Akár hétvégén eldőlhetnek a legfontosabb kérdések az OTP Bank Ligában

2024. április. 19., 11:49   |    

Akár hétvégén eldőlhetnek a legfontosabb kérdések az OTP Bank Ligában

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában matematikailag is újra bajnok lehet a Ferencváros, s eldőlhet már most az is, melyik két csapat búcsúzik az élvonaltól.

PUSKÁS AKADÉMIA–PAKSI FC
(Szombat, Pancho Aréna, 14.30)

A Puskás Akadémia a negyedik helyen áll, a legutóbbi két mérkőzését megnyerte. Pályaválasztóként viszont nem kiemelkedő a mérlege, a legutóbbi öt bajnoki meccséből csak egyet nyert meg, négyen nem is szerzett gólt. A Paks a legutóbbi öt fordulóban nyeretlen maradt, a március 10-i, DVSC elleni hazai döntetlen óta nem szerzett pontot az OTP Bank Ligában. Ha Bognár György csapata nem nyer a Pancho Arénában, a Ferencváros már a saját szombati mérkőzése előtt bebiztosítja sorozatban hatodik bajnoki címét.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Groupama Aréna, 17.00)

A fentieket folytatva – tehát akár már e mérkőzés előtt biztosan bajnok lehet a Ferencváros –, ha a Paks nyerne is Felcsúton, a Fradi a Kisvárda elleni győzelme mindenképpen bajnoki címet ér. Egyetlen pici botlás kivételével (döntetlen otthon a Puskás Akadémia ellen) Dejan Sztankovics együttese minden 2024-es bajnokiját megnyerte eddig. A Kisvárda az élvonalbeli tagságáért játszik. E fordulóval együtt 15 pontot lehet még szerezni, a kisvárdaiak hátránya tíz pont az Újpesttel és a Kecskeméttel szemben is. Ha ebből tizenhárom lenne mindkettővel szemben vasárnap estére, a szabolcsiak sorsa megpecsételődik.

DIÓSGYŐRI VTK–DEBRECENI VSC
(Szombat, DVTK Stadion, 19.30)

Az ötödik és a hetedik játszik egymással, a vendégek állnak jobban, s a mérlegük is jobb az elmúlt időszakban. A DVSC a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Idegenben csak Székesfehérváron kapott ki eddig 2024-ben, Újpesten és Kisvárdán nyerni tudott. A Diósgyőr a legutóbbi négy fordulóban nyeretlen maradt, csupán két ponttal gazdagodott. Otthon jobb a mérlege, az Újpest elleni, február 11-i vereség óta négy mérkőzésen nyolc pontot szerzett.

KECSKEMÉTI TE–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Széktói Stadion, 14.05)

A Kecskemét matematikailag is bebiztosíthatja NB I-es tagságát. Ha legalább döntetlent játszik, a Mezőkövesd biztosan mögötte végez majd. A Kisvárdával szemben tíz pont az előny, ha a KTE nyer, s addigra a szabolcsi csapat 24 ponton marad, ebben az összevetésben is véglegessé válik, hogy előbbre végez. A Mezőkövesdnek csak a győzelem adhat némi esélyt. Idegenben november 11. óta csak kétszer kapott ki, de ebből az egyik az április 6-i, Fehérvár elleni 0-5 volt.

FEHÉRVÁR FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Sóstói Stadion, 16.00)

A Fehérvár az előző fordulóban, a Paks ellen győzve versenyt indított a második helyért. Egyetlen pont a hátránya, tehát, ha a rivális nem tud nyerni a Puskás Akadémia ellen a Pancho Arénában, a a „Vidi” felléphet a második helyre. A ZTE legutóbb óriási csatában szenvedett csak vereséget a Ferencvárostól, a legutóbbi idegenbeli mérkőzésén 5-1-re nyert Újpesten. Márton Gábor együttese a legutóbbi három találkozóján 12 gólt szerzett.

ÚJPEST FC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Szusza Ferenc Stadion, 18.30)

Ha a Ferencváros megsegíti a lila-fehéreket, a forduló utolsó 90 percében az utóbbi hetekben gyengén szereplő Újpest biztosíthatja a bennmaradását. Az MTK a legutóbbi öt fordulóban veretlen maradt, az első két „körben” hat pontot szerzett az Újpest ellen, mégpedig 5-0-s gólkülönbséggel.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS