Dobogósok rangadójával folytatódik a Merkantil Bank Liga

2017. október. 01., 09:58   |    

Dobogósok rangadójával folytatódik a Merkantil Bank Liga

Az első és a harmadik találkozik egymással a Merkantil Bank Liga vasárnapi rangadóján, az újonc Kazincbarcika a listavezető MTK-t fogadja Tiszaújvárosban. A 11. forduló mérkőzései közül egyet már szombaton lejátszottak Szolnokon, a további kilenc összecsapást vasárnap rendezik.

SZOLNOKI MÁV FC–BFC SIÓFOK
(Szombat, Szolnok, 15.00)
A Szolnok már a negyedik helyen áll, miután a legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. (Alapos javulás ez az első öt forduló öt pontjához képest.) Hazai pályán a gyengébb kezdés után nyert a Mosonmagyaróvár és a Zalaegerszeg ellen is. A Siófok a legutóbbi vereség után edzőt váltott, Varga Attila vette át Disztl László helyét. A csapat az első tíz fordulóban mindössze öt pontot szerzett, vendégként a négy eddigi mérkőzéséből csupán Csákváron szerzett (egy) pontot.

BUDAÖRS FC–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Vasárnap, Tatabánya, 15.00)
Öt hely, de csupán három pont választja el egymástól a két csapatot. A hátrább álló Budaörs a legutóbbi két fordulóban győzött, a Mosonmagyaróvár ellen otthon, a Győri ETO ellen idegenben szerzett három pontot. Tatabányán öt meccset játszott eddig az idényben, csak az MTK-tól kapott ki. A Kazincbarcika az eddigi tíz kapott góljából hatot a Budaörs lőtt Tatabányán. A ZTE szeszélyes, rossz kezdés után feljavult, majd a legutóbbi három fordulóban ismét nyeretlen maradt. Vendégként ősszel még nem játszott döntetlent, kétszer nyert, de ha gólt kapott, vereséget szenvedett. 

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Budafok, 15.00)
Az újonc Budafok eddig tíz mérkőzésen tíz pontot gyűjtött, pályaválasztóként és vendégként is ötöt-ötöt. A legutóbbi öt fordulóban egyszer győzött, öt pontot szerzett, szinte minden mutatója arra utal, kiegyensúlyozott csapat. A Kisvárda nem is titkolt célja a feljutás, de a csapat a múlt héten elveszítette első helyét, miután – 2017-ben először – kikapott hazai pályán a Merkantil Bank Ligában. Idegenbeli mérlege eddig a legjobb a mezőnyben: három győzelem, egy döntetlen. 

VÁC FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Óbuda, 15.00)
A váciak az előző héten nyertek Siófokon, s ezzel valamelyest javítottak helyzetükön, feljöttek a tizenkettedik helyre. Albérletükben, a III Kerületi TVE pályáján legutóbb 3-2-re kikaptak a Kisvárdától, de előtte négy mérkőzésen nyolc pontot szereztek. A csákváriak idegenben az első mérkőzésükön döntetlent játszottak Sopronban, azóta háromszor kikaptak. Mindössze három szerzett ponttal, nyeretlenül, az utolsó helyen állnak a Merkantil Bank Ligában. 

KAZINCBARCIKAI BSC–MTK BUDAPEST FC
(Vasárnap, Tiszaújváros, 15.00)
Tavasszal a hazaiak még a harmadik, a vendégek az első osztályban szerepeltek, most csupán két pont választja el a két csapatot. Az MTK öt pontot veszített eddig idegenben, százszázalékos hazai mérlege mellett. Az idény nagy meglepetése, a Kazincbarcika a tiszaújvárosi albérletben csak a Nyíregyházával játszott eddig döntetlent az idényben, további három ellenfelét legyőzte. Az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik a legutóbbi négy bajnoki fordulóban 12 pontot szerzett. 

SOROKSÁR SC–SOPRONI VSE
(Vasárnap, Dabas, 15.00)
A Soroksár a legutóbbi négy fordulóban négy pontot szerzett, a középmezőny tagja, a tizenegyedik helyen áll. Pályaválasztóként a Szolnok ellen vereséggel kezdett, de a legutóbbi három meccsét megnyerte. A Sopron nem kezdett jól, az első öt fordulóban három pontot szerzett csak, de a következő ötmérkőzéses szakasz még rosszabbul sikerült: egy döntetlen mellett négyszer kikapott. Idegenben csak a Vác ellen szerzett pontot vagy akár csak gólt is.

DOROGI FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Dorog, 15.00)
A hazai csapat a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, ami különösen annak tudatában minősíthető remek eredménynek, hogy az első nyolc fordulóban csupán ötöt gyűjtött. Az MTK elleni győzelme szenzációszámba ment. A Buzánszky Jenőről elnevezett sporttelepen kétszer nyert, kétszer kikapott a mostani idényben. A Mosonmagyaróvár hetek óta nyeretlen, egyetlen győzelemmel és a Merkantil Bank Liga 2017–2018-as idényében eddig rekordot jelentő öt döntetlennel a tizenhetedik. Vendégként a legutóbbi három meccsét elveszítette.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–CEGLÉDI VSE
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)
A lila-fehérek ismét elindultak felfelé, a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték. Az első tíz fordulóban a negyedik legtöbb gólt szerezték a mezőnyben. Pályaválasztóként két győzelem, egy döntetlen és két vereség eddig a mérlegük, de a legutóbbi három meccsükön hat pontot szereztek. A Cegléd tizedik, így öt hellyel áll a Békéscsaba mögött, de mindössze három ponttal gyűjtött kevesebbet. Visszaesett az első öt fordulóhoz képest a teljesítménye, csupán öt pontot szerzett azóta. Vendégként eddig négy pontot szerzett, Mosonmagyaróváron nyert, Siófokon döntetlent játszott. 

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Nyíregyháza, 17.00)
A nyírségiek a legutóbbi öt fordulóban hat pontot szereztek, egyszer nyertek, egyszer kaptak ki. Pályaválasztóként két győzelemmel és két döntetlennel még veretlenek, sőt április 9. óta nem veszítettek hazai bajnokit. A Győr edzőt váltott a héten, Bekő Balázs helyére Szentes Lázár került. Az újonc a tizenötödik helyen áll, tizenegy ponttal. Vendégként sokkal sikeresebb, mint pályaválasztóként, már hét pontot szerzett. 

GYIRMÓT FC GYŐR–SZEGED 2011 GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Gyirmót, 17.00)
A hazaiak a hatodik helyen állnak, nekik is jobb az idegenbeli mérlegük, mint a hazai. Öt meccsből hét pontot szereztek Gyirmóton. A legutóbbi két, pályaválasztóként játszott bajnoki találkozón, a Soroksár és a Kazincbarcika ellen csupán egy pontot gyűjtöttek. A szegedi akadémisták három ponttal állnak a tavasszal még az élvonalban szerepelt gyirmótiak mögött, miután a legutóbbi két találkozójukon pont nélkül maradtak. Vendégként az első mérkőzésük óta nem szereztek gólt. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS