Fontos megyei rangadó vár a MOL Fehérvárra

2023. május. 12., 14:28   |    

Fontos megyei rangadó vár a MOL Fehérvárra

Az első helyezett, már bajnok Ferencváros látogat a második helyezetthez az OTP Bank Liga 31. fordulójában, s nem csak ez a mérkőzés ígér izgalmakat. Eldőlhet a Vasas sorsa, s minden bizonnyal néhány csapat fellélegezhet, sikerrel vette a kiesés elkerülése érdekében vívott harcot.

VASAS FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Szombat, Illovszky Rudolf Stadion, 14.15)

A Vasas hátránya nyolc pont a tizedik helyezettel szemben, ha ezt nem tudja ötre redukálni, egyáltalán, ha nem nyer a ZTE ellen, az utolsó reménye is elszáll. Pályaválasztóként idén még nem nyert mérkőzést. A ZTE ellenben a visszatért Boér Gáborral megnyerte eddig minden meccsét (a Budafok elleni kupadöntőt hosszabbításban), s bár a hetedik helyen áll, matematikailag még nem biztos a bennmaradása, ugyancsak fontos számára a győzelem.

DEBRECENI VSC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Nagyerdei Aréna, 17.00)

A negyedik helyen álló DVSC a dobogóért, a nemzetközi kupaindulás jogáért küzd. Legutóbb győzött hazai pályán, mégpedig a MOL Fehérvár ellen, de február eleje óta háromszor is kikapott. A Honvéd a maga számára reményt adó győzelemmel kezdte a 30. fordulót, a legutóbbi hat idegenbeli meccséből csak kettőt veszített el. De nem biztos, hogy döntetlen, vagy a következő fordulókban döntetlenek elegek a bennmaradáshoz. A kispestiek legutóbb 2017 májusában nyertek Debrecenben, az az 5-2 nagyon jól jött a bajnoki címhez.

KECSKEMÉTI TE–FERENCVÁROSI TC
(Szombat, Széktói Stadion, 19.30)

A KTE az előző két fordulóban nem szerzett pontot, ilyen pedig (két vereség egymás után) az egész idényben nem fordult elő vele. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzéséből kettőt is elveszített. Ugyanakkor három pont az előnye a harmadik helyezettel szemben, ha az ősz után tavasszal is legyőzi a Ferencvárost a Széktói Stadionban, nagyot léphet a történelmi ezüstérem felé. A zöld-fehérek jó passzban vannak, a legutóbbi négy mérkőzésüket kivétel nélkül megnyerték.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PAKSI FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 13.30)

A Mezőkövesd elvitt egy pontot múlt héten Székesfehérvárról, de még nem lélegezhet fel. Az idegenben is nagyon veszélyes Paks ellen is szüksége lenne pontra, sőt inkább pontokra. Kuttor Attila csapata 33 pontos, két ponttal vezet a MOL Fehérvár, eggyel a Honvéd előtt. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzését elveszítette. A Paks a harmadik helyen áll, de akár még második is lehet. Február közepe óta, az újpestit kivéve, minden idegenbeli bajnokiját megnyerte.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Várkerti Stadion, 15.30)

Milos Kruscsics számára bizonyosan különleges lesz ez a mérkőzés. Amikor legutóbb Kisvárda–Újpest-meccset rendeztek, még a lilákat vezette, az ottani 2-1-es siker a Kisvárda eddigi egyetlen győzelme 2023-ban. A szabolcsiak a legutóbbi három hazai találkozójukon döntetlent játszottak. Egyelőre egy ponttal az Újpest mögött állnak a táblázaton. Nebojsa Vignjeviccsel az Újpest 2023-ban eddig csak egyszer, a Ferencváros ellen kapott ki. Egy pont az ő csapatának a matematikailag is biztos bennmaradást jelentené, ha a Fehérvár nem győz, vagy a Honvéd kikap.

PUSKÁS AKADÉMIA–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Pancho Aréna, 18.00)

A Puskás Akadémia számára alighanem csak a győzelem adna még reményt az újabb bajnoki dobogóra. Hornyák Zsolt csapata a legutóbbi két fordulóban nem győzött. A MOL Fehérvár az utolsó előtti. Idegenben a legutóbbi nyolc mérkőzésén mindössze két pontot szerzett. Több mint három éve nem nyert a megyei rivális vendégeként.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS