Az MTK nyerte az újoncok rangadóját, otthon győzött a Paks

2023. szeptember. 02., 23:36   |    

Az MTK nyerte az újoncok rangadóját, otthon győzött a Paks

Az MTK Budapest 2-1-re győzött a DVTK ellen, míg a paksiak a Fehérvár FC-t verték 2-0-ra az OTP Bank Liga 6. fordulójának szombati játéknapján.

MTK Budapest-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)

A nyári melegben kezdődött mérkőzésen hamar vezetéshez jutott a hazai csapat, jobb oldali szöglet után a válogatott keretbe először behívott Kata Mihály az ötös jobb sarkánál előre vetődve fejelt a kapuba. A DVTK ezután próbálta irányítani a játékot, időnként beszorította kapuja elé ellenfelét, de nem talált rést a hazaiak védelmén, illetve amikor mégis, kihagyta nagy helyzetét a félidő ráadásában. Az MTK kontrollálta a meccset, ellentámadásokkal igyekezett zavart kelteni a túloldalon, és ez sikerült is neki, volt esélye előnye növelésére. Ami ekkor még nem jött össze, az a második félidőben igen, még nem telt el negyedóra, amikor Németh passza után Bognár jól csinált meg egy cselt a DVTK 16-osán belül, majd ballal a jobb alsó sarokba lőtt. Nem örülhetett azonban sokáig a hazai csapat, mert három perccel később szépített a Diósgyőr: jobb oldali szögletnél Vallejo jól bújt ki védője szorításából és az ötösről a fejelt a kapuba félmagasan. Sorozatban jöttek a DVTK-támadások de nem sikerült egyenlítenie a vendégcsapatnak. Az MTK szervezett játékkal és jó helyzetkihasználással szerezte meg a három pontot, és átvette a vezetést a tabellán.

Paksi FC-Fehérvár FC 2-0 (0-0)

Óvatosan kezdtek a csapatok, mindkét fél a biztonságra helyezte a hangsúlyt, amit a sok apró szabálytalanság is jelzett, melyekkel a játékosok az ellenfél akciót állították meg. Az első negyedóra végén Szappanosnak kellett először nagyot védenie egy formás fehérvári akció végén. Ezt követően valamelyest élénkebbé vált a mérkőzés, de helyzetek ebben a periódusban sem voltak, csak Könyves távoli bombája jelentett veszélyt, azonban Tóth szép vetődéssel hárított. Az iram változatlanul jó volt, viszont a technikai hibák és pontatlanságok miatt nem született gól a szünetig. A második félidőt jobban kezdték a hazaiak, Tóth majdnem bevédte Windecker lövését, a paksi középpályás azonban néhány perccel később segítség nélkül is betalált, akrobatikus mozdulattal egy beadást követően. A megérdemelt vezetés megszerzése után a zöld-fehérek ráültek az eredményre, így eleinte mezőnyjátékkal teltek a percek, de aztán a hármas cserének is köszönhetően veszélyesebbé vált a Fehérvár játéka. Elsősorban Szabó Levente beállítása lendített a vendégeken, előbb a beadása csattant a kapufán, majd Szappanos remek ütemű kimozdulással akadályozta meg a kiugrását. A meccset mégis egy paksi cserejátékos döntötte el, ugyanis Mezei hajszálpontosan tekert a jobb alsó sarokba. A hátralévő bő negyedórában a vendégek nem tudtak újítani, így pont nélkül távoztak Paksról.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS