Brazil futballmágia a siófoki homokon

2015. július. 04., 09:30   |    

Brazil futballmágia a siófoki homokon

Különleges, eddig még nem látott mérkőzést játszott egymással a magyar és a brazil strandlabdarúgó válogatott – a brazilok korábban még soha nem játszottak Magyarországon.

A 13-szoros világbajnok, a világranglista jelenlegi másodikja (az oroszoké az első hely) a július 9-én Portugáliában kezdődő világbajnokságra készül, Siófokon teszik meg a legfontosabb lépéseket a felkészülés végéhez közeledve, és ehhez a világelit felé lépegető, s egyre magasabban jegyzett magyar válogatott, amely jelenleg 7. az Európa-ranglistán, megfelelő partner számukra.

Nos, a meccs előtt már különleges élményben volt része a stadion körül sétáló tömegnek, ugyanis a két válogatott a stadionon kívül melegített – kattogtak a vakuk, repkedtek a mobilfotók, televíziós stábok forgattak, a forgatagban azért a magyarok legalább annyira népszerűek voltak, mint a brazilok. Aztán a kezdésre szinte teljesen megtelt a stadion, a szurkolók ünnepeltét a brazil sztárokat, de sokkal hangosabban éltették a magyar játékosokat.

Még az sem ártott az emelkedett hangulatnak, hogy az első harmadban a brazilok a pályán is igazolták a két csapat között meglévő világranglistás különbséget. Könnyedén, borzasztó látványosan játszva háromgólos előnybe kerültek. Csakhogy a magyarok már nem azok a játékosok, akik ilyenkor feladnák, a tavalyi fantasztikus sikerű nyár, amikor eljutottak a bakui Európa Játékokra és feljutottak az A-divizióba Európa legjobb 12 csapata közé.

Egyenlítettek! A második negyedet ugyanis a magyar válogatott nyerte 3-2-re, ebben a periódusban sokkal határozottabbak voltunk, gyorsabban reagáltunk, a brazilok pedig emiatt nem tudták gyorsan és könnyedén játszani a focit. Ughy Márk csapatkapitányhoz méltó módon a többiek élére állt, gólja, valamint Simonyi távoli lövése és Besenyei találata után 4-4 állt az eredményjelzőn – zengett a siófoki éjszaka.

Csakhogy a harmadik harmadban megint érvényesült a brazilok elképesztő dinamikája és a számtalanszor megcsodált technikája, így végül 9-4-re nyert a brazil válogatott. De aki a siófoki stadionban nézte a meccset, elégedett távozott, mert nagyon szép futballestéje volt – s biztosan eljön szombat este is, amikor a második meccset játssza a két válogatott.

Magyarország-Brazília 4-9 (1-3, 3-2, 0-4)
MAGYARORSZÁG: Szacskó László (Ficsór) - Szentes-Bíró Tamás, Fekete Viktor, Ughy Márk (2), Besenyei Ferenc (1), Ábel Péter, Simonyi Gábor (1), Ficsór Dávid, László, Turós Viktor, Sebestyén Norbert, Gulyás Kristóf
Szövetségi kapitány: Weisz Tamás
BRAZÍLIA: Mao (Cesinha) - Fernando DDI (1), Gabriel, Catarino (1), Mauricinho (2), Rafinha (1), Bokinha (1), Bruno Xavier (2), Rodrigo, Jorginho (1), Datinha
Szövetségi kapitány: Junior Negao

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS