Derbit nyert a Honvéd, a Vidi döntetlennel zárt Pécsen

2014. március. 01., 23:02   |    

Derbit nyert a Honvéd, a Vidi döntetlennel zárt Pécsen

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának második játéknapján a Budapest Honvéd 3-2-re legyőzte az Újpestet, az MTK döntetlent játszott Szombathelyen, míg a Videoton FC Pécsen ikszelt. A nap utolsó mérkőzésén a Kecskemét idegenben győzött a Mezőkövesd ellen.

Budapest Honvéd FC- Újpest FC 3-2 (1-1)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Zsivanovics 13., Daud 65. – 11-esből, Vécsei 81., ill. Vasziljevics 44., Koszovics 86.

Az első félidőben a Budapest Honvéd aktívabban futballozott, és Zsivanovics fejesével megszerezte a vezetést is, amelyre csak a félidő végén tudott válaszolni az Újpest, ekkor Dusan Vasziljevics egy csel után tizenhét méterről kilőtte a hosszú sarkot, Kemenes tehetetlen volt a kiválóan eltalált labdával szemben (1-1). Ekkor úgy látszott, hogy az újpestieknek a félidő végén lőtt gól lökést adhat a második játékrészre, azonban nem így történt. A piros-feketék visszavették az előnyt, a 65. percben Heris lerántotta Jobot, a tizenegyest Daud magabiztosan értékesítette (2-1). A mérkőzés egyik, ha nem a legszebb jelenetét a 81. percben láthatta a kispesti publikum, ekkor ugyanis Vécsei Bálint megmutatta, hogy miért is keltette fel nemrég a Galatasaray figyelmét. A balösszekötő helyéről egy lövőcsellel befelé indult, majd jobbal a hosszú sarokba bombázott (3-1). A hajrában Kabát passza után az új szerzemény, Koszovics még szépített (3-2), de a szépítés már nem jött össze a vendégeknek.



Kaposvári Rákóczi–Lombard Pápa 1–1 (1-0)
Vezette: Fábián Mihály
Gólszerzők: Balázs B. 32., ill. Kenesei K. 84.

A sereghajtó Kaposvári Rákóczi a hét év után Magyarországra visszatérő tréner, Selymes Tibor irányításával kezdte meg a tavaszt. A hazaiak uralták a találkozó nagy részét, és a mezőnyfölényük alapján rászolgáltak volna a győzelemre, ez azonban végül elmaradt. A mérkőzés elején a két új kaposvári igazolás Dragos Petrut Firtulescu és Haruna Jammeh kétszer-kétszer is célba vette a kaput, de ezek a lövések még célt tévesztettek. A 31. percben azonban Balázs Benjámin - Jammeh beadása után - lőtt 12 méterről, jobbal a kapu jobb alsó sarkába (1–0). A 84. percben egy szabadrúgás után, szerencsés körülmények között egyenlítettek a vendégek: Kenesei 19 méteres szabadrúgása, Griffithsen is megpattanva került Antal fölött a kapu jobb oldalába (1–1), így alakult ki a végeredmény.

Szombathelyi Haladás-MTK Budapest 0-0
Vezette: Farkas Ádám

Az első félidő 6. percében alakult ki az első komolyabb helyzet, Schimmer ívelését tolta ki a léc alól a vendégek kapusa. A legnagyobb helyzet is a Haladás előtt adódott az első játékrészben, a 44. percben Halmosi Péter tekerését a gólvonal előtt hárította fejjel Kálnoki Kis Dávid. A szünetben Németh Márió és Csiki Norbert játéka feljavította ugyan a játék színvonalát, gól azonban nem született. A második játékrész legnagyobb lehetősége Hrepka Ádám nevéhez fűződött, a 47. percben ziccerben egyedül vitte a kapusra a labdát, Hegedűs azonban védte a lövését. Az 56. percben Halmosi a bal kapufát találta el, majd a 74. percben Nagy Gábor a felső lécet találta telibe egy távoli bombával. A mérkőzés további érdekessége, hogy megszakadt az NB I európai szinten is egyedülálló sorozata, 194 élvonalbeli bajnokit követően akadt ismét gól nélküli találkozó az OTP Bank Ligában.



PMFC-Matias FC-Videoton FC 1–1 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Kővári 60., ill. Gyurcsó 23.

Igazi meglepetésként pontot szerzett a nehéz helyzetben lévő Pécs a másodikként telelő Vidi ellen. A 23. percben Kovács István harcolt ki egy szabadrúgást veszélyes helyről. A labda mögé Gyurcsó Ádám állt, és mesterien csavart a rövid felsőbe (0-1). Az első félidőben a Vidi diktálta a ritmust, azonban Márkvárt Dávid két ígéretes lövéssel jelezte, hogy a hazaiak is győzelemre készültek. Az 55. percben Vítor Gomes adott egy nagyszerű keresztlabdát, a túloldalon érkező Nildo csupán centikkel maradt le az ötös sarkánál a beadásról. Három perccel később Márkvárt távoli bombáját kellett Calatayudnak a léc alól szögletre ütnie. Az 59. percben, egy szöglet után előbb Fodor Ferenc fejelt a bal oldali kapufára, majd a kipattanót Márkvárt bombázta a lécre. Néhány másodpercre ugyan felszabadult a fehérvári kapu, majd Kővári Róbert balról betört a 16-oson belülre, Szatmári Lórándhoz passzolt, aki középre adott Márkvártnak. Ő estében a jobb kapufát találta el, a kipattanóra Kővári érkezett, és két méterről a bal alsó sarokba kotorta a labdát (1–1).



Mezőkövesd Zsóry FC- KTE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán
Gólszerző: Bebeto 70.

A vendégcsapat kénytelen volt nélkülözni a sérült Marko Vukaszovicsot és Vladan Szavicsot, míg az új szerzemények közül Darko Pavicsevics és Bebeto csak a kispadon kapott helyet. A meccs első helyzete a hazaiak előtt adódott, de a félidő legnagyobb lehetőségét a vendégek hagyták ki, a 45. percben Balázs Zsolt tizenegyest hibázott. A második félidőben Rajczi Péter és Harsányi Zoltán is eltalálta a kapufát, majd a 70. percben megszerezte a győztes gólt a Kecskemét: Pekár passzát követően a 63. percben pályára küldött szenegáli Bebeto lerázta védőjét és a bal alsó sarokba lőtt (0-1).


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS