Élre állt a DVSC, hatot lőtt Egerszegen a Ferencváros

2023. szeptember. 03., 21:42   |    

Élre állt a DVSC, hatot lőtt Egerszegen a Ferencváros
Fotó: MTI

Az OTP Bank Liga 6. fordulójában a Ferencváros kétgólos hátrányból fordítva nyert négy góllal a ZTE ellen, Varga Barnabás ismét mesterhármast szerzett. A Puskás Akadémia egygólos hátrányt változtatott kétgólos előnnyé Mezőkövesden. A DVSC 2-0-ra nyert a KTE ellen.

Mezőkövesd Zsóry FC-Puskás Akadémia FC 1-3 (1-0)

Kiegyenlített játékot hozott az első negyedóra, melynek végéhez közeledve Drazic kapott pontos passzt középen a 16-osnál Molnártól, és a csatár jó átvételt követően elpöckölte a labdát a kifutó Markek fölött. Nem sokkal később szép támadás végén nagy helyzet maradt ki a hazai kapu előtt. A hátrányba került Puskás Akadémia egyre többet birtokolta a labdát, volt elképzelés a támadásai felépítésében, sok időt töltött a mezőkövesdi 16-osnál, de a befejezéseknél hiányzott a határozottság, pontosság. A legtöbbször Colley előtt adódott gólszerzési lehetőség, a középcsatár azonban vagy lassan, vagy pontatlanul oldotta meg a helyzetet. A hazai csapat ugyanakkor a vezetés megszerzése után gyakorlatilag csak a védekezésre figyelt, ennek ellenére a ráadásban Drazic megint helyzetbe került, az előrevágott labdát 15 méterről küldte kapura. A második félidőre felerősödött a szél, viharfelhők érkeztek és jelentősen visszaesett a hőmérséklet. A Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornyák Zsolt két helyen változtatott, hogy lendületet adjon csapatának. Ezzel együtt nem sokat változott a játék képe, továbbra is folyamatos nyomás alatt volt a Mezőkövesd kapuja, de az egyenlítő gól sokáig nem jött össze. Ehhez végül hazai "segítség" kellett, egy bal oldali szögletnél Gomis lábáról pattant a kapuba a labda a 73. percben. Két perccel később Soisalo, a hétfőn szerződtetett finn válogatott szélső már fordított, egy nagyszerű indítást váltott gólra. Az utolsó negyedóra zuhogó esőben zajlott, a rossz látási viszonyok között rosszul jött ki a kapujából Piscitelli, amikor Szolnoki a saját térfeléről ívelt előre, Gruber pedig élt a lehetőséggel. Így végül a Puskás Akadémia magabiztos győzelmet aratott.

Zalaegerszegi TE-Ferencváros 2-6 (2-3)

Jól kezdett a Magyar Kupában címvédő zalai együttes, amely a Debrecenből frissen szerződtetett Antonio Mance góljával hamar előnybe került: a horvát támadó átlövését Dibusz védeni nem, csak a kapufára ütni tudta, onnan viszont a hálóba pattant a labda. A Ferencváros nem találta a ritmust, veszélytelen támadásokat vezetett, kisvártatva viszont a hazaiak voltak ismét eredményesek, miután egy jobb oldali akciójukat nem sikerült megakasztaniuk a zöld-fehérek védőinek, Mim Gergely pedig remekül érkezve, szépen fejelt a kapuba. A félidő második felében mintha egy másik mérkőzés kezdődött volna: a fővárosi együttes átvette az irányítást, sokkal veszélyesebben kezdett futballozni, melynek eredményeként 10 perc alatt kétszer is tizenegyeshez jutott, s mivel Varga mindkettőt értékesítette, hamar köddé vált a kétgólos zalai előny. Sőt, az egyenlítő gól után egy perccel már a vezetés is a Ferencvárosé volt, Adama Traoré szemfüles, távolról szerzett találata nyomán. Fordulás után sem lassított az FTC - hiába cserélt kettőt is a másik oldalon Boér Gábor vezetőedző -, amely egy szépen végigjátszott akció végén kétgólosra növelte az előnyét. Varga így 51 perc alatt jutott el a mesterhármasig, amely egy héttel ezelőtt már 44 perc alatt összejött neki a Paks legyőzése alkalmával. A folytatásban a zalaiaknak nem volt valós esélyük arra, hogy visszajöjjenek a meccsbe, a hajrában pedig a találkozó harmadik Ferencvárosnak megítélt tizenegyesét Traoré váltotta gólra, míg a kegyelemdöfést egy szöglet után Zachariassen adta meg a vendéglátóknak a 90. percben. A fővárosi zöld-fehéreknél sorozatban második bajnoki meccsén ért el mesterhármast a válogatott csatár, Varga Barnabás. A ZTE egymás után negyedszer kapott ki az élvonalban, s így hat kör után az utolsó előtti, 11. helyen áll a tabellán.

Debreceni VSC-Kecskeméti TE 2-0 (0-0)

Jó iramú első félidőt láthatott a Nagyerdei Stadion közönsége. Mindkét együttes feltolta a védekezését, a támadásra helyezte a hangsúlyt, ezzel együtt sok volt a kapkodás, a hiba. A labdát többet birtokló Debrecen próbálkozásaiban nagyobb volt a lendület, bár ezek sokáig igazi veszélyt nem jelentettek a kapura. A játékrész hajrájában aztán mindkét oldalon akadt két-két veszélyes helyzet: előbb Bódi hibázott Varga kapuja előtt, Dzsudzsák beadása után nem találta el a labdát, majd Szécsi lőtt mellé, a következő percekben pedig Romancsuk, illetve Lagator mentett óriásit Megyerit kisegítve. A szünet után kissé visszaesett az iram, a kapuk egy ideig nem forogtak veszélyben. Negyedóra elteltével aztán a DVSC könyörtelenül kihasznált egy védelmi megingást, Bárány a 16-oson belül elvette a labdát Nagytól, majd Loncar elé tálalt, aki közelről a hálóba lőtt. A gól óriási lendületet adott a hazaiaknak, akik néhány perccel később egy gyors kontrából növelték előnyüket és a folytatásban is támadásban maradtak. A vendégek nagyon pontatlanul játszottak, így nem volt esélyük még a szépítésre sem, a DVSC pedig magabiztosan őrizte előnyét, s végül megérdemelten tartotta otthon a három pontot. A Kecskemétnek ez volt a második idegenbeli meccse a mostani idényben, és másodszor is alulmaradt úgy, hogy még gólt sem szerzett.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Tabella

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS