Debrecenben játsszák a forduló rangadóját

2023. február. 24., 14:24   |    

Debrecenben játsszák a forduló rangadóját

A remek formában lévő Debrecenhez látogat a listavezető Ferencváros az OTP Bank Liga 21. fordulójában. A második helyezett, hazai pályán még veretlen Kecskeméti TE az Újpestet fogadja.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY–BUDAPEST HONVÉD
(Péntek, Mezőkövesd, 20.00)
A Mezőkövesd nagy formában kezdte a 2023-as évet, áll még a Magyar Kupában és a legutóbbi négy bajnokiján tíz pontot szerzett. Ezzel fellépett a hatodik helyre, ha úgy tetszik, a mezőny első felébe az OTP Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi hat bajnokijából, egy döntetlen mellett, ötöt megnyert. A Honvéd mérlege ennél lényegesen gyengébb, két döntetlen és két vereség, valamint kiesés a Magyar Kupából. Idegenben legutóbb október 22-én, Zalaegerszegen tudott nyerni.

ZALAEGERSZEGI TE FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, ZTE Aréna, 14.30)
Mind a két csapat nyeretlen még a 2023-as esztendőben a bajnokságban, ez a két csapat esetében összesen kilenc meccset jelent. A táblázaton a ZTE három ponttal megelőzi a Vidit, amely a tizedik helyen áll. Az egerszegiek november 5. óta nem tudtak győzni saját pályájukon az OTP Bank Ligában, de csak a Ferencvárostól kaptak ki. A MOL Fehérvár a legutóbbi tíz idegenbeli bajnoki mérkőzéséből nyolcat elveszített, s tavaly márciusban kikapott Zalaegerszegen is. A legutóbbi három idegenbeli bajnoki mérkőzése ugyanazon eredménnyel ért véget: 1-2, a Fehérvár szempontjából.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–PAKSI FC
(Szombat, Pancho Aréna, 17.00)
A Paks már öt bajnoki mérkőzést játszott idén, még nem nyert. Az edzőváltás után kikapott otthon a Mezőkövesdtől. Ugyanakkor Bognár Györggyel, a visszatért vezetőedzővel akadt egy 6-1-es győzelme 2021 augusztusában a Pancho Arénában. A Paks szeptember 30. óta nyeretlen vendégként az élvonalban. A Puskás Akadémia kevés gólos mérkőzéseket játszik idén, a négy bajnokiján sem ő, sem az ellenfél nem tudott egynél több gólt szerezni. Hornyák Zsolt csapata mindössze egy mérkőzését nyerte meg eddig idén az OTP Bank Ligában.

VASAS FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Illovszky Rudolf Stadion, 19.30)
A piros-kékek a Fáy utcában a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükből hármat elveszítettek, csak a Mezőkövesdet verték meg. 2023-ban eddig négy bajnoki mérkőzést játszottak, egyetlen vereség mellett háromszor is döntetlent játszottak, azonos pontszámmal állnak az utolsó helyen a tizenegyedik Honvéddal. A Kisvárda hasonlóan nagy döntetlenező a mostani esztendőben, három „iksz” után viszont legutóbb megverte az Újpestet. Idegenben egy bajnokit játszott eddig idén, 1-1-re végzett a Honvéd ellen a Bozsik Arénában.

KECSKEMÉTI TE–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Széktói Stadion, 14.00)
Az újonc KTE a második helyen áll. A legutóbbi tíz bajnoki meccséből hét döntetlenre végződött. Az Újpest ellenben viszonylag kevés döntetlent írhat fel a neve mellé, kevesebbje egyik csapatnak sincsen. A lilák az elmúlt időszakban felváltva nyertek és veszítettek, miután legutóbb kikaptak Kisvárdán, most győzelem következne. De a Széktói Stadionban a KTE még nem szenvedett vereséget a mostani bajnoki idényben.

DEBRECENI VSC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Nagyerdei Aréna, 16.00)
Kétségtelenül ez a találkozó ígérkezik a forduló rangadójának, a listavezető ezúttal a tavasszal még ugyancsak veretlen, jó sorozatával a negyedik helyre előrelépett Debrecen vendége lesz. A DVSC négy fordulóban tíz pontot szerzett eddig tavasszal. Pályaválasztóként szeptember eleje óta minden bajnoki mérkőzését megnyerte, egyetlen, a Kisvárda elleni botlást leszámítva. A Ferencváros már hat meccset játszott tavasszal az OTP Bank Ligában, három győzelem mellett három döntetlen a mérlege. Vendégként Zalaegerszegen és Pakson győzött, Kisvárdán döntetlent játszott.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS