Először nyert idén a Vidi, de nem csökkent a hátránya

2014. március. 22., 22:07   |    

Először nyert idén a Vidi, de nem csökkent a hátránya

DVSC-Teva - PMFC-Matias 1-0 (1-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Tisza (11-esből) a 93. percben

A pécsiek a listavezető otthonában sem játszottak megilletődve, bár a DVSC többet birtokolta a labdát, a vendégek az első félidőben többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez. A második félidőben már helyzetekben is megmutatkozott a debreceniek mezőnyfölénye, de egészen a hajráig nem tudták bevenni a pécsi kaput. A hosszabbításban megszületett a meccs egyetlen találata, a Tisza Tibor ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt a sértett értékesítette (1-0).



Puskás Akadémia - Mezőkövesd 4-0 (1-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Lencse a 45., Tischler 63., Lencse a 67., Lencse (11-esből) a 87. percben

Az első nagy lehetőség a kövesdiek előtt adódott, majd mindkét kapu előtt kialakultak helyzetek, de gól csak a félidő hajrájában született, egy bal oldali szöglet után a középen megcsúsztatott labdát Lencse László fejelte a hálóba (1-0). A második játékrészben már egyértelmű volt a hazaiak fölénye, és ez gólokban is megmutatkozott: a 63. percben Tischler Patrik lőtt 13 méterről a hálóba (2-0), négy perccel később Lencse volt eredményes egy kontra végén (3-0). A 4-0-ás végeredményt is Lencse állította be, az ellene elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt váltva gólra (az esetnél Vermes Krisztiánt kiállította a játékvezető).

MTK Budapest - Videoton FC 1-2 (0-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerző: Torghelle a 83., ill. Alvarez a 72., Nildo a 74. percben

A küzdelmes első félidőben a legnagyobb lehetőség az MTK előtt adódott, a 32. percben Torghelle Sándor lőtt 10 méterről kapufát. A gólok az utolsó 20 percben születtek, előbb Arturo Alvarez 17 méteres lövéssel végződő remek egyéni megmozdulása eredményezett gólt (0-1), majd két perccel később Nildo csavart 19 méterről, szabadrúgásból a hálóba (0-2). Az MTK-nak a 83. percben sikerült szorossá tennie a meccset, egy 16-oson belüli kezezés után a megítélt büntetőt Torghelle értékesítette (1-2). Az egyenlítés azonban nem jött össze a hazaiaknak, a Videoton FC idei első bajnoki győzelmét aratta, és továbbra is a második a tabellán.



Budapest Honvéd - Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Vezette: Farkas Ádám
Gólszerző: Holender a 23. percben

Hiába kezdett aktívabban a Kaposvár, igazi helyzeteket nem tudott kialakítani, a Honvéd pedig első lehetőségét gólra váltotta: a 23. percben Emilio Bonazzoli hagyta maga mögött védőjét, laposan középre passzolt, az üresen érkező Holender Filip pedig 4 méterről az üres kapuba továbbított (1-0). A vendégek nem sokkal a gól után cseréltek, de a támadójátékuk nem vált veszélyesebbé. A második félidő közepén volt néhány nagy helyzete a Rákóczinak, de az eredményen nem tudott változtatni, a Honvéd 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.



MVM Paks - Győri ETO 1-2 (1-2)
Vezette: Solymosi Péter
Gólszerző: Bartha a 20., ill. Rudolf a 12., Rudolf a 26. percben

A győriek első lehetőségüket gólra váltották, egy védelmi hibát követően Rudolf Gergely került ziccerbe, és 12 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). Nem sokat kellett várni a paksi válaszra, a 20. percben Szabó János bal oldali beadását követően Bartha László csúsztatott a kapu bal oldalába (1-1). A győriek a 26. percben visszavették az előnyt, egy labdavesztés után Marek Strestik passzolt Rudolfhoz, aki egy csel után, kiszorított szögből, 13 méterről a jobb alsó sarokba helyezett (1-2). A második félidőben a győriek visszaálltak és az előny megtartására törekedtek, méghozzá sikerrel, egy helyzetekben szűkölködő félidő végén győztesen vonultak le a pályáról.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS