A nagyok ellen van elemében a Puskás Akadémia

2018. október. 22., 10:38   |    

A nagyok ellen van elemében a Puskás Akadémia
Fotó: mlsz.hu archív

A Mezőkövesd először nyert vendégként az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. A MOL Vidi FC megnyerte egymást követő két idegenbeli mérkőzését, ilyenre 2017 szeptembere óta nem volt példa bajnokságban. Az MTK az ötödik, a Honvéd a második a tabellán, de mind a két csapat csak egyszer nyert a legutóbbi öt bajnokijából. A Diósgyőr sorozatban negyedszer kapott ki, március vége óta húsz bajnoki mérkőzéséből tizennégyet elbukott. A Puskás Akadémia három győzelmet szerzett eddig a bajnoki idényben, megverte a 2018-as és a 2017-es bajnokot, a MOL Vidit és a Bp. Honvédot, s most a 2016-ost, s egyben a listavezetőt, a Ferencvárost. Érdekességek a 11. fordulóról.

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Vári (13.), illetve Molnár G. (66., 79.)

– A Kisvárda sorozatban a harmadik mérkőzést veszítette el. Ilyen rossz sorozata csak az idény elején volt, az első fordulóban négy vereséget szenvedett.
– Az újonc pályaválasztóként másodszor kapott ki, és másodszor kapott két gólt.
– Vári Barnabás a harmadik gólját szerezte az idényben, de az elsőt akcióból.
– Mindössze két csapat nyert a válogatott mérkőzések előtti utolsó fordulóban és a mostaniban is, az egyik a Mezőkövesd. (A másik az Újpest.)
– Molnár Gábor a legutóbbi három fordulóban négy gólt szerzett. Élvonalbeli pályafutása során először duplázott.
– A Mezőkövesd először nyert vendégként az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében. 
– A Mezőkövesd a negyedik helyen áll a tabellán az idény egyharmada után (a vesztett pontokat tekintve ötödik), ez óriási előrelépés 2017 őszéhez képest, amikor tizenegyedik volt 11 forduló után. 


 
SZOMBATHELYI HALADÁS–MOL VIDI FC 0-2 (0-0)
Gólszerzők: M. Scsepovics (61.), Pátkai (69.)

– A MOL Vidi FC megnyerte egymást követő két idegenbeli mérkőzését, ilyenre 2017 szeptembere óta nem volt példa az OTP Bank Ligában!
– A mostanit megelőzően 2017 áprilisában fordult elő, hogy a Vidi két egymást követő idegenbeli mérkőzésén kapott gól nélkül maradjon. Mivel akkor a Ferencváros és a Paks ellen is döntetlent játszott, még régebben nyert egymás után kapott gól nélkül kétszer is idegenben: 2016 áprilisában.
– Marko Scsepovics a negyedik gólját szerezte a bajnoki idényben, ezzel a MOL Vidi legeredményesebb játékosa, megelőzte Huszti Szabolcsot.
– Pátkai Máté az elmúlt egy évben két bajnoki gólt szerzett. Mindkettőt a Haladás ellen. 
– A Haladás sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el. Hasonlóra 2014 novembere óta nem volt példa.
– A szombathelyiek augusztus 11. óta mindössze egy pontot szereztek, a Debrecen ellen. 
– A zöld-fehérek pályaválasztóként sorozatban harmadszor kaptak ki. Ilyen legutóbb tavaly ősszel, az utolsó három soproni mérkőzésen volt példa. 

MTK BUDAPEST–BUDAPEST HONVÉD 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Bognár (84.), illetve Batik (36.)
– Az MTK és a Bp. Honvéd 2013. november 9. óta először játszott egymással döntetlent. Azóta ez volt a két csapat tizedik egymás elleni bajnoki mérkőzése.
– Az MTK az ötödik, a Honvéd a második a tabellán, de mind a két csapat csak egyszer nyert a legutóbbi öt bajnokijából.
– A kék-fehérek pályaválasztóként eddig ötből egy mérkőzést nyertek meg az idényben. Otthon öt, idegenben tizenhárom pontot szereztek. 
– Bognár István sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzésén szerzett gólt. Hasonlóra még nem volt példa élvonalbeli pályafutása során. 
– Batik Bence a második gólját érte el az élvonalban. Az elsőt, még 2013 októberében a mostani ellenfél, az MTK színeiben szerezte. 
– A bajnokság első harmadában a Honvéd kapta a legkevesebb gólt. (Ugyancsak nyolccal áll az Újpest, de csak tíz mérkőzésből.)
– Supka Attila együttese a mostani idényben vendégként először játszott olyan mérkőzést, amelyen mind a két csapat szerzett gólt. 

DIÓSGYŐRI VTK–ÚJPEST FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Márkvárt (58.), illetve Beridze (75., 89.)
– Az Újpest immár négy mérkőzés óta veretlen a Diósgyőr ellen.
– A lila-fehérek a legutóbbi két fordulóban hat pontot szereztek, rajtuk kívül ezt csak a Mezőkövesd állíthatja magáról.
– Nebojsa Vignjevics együttese a nyolcadik, de ha megnyerné a MOL Vidi elleni elhalasztott meccsét harmadik lenne.
– Giorgi Beridze a hetedik mérkőzését játszotta a magyar élvonalban, először szerzett gólt. Rögtön kettőt. 
– A Diósgyőr sorozatban negyedszer kapott ki. Március vége óta húsz bajnoki mérkőzéséből tizennégyet elbukott.
– A borsodi piros-fehérek először kaptak ki két egymást követő mérkőzésükön az új stadionban.
– Márkvárt Dávid az első gólját lőtte az OTP Bank Liga 2018–2019-es szezonjában. Az előző idényben egy gólig jutott, még a Puskás Akadémia játékosaként, azt is az Újpestnek lőtte. 

DEBRECENI VSC–PAKSI FC 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Pávkovics (23.), Bódi (93.), illetve Simon A. (75.)
– A DVSC kilábalt a hullámvölgyből, a legutóbbi három fordulóban hét pontot gyűjtött.
– Herczeg András csapata pályaválasztóként április 28. óta veretlen, azóta négyszer nyert, négyszer döntetlent játszott. 
– Pávkovics Bence az első, gólját szerezte a bajnoki szezonban. A fiatal védőnek pályafutása során ez volt a második bajnoki gólja, tavaly szeptemberben az Újpest kapuját vette be. 
– Bódi Ádám a második gólját érte el az idényben, augusztusban az MTK ellen szerzett gólt. Érdekes, hogy a kék-fehéreknek lőtt gólján kívül tavaly október óta nem tudott gólt lőni az OTP Bank Ligában, akkor ellenben két góllal járult a Paks legyőzéséhez. A mostani sokáig emlékezetes marad: a 93. percben érintés nélküli szögletből lőtt a kapuba.
– A DVSC a Paks ellen a legutóbbi négy évben csak egy vereséget szenvedett.
– Csertői Aurél együttese a mostani fordulót megelőzően öt mérkőzésen át veretlen volt, négy győzelem, egy döntetlen volt a mérlege. 
– Simon András a legutóbbi négy fordulóban három gólt szerzett. 

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-0 (1-0)
Gólszerző: Hegedűs J. (20.)
– A felcsúti együttes három győzelmet szerzett eddig a bajnoki idényben, megverte a 2018-as és a 2017-es bajnokot, a MOL Vidit és a Bp. Honvédot, s most a 2016-ost, s egyben a listavezetőt, a Ferencvárost. 
– A Puskás Akadémia a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot szerzett, ebben a szakaszban ennél többet senki sem gyűjtött. Ugyancsak háromszor nyert egy vereség mellett a MOL Vidi, az Újpest és a Paks.
– A sárga-kékek egymást követő harmadik hazai meccsüket nyerték meg, ilyenre csak egyszer volt példa korábban, 2014. október 3-án. 
– Hegedűs János hatvan méterről lőtt a kapuját elhagyó Dibusz Dénes hálójába. A védő a negyedik góljánál tart az élvonalban, ezekből hármat fővárosi csapatnak rúgott.
– A Ferencváros először szenvedett vereséget a mostani bajnoki idényben, elveszítette március 3. óta őrzött veretlenségét. 
– A fentiből következően Szerhij Rebrov először veszített meccset Magyarországon. 
– A zöld-fehérek sorozatban a negyedik mérkőzésükön nem tudtak nyerni a rendes játékidőben a Puskás Akadémia vendégeként. (Egyszer hosszabbításban továbbjutottak a Magyar Kupában.)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS