Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

2024. április. 22., 13:29   |    

Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában
Magabiztosan nyert a Ferencváros a Puskás Akadémia ellen (fotó: pfla.hu)

A Simple Női Liga 19. fordulójában eldőlt, hogy a táblázat 11. és 12. helyezettje, a Budaörs és a Fehérvár FC kiesik az élvonalból, hátrányuk behozhatatlan a most a tizedik helyen álló Soroksárral szemben is. Az élcsapatok közül az FTC-Telekom és az ETO FC is nagy gólkülönbséggel nyert.

A forduló rangadóját már pénteken lejátszották, az FTC-Telekom, idénybeli legjobb játékával, kiütötte a negyedik helyen álló Puskás Akadémiát. A gólokat Jadyn Edwards (4.), Papp Luca (13.), Vlada Kubaszova (38.), Gődér Brigitta (48.) és Nagy Viktória (78.) szerezték. A PAFC 2022. október 29. óta nem szenvedett ilyen súlyos vereséget a bajnokságban, akkor is a Ferencváros győzte le. A zöld-fehérek a bajnoki szezonban a kilencedik mérkőzésüket zárták legalább öt gólt szerezve, de először voltak ilyen eredményesek a közvetlen riválisnak mondható második-harmadik-negyedik helyezett ellen.

Az ETO, akárcsak egy hónappal ezelőtt, a Simple Magyar Kupa elődöntőjében, magabiztosan legyőzte a Haladás Viktóriát. Az első félidőben még csak Maya Ladhani szerzett gólt, a másodikban Kathleen White, a góllövőlistát vezető Vachter Fanni és Kovács Laura is, Urbán Viktória a 85. percben, 1-3-nál szépített. A győriek közül továbbra is hiányzott Vida Boglárka, Nagy Fanni, Andjela Frajtovics és Krizsán Nikolett, de Süle Dóra és Zágonyi Barbara is csak 45 percet tudott játszani (előbbi váltotta utóbbit). További nem jó hír a győrieknek a csütörtöki kupadöntő előtt, hogy a csereként beálló Petrovics Petrát is le kellett cserélni.

A vártnál nagyobb különbséggel nyert a Diósgyőri VTK az Astra ellen. A 7-1 a borsodiak legnagyobb különbségű győzelme a 2023–2024-es bajnoki idényben. A 35. percben Kós Petra még a vendégeknek szerzett vezetést, de utána beindult a DVTK-henger: Katona Flóra és Oláh Adrienn (2-2), valamint Nagy Lilla, Nagy Panna és Mikó Erika is gólt szerzett. Pap Nóra kiállítása miatrt az Astra az 53. perctől tíz emberrel játszott.

A Szekszárd WFC szoros mérkőzésen 3-2-re legyőzte a Fehérvár FC-t, a győztes ezzel a három ponttal biztosította, hogy a következő idényben is az élvonalban szerepelhet, a vesztes szempontjából eldőlt, nem sikerült a bennmaradás. Brianna Taylor főszerepet vállalt a sikerből, két gólt is szerzett. A Fehérvár nagyon derekasan küzdött, kétszer is egyenlített (másodjára öngóllal), de a 82. percben kapott, harmadik gólra már nem akadt válasza.

A Soroksár is a Simple Női Liga mezőnyének tagja lesz a 2024–2025-ös idényben, miután három fordulóval a zárás előtt tizenegy pont az előnye a Budaörssel szemben. A sárga-feketék közel álltak a győzelemhez is a tavasszal megerősödött KÉSZ-St. Mihály-Szeged ellen, Nagy Vanessza két, Kern Fanni egy góljával 3-2-re vezettek a 90. percben, de Ónodi Vanessza akkor kiegyenlített. A szegediek előző két gólját Sajti Krisztina szerezte.

A forduló záró mérkőzésén az MTK Hungária 2-0-ra győzött Budaörsön. A kék-fehérek Oláh Bernadett öngóljával szereztek vezetést a 79. percben, majd a 83. percben Mészáros Cecília is bevette Szőcs Réka kapuját. „Kényelmesen kezdtük a mérkőzést, alacsony fordulatszámon pörögtünk. Nem tudtunk annyi lehetőséget kialakítani, mint amennyit szerettünk volna, a kevés helyzetből pedig nem tudtunk betalálni. A második félidő második felében, a cserék után már jobban tudtunk dominálni, ekkor már úgy néztünk ki, ahogy szerettem volna az elejétől fogva” – értékelte a mérkőzést a klub honlapján Makrai László, az MTK Hungária vezetőedzője.c

Simple Női Liga NB I. 19. forduló

Sorsolás
2024. 04. 19. 16:00
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 04. 20. 15:00
ETO Stadion
2024. 04. 20. 15:00
DVTK Edzőközpont
2024. 04. 20. 16:00
Szekszárdi Városi Sport és Szabadidőközpont
2024. 04. 20. 17:00
Szamosi Mihály Sporttelep
2024. 04. 20. 19:00
Budaörsi Városi Stadion


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS