Bajnokverés Kövesden, élre állt a DVSC-Teva

2013. november. 23., 22:37   |    

Bajnokverés Kövesden, élre állt a DVSC-Teva

Az OTP Bank Liga 15. fordulójának szombati játéknapján a debreceniek Kispesten nyertek, az ETO három gólt kapott az újonc Mezőkövesdtől. Elszenvedte első hazai vereségét a Haladás, hatgólos meccsen nyert az Újpest.

Budapest Honvéd - DVSC-Teva 1-3 (0-1)
Vezette:
Kassai Viktor
Gólszerző: Perea a 83., ill. Zsidai a 45., Szakály az 59., Kulcsár a 66. percben

Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk, de az egyperces hosszabbításban vezetést szerzett a DVSC: Zsidai László kapott jó labdát Szakály Pétertől, megindult a kapu felé, nem lépett rá ki komolyabban senki, ő pedig 17 méterről a bal alsó sarokba lőtt (0-1). Az 59. percben Szakály rázta le védőit, majd egy csel után Kemenes Szabolcs kapus fölött a hálóba pörgetett (0-2). A 66. percben eldőlt a meccs, Lázár Pál beadása után Kemenes megszerezte volna a labdát, de Ignjatovics elrúgta előle, Lázár újra próbálkozhatott, Ibrahima Sidibe a jobb oldalról középre fejelt, az érkező Kulcsár Tamás pedig közelről a hálóba bólintott (0-3). A hazaiak a 83. percben szépítettek, a csereként beállt Edixon Perea ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (1-3).

Kaposvári Rákóczi - MTK Budapest 2-2 (0-2)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Babic az 58., Markus a 83., ill. Kanta a 6., Eppel a 30. percben

A kiesés elkerüléséért harcoló két csapat meccsén az MTK a 6. percben szerzett vezetést, Horváth Zsolt visszapassza után Kanta József 16 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A hazai mezőnyfölénye ellenére a 30. percben az MTK megduplázta az előnyét, Kanta József szöglete után Eppel Márton fejelt a hálóba (0-2). A szünet előtt Kanta egy kapufát is lőtt, szabadrúgásból, és később bánhatta, hogy nem sikerült betalálnia, mert az 58. percben a csereként beállt Stjepan Babic fejelt egy szöglet után a fővárosiak kapujába (1-2), a 83. percben pedig megszületett az egyenlítő gól is, a szintén csereként beküldött Adrian Markus 15 méterről lőtt a léc alá (2-2), ezzel kialakítva a végeredményt.

Haladás - PMFC-Matias 1-3 (1-1)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Fehér a 7., ill. Romic a 40., Szatmári a 69., Koller a 86. percben
Kiállítva: Németh a 64. percben

A 7. percben Halmosi Péter beadása után Fehér Zoltán került helyzetbe, és nem is hibázott, 6 méterről a hálóba passzolt (1-0). Jobban játszottak a hazaiak, a 40. percben mégis egyenlített a Pécs, Mohl Dávid passzolt középre a bal oldalról, Danijel Romic megelőzte Devecseri Szilárdot, és közelről a léc alá pörgetett (1-1). A második félidőben néhány perc eltéréssel Radó András és Németh Márió is nagy helyzetbe került, mindketten elestek védőjük szorításában, mindketten sárgát kaptak műesésért, Némethnek ez már a második figyelmeztetése volt, így tíz főre fogyatkoztak a hazaiak. A Pécs hét perccel később kihasználta az emberelőnyt, Márkvárt Dávid indítása után Szatmári Lóránd tört kapura, elhúzta a labdát a kapus mellett, majd a hálóba gurított (1-2). A 86. percben megpecsételődött a hazaiak sorsa, Frőhlich Roland beadása után Koller Krisztián az üres kapuba passzolt (1-3).

Újpest FC - Lombard Pápa 4-2 (3-2)
Vezette:
Becséri Dániel
Gólszerző: Litauszki a 3., Simon a 28., Sztaniszavljevics a 43. Sztaniszavljevics az 50., ill. Kenesei a 7., Présinger a 31. percben

Gólokban gazdag, színvonalas első félidőt produkáltak a csapatok, az Újpest már a 3. percben vezetést szerzett Litauszki Róbert révén (1-0), de négy perccel később Kenesei Krisztián használta ki rutinosan egy ziccert (1-1). A 28. percben Simon Krisztián vette át jól Asmir Suljic átadását, majd közelről visszavette csapatánal az előnyt (2-1). Mindössze három perc kellett a pápaiaknak a válaszhoz, Kenesei indította jó ütemben Présinger Ádámot, aki a kifutó Balajcza fölött a hálóba emelt (2-2). A 43. percben Sztaniszavljevics fejelt a kapuba Litausztki beadása után, ezzel lett 3-2 az eredmény. Az 50. percben Kabát csavart a kapu felé, Sztaniszavljevics fejjel még belecsúsztatott a labdába, ami a kapu bal oldalában kötött ki (4-2). A folytatásban Lazar Arszics még lőtt egy kapufát, de az újpestiek már nem adták ki a kezükből az előnyt, a biztonságra törekedve őrizték meg fórjukat és gyűjtötték be a három pontot.

Mezőkövesd-Zsóry - Győri ETO 3-0 (1-0)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Melczer a 29., Balajti a 89., Harsányi a 91. percben

A győriek az első tíz percben fölényben játszottak, de a hazaiak kiegyenlítetté tették a meccset, és a játékrész második felében már veszélyesebben fociztak a vendégeknél. A 29. percben vezetést szerzett a Mezőkövesd, Melczer Vilmos kapott labdát a balösszekötő helyén, maga mögött hagyott két védőt, majd 15 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-0). A győriek kiszámíthatóan támadtak, a hazaiak jól védekezve tartották az előnyt. A második félidőben a csereként beállt Kalmár Zsolt lövése után a felső lécről pattant ki. Az ETO elkeseredetten támadott, de hiába, a gólokat a hazaiak lőtték: a 81. percben egy kontra végén Hegedűs Csaba jobb oldali beadása után Balajti lépett ki a védők közül, majd 10 méterről a jobb alsó sarokba csúsztatott (2-0). A hajrában kitámadott az ETO, ez lett ismét a veszte, a hosszabbításban Harsányi Zoltán lépett ki egy mélységi labdával, majd higgadtan a hálóba lőtt Stevanovic kapus mellett (3-0), beállítva a végeredményt.

$galeria_cim


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS