Csákvárra látogat a listavezető, Szombathelyre a PMFC

2023. március. 19., 11:38   |    

Csákvárra látogat a listavezető, Szombathelyre a PMFC

Ezúttal egyetlen nap, vasárnap játsszák a Merkantil Bank Liga 28. fordulójának összes mérkőzését. A listavezető MTK Csákvárra látogat, a második helyezett DVTK a Szentlőrincet fogadja.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–MTK BUDAPEST
(Csákvár, 14.00)
A Csákvár idén még nem nyert bajnoki mérkőzést, sőt pályaválasztóként a legutóbbi két alkalommal veszített. A tabellán a legrosszabb még nem osztályozós hely az övé. Az MTK viszont november 27. óta minden mérkőzését megnyerte a Merkantil Bank Ligában, hétfőn, miután hazai pályán 4-2-re megverte legnagyobb riválisát, a Diósgyőrt, az élre ugrott. Vendégként a legutóbbi hét bajnokijából hatot megnyert, e 630 játékperc alatt 20 gólt szerzett.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–GYIRMÓT FC GYŐR
(Balmazújváros, 14.00)
A Nyíregyháza a legutóbbi négy fordulóban egyetlen pontot gyűjtött, osztályozós helyen áll. Pályaválasztóként, a balmazújvárosi albérletben, november 9. óta ugyancsak mindössze egy pontot szerzett. A Gyirmót az utóbbi hetekben kifejezetten jó formában játszik, a legutóbbi öt meccséből négyet megnyert. Ugyanakkor október vége óta vendégként csak egyszer, Mosonmagyaróváron tudott győzni.

SZOMBATHELYI HALADÁS–PÉCSI MFC
(Szombathely, 14.00)
A hetedik helyen álló Haladás a legutóbbi öt bajnokijából mindössze egyet nyert meg, a három eddigi idei hazai bajnokiján volt már vereség, döntetlen és győzelem is. A Pécsi MFC harmadik, de az utóbbi öt fordulóban csak két ponttal szerzett többet a Haladásnál. Tizenegy ponttal van kevesebbje, mint a második Diósgyőrnek.

BFC SIÓFOK–FC AJKA
(Siófok, 14.00)
A legutóbbi öt fordulóban öt pontot szerző Siófok a tizennegyedik helyen ál a tabellán. Augusztus vége óta mindössze két hazai bajnokiját tudta megnyerni. Az Ajka sokkal jobb formában van, az MTK-n kívül az egyedüli csapat, amelyik a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot tudott szerezni. Vendégként a legutóbbi hét bajnokiján 19 pontot gyűjtött!

SOROKSÁR SC–TISZAKÉCSKEI LC
(Soroksár, 14.00)
A két csapat hasonló teljesítményt nyújtott eddig, a Soroksár egy ponttal gyűjtött eddig többet, mint a Tiszakécske. A sárga-feketék az előző fordulóban 1-0-ra kikaptak Szegeden, s ezzel lezárták hetek óta tartó veretlenségi sorozatukat. Pályaválasztóként vereség, döntetlen, győzelem az eddigi idei mérleg. A Tiszakécske a legutóbbi fordulóban legyőzte a Siófokot. Vendégként 2023-ban eddig kétszer kikapott, közben egyszer nyert a Nyíregyháza ellen, Balmazújvárosban.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Mosonmagyaróvár, 14.00)
A Mosonmagyaróvár a múlt héten győzelemmel javított pozícióján, a tizenharmadik helyen áll. Otthon, augusztus 7. óta, mindössze egy bajnoki meccset tudott megnyerni, még novemberben, a Haladás ellenit. A Békéscsaba négy forduló óta veretlen, de egy győzelem után háromszor döntetlent játszott, osztályozós helyen áll. Idegenben augusztus 14. óta egyedül Kazincbarcikán tudott nyerni.

BUDAFOKI MTE–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Budafok, 14.00)
A BMTE hét pontot szerzett a legutóbbi három fordulóban. A tavaszt a tizenhetedik helyen kezdte, most kilencedik. Pályaválasztóként idén kétszer nyert, egyszer, az MTK-tól kikapott. A Szeged hatodik, legutóbb győzni tudott a Soroksár ellen, ugyanakkor idegenben eddig idén két mérkőzésen csak egy pontot szerzett.

ETO FC GYŐR–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Győr, 15.00)
Az ETO kétszer kapott eddig ki 2023-ban a Merkantil Bank Ligában, mindkétszer otthon. Az ETO Parkban a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén mindössze egy pontot szerzett, augusztus 28. óta csak egyszer győzött, összesen öt pontot szerzett, s huszonkettőt veszített. A Kazincbarcika tíz pontot szerzett a legutóbbi négy fordulóban, immár tizenkettedik. Idegenben a legutóbbi két bajnokiján három-három gólt szerzett.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–DOROGI FC
(Kozármisleny, 15.00)
Az utolsó találkozik az utolsó előttivel, mindkét csapatnak 22 pontja van. A Kozármisleny legutóbb döntetlent játszott Szentlőrincen, pályaválasztóként idén még sem gólt, sem pontot nem szerzett. A Dorog a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt. Idegenben október 15. óta mindössze két pontot gyűjtött.

DIÓSGYŐRI VTK–SZENTLŐRINC
(Diósgyőr, 15.00)
A Diósgyőr a legutóbbi három fordulóban kétszer is kikapott, ettől még magabiztosan őrzi helyét a feljutók pozíciójában. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén százszázalékos a mérlege. A Szentlőrinc október 22. óta csupán egy mérkőzést nyert meg, de azt idegenben, Szegeden, a Fórumban. A legutóbbi idegenbeli mérkőzésén egy pontot szerzett, mégpedig Mosonmagyaróváron.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS