A nőknél a DEAC a futsal Magyar Kupa idei győztese

2023. május. 07., 15:37   |    

A nőknél a DEAC a futsal Magyar Kupa idei győztese

A debreceni csapat megvédte tavalyi címét, a Tolna-Mözs legyőzésével elhódította a kupagyőztesnek járó serleget a Főnix Arénában.

Izgalmas végjátékot hozó elődöntőket követően alakult ki szombaton a női futsal Magyar Kupa fináléja, amelyet két tavalyi döntős, a DEAC és a Tolna-Mözs játszott egymással vasárnap délben a debreceni Főnix Arénában. Egy éve a debreceniek 1-0-s sikerrel biztosították be a kupagyőzelmüket, de ennél jóval frissebb élménye is volt egymásról a két együttesnek, a bajnoki rájátszásban ugyanis a napokban fejezték be a döntőbe jutásért vívott egymás elleni párharcukat (itt három szoros meccs után a DEAC jutott a fináléba).

A vasárnapi kupadöntő színvonalas csatát hozott, Horváth Viktória már a mérkőzés elején megadta az alaphangot egy szépségdíjas átlövésgóllal. Ezt követően kiegyenlített csata zajlott a pályán, a tolnaiaknak és a debrecenieknek is voltak lehetőségei, de ezek kimaradtak.

A DEAC veszélyesebb volt a második játékrészben, két kapufa jelezte, hogy nem elégszik meg az egygólos vezetéssel. A hajrához közeledve aztán Nagy Anikó megduplázta a debreceni előnyt, és innen már nem tudott visszajönni a Tolna, amely hiába mozgósított nagy erőket a gólszerzés érdekében, idén is be kellett érnie a kupaezüsttel.
 
A DEAC pedig nagy lépést tett a dupla címvédés felé, a kupagyőzelem már a tarsolyban van, a bajnoki elsőségért pedig a TFSE-vel vív majd három nyert meccsig tartó párharcot.

OTP Bank Liga NB I. 5. forduló

Sorsolás
2023. 08. 26. 15:30
Kecskeméti Széktói Stadion
2023. 08. 26. 17:45
DVTK Stadion
2023. 08. 26. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 08. 27. 15:30
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 08. 27. 17:30
Groupama Aréna
2023. 08. 27. 19:30
Székesfehérvári Sóstói Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS