaposvárt, a Pécs 1-1-re végzett a Paksot fogadva.

MEZÖKÖVESD-ZSÓRY-KTE PHOENIX-MECANO
(Március 1., 20:00)

Az ősz egyik legnagyobb meglepetését jelentette az újonc Mezőkövesd fölényes győzelme Kecskeméten. Mindazonáltal a KTE két hellyel és három ponttal megelőzi a táblázaton a mostani pályaválasztót, amelynek ellenben lehetősége van szombat este utolérni vetélytársát. A Mezőkövesd alkalmasint sajnálta, hogy véget ért az őszi szezon, a legutolsó három mérkőzésén hét pontot szerezve javított pozícióján. A KTE a legutóbbi négy bajnokiján veretlen. A két csapat más-más arcot mutatott a Ligakupában: a Kecskemét 5-1-es vereséget szenvedett a Széktói Stadionban a Pápától, a borsodiak ellenben a megyei vetélytárs Diósgyőr 3-1-es legyőzésével erősítették önbizalmukat. Mind a két csapat több játékost is igazolt a télen, közülük kiemelendő a korábbi válogatott csatár Rajczi Péter, aki éppen Kecskemétről érkezett Mezőkövesdre.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS