Az első és a második rangadója a Groupama Arénában

2023. február. 17., 12:03   |    

Az első és a második rangadója a Groupama Arénában

A szokásos menetrend szerint egy pénteki, három szombati és két vasárnapi mérkőzésből áll az OTP Bank Liga 20. fordulója. A listavezető Ferencváros ezúttal hazai pályán a Kecskeméti TE-t fogadja, az első játszik a másodikkal.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Péntek, Várkerti Stadion, 20.00)

A Kisvárda november 5. óta nyeretlen a bajnokságban, a legutóbbi három mérkőzése kivétel nélkül döntetlenre végződött. A Várkerti Stadionban a legutóbbi találkozójából csak az utolsó helyen álló Vasast tudta legyőzni. Az Újpest 2018 óta nem tud Kisvárdán bajnoki mérkőzést nyerni, viszont legutóbb, éppen a Vasas ellen, győzött vendégként.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks FC Stadion, 14.30)

A forduló egyik legizgalmasabb csatájának ígérkezik Bognár György újabb paksi korszakának első mérkőzése a tavasszal még veretlen Mezőkövesd ellen. A zöld-fehérek még nem nyertek bajnoki mérkőzést 2023-ban, otthon a táblázat első két helyezettje, a Ferencváros és a KTE ellen összesen egy pontot szereztek. A Mezőkövesd három bajnoki mérkőzésen hét pontot gyűjtve beérte a Paksot pontszámban a tabellán. Idén eddig egyszer játszott vendégként az OTP Bank Ligában, nem hozott gólt a zalaegerszegi mérkőzése.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KECSKEMÉTI TE
(Szombat, Groupama Aréna, 17.00)

A két csapat között tizennégy pont a különbség, pontosan annyi, amennyi a második helyezett KTE és az utolsó Vasas között van. Ettől még tény: az első fogadja a második helyezettet. A Ferencváros eddig idén két mérkőzést játszott a Groupama Arénában, mindkettőt fővárosi riválissal szemben. A Vasassal döntetlenre végzett, az Újpestet legyőzte. Az újonc kecskemétiek november 5. óta veretlenek az OTP Bank Ligában, de a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg. A legutóbbi két idegenbeli bajnoki találkozójuk egyaránt 0-0-ra végződött.

MOL FEHÉRVÁR–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 19.30)

A megyei rangadó előtt mindkét csapatnak rossz a mérlege. A székesfehérváriak még nem nyertek idén, a két idegenbeli mérkőzésüket elveszítették, otthon döntetlenre végeztek a DVSC-vel. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokijából három döntetlenre végződött. A Puskás Akadémia legutóbb, a Pancho Arénában, 1-0-ra megverte a Zalaegerszeget. A legutóbbi nyolc bajnokijából azonban csak kettőt nyert meg. Idegenben az elmúlt 365 napban csupán két bajnokit nyert meg. Viszont a két csapat legutóbbi hét egymás elleni mérkőzésén veretlen maradt Hornyák Zsolt alakulata.

ZALAEGERSZEGI TE FC–VASAS FC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 15.00)

A ZTE az eddigi négy 2023-as bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. A legutóbbi ötön csupán egy gólt lőtt, pályaválasztóként október 15. óta csak egy bajnokit nyert. A Vasas idegenben mindkét eddigi idei bajnokiján döntetlent játszott, előbb a Ferencvárossal, majd a Puskás Akadémiával. A mostani idényben vendégként még egyszer sem szerzett egy gólnál többet.

BUDAPEST HONVÉD–DEBRECENI VSC
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 17.30)

A Honvéd sem nyert még tavasszal, egy vereség után a legutóbbi két fordulóban döntetlent játszott, a Vasas ellen kiesett a MOL Magyar Kupából. Pályaválasztóként március 5. óta mindössze egy bajnokit nyert meg – de március 5-én 4-2-re megverte a Debrecent a Bozsik Arénában. A Loki jó formában van, bár a Paks ellen szerencsés győzelmet aratott. Ettől még igaz, tavasszal eddig három bajnoki mérkőzésen hét pontot gyűjtött. Vendégként elvitt egy pontot Székesfehérvárról.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS