Kiesési rangadót rendeznek Fehérváron

2023. május. 05., 17:03   |    

Kiesési rangadót rendeznek Fehérváron

A bajnoki cím a pénteki játéknapon eldőlt, de érdekes csatákra van kilátás a kiesés elkerüléséért vívott harcban is.

ÚJPEST FC–VASAS FC
(Szombat, Szusza Ferenc, 14.00)
Az Újpest a győzelmével szinte biztosan prolongálja élvonalbeli tagságát a következő idényre is, az már biztos, hogy a Vasas nem foghatja be. Idén eddig csak hétfőn, a derbin, a Ferencváros ellen szenvedett pályaválasztóként vereséget. Előtte hat hazai mérkőzésen 14 pontot szerzett. A Vasas hátránya a Honvéddal szemben hat, a MOL Fehérvárral hét pont, ha nem szerez pontot ebben a fordulóban, lehet, hogy minden esélye elszáll.

PAKSI FC–DEBRECENI VSC
(Szombat, Paksi FC Stadion, 16.30)
A Paks és a DVSC is a dobogóért, a nemzetközi kupaindulásért küzd, s vélhetően akár a második helyről sem mondott le egyik csapat sem. Egyformán szerepelnek az utóbbi hetekben, a legutóbbi öt fordulóban 12 pontot szereztek. A zöld-fehérek egy ponttal jobban állnak. Bognár György együttese február 18. óta pályaválasztóként minden bajnoki mérkőzését megnyerte. A DVSC idegenben a legutóbbi öt mérkőzésén 13 pontot gyűjtött.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Groupama Aréna, 19.45)
Várhatóan nagy közönség előtt, ünnepelni készül a Ferencváros. Ha nyer, függetlenül a KTE pénteki eredményétől, amelyet amúgy természetesen tud már a mérkőzés kezdésének pillanatában, bajnok. A legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, egyedüliként a mezőnyből. A Kisvárda nincsen könnyű helyzetben, február 17. óta nyeretlen, de a legutóbbi, paksi veresége előtt idegenben nem kapott ki 2023-ban.

ZTE FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, ZTE Aréna, 15.00)
A ZTE története során először lép pályára bajnoki mérkőzésen a Magyar Kupa győzteseként, alkalmasint ez megadhatja a mérkőzés alaphangját. Matematikailag nem biztos még a bennmaradása – noha négy csapat is mögötte áll – de egy hazai győzelem sokat javítana a mostani képleten. A Puskás Akadémia még lehet akár harmadik (matematikailag akár második is, de ehhez a KTE-nek össze kellene omlania), e találkozón kívül még a Fehérvárral, a Pakssal és a Honvéddal játszik. Vendégként a legutóbbi négy alkalommal veretlen maradt. (Két döntetlen, két vereség.)

MOL FEHÉRVÁR FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, MOL Aréna Sóstó, 19.30)
A MOL Fehérvár a legutóbbi öt fordulóban nem nyert, sőt a legutóbbi kettőben pont nélkül maradt. Ha a Honvéd nyer pénteken, a Vidi kiesőhelyről kezdi a vasárnapi mérkőzést. Pályaválasztóként szeptember 10. óta csupán háromszor nyert, márciusban, a válogatott mérkőzések miatti szünet előtt akadt egy jó periódusa, amikor legyőzte a Vasast és a Honvédot is. A Mezőkövesd a legutóbbi négy fordulóban pont nélkül maradt, ha ötödször is kikap, a Fehérvár mögé kerül. Nagyon nehéz a sorsolása, további ellenfelei még a Paks, az egyik nagy rivális, a Honvéd, valamint a Ferencváros lesznek.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS