Ezüstérmes a Kecskemét, ötödik a Paks

2023. május. 26., 23:19   |    

Ezüstérmes a Kecskemét, ötödik a Paks

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójának pénteki játéknapján két mérkőzést rendeztek: a KTE legyőzte a Kisvárdát, ezzel bebiztosította a második helyét, míg a Paks 1-1-es döntetlent játszott a ZTE ellen.

Kecskeméti TE-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Gólszerző: Katona B. (67.)
Kecskemét: Varga B. - Szabó, Szalai G., Belényesi (Hadaró, 89.) - Nagy K., Horváth (Katona B., 65.), Nikitscher, Szuhodovszki (Meszhi, 86.), Zeke - Banó-Szabó, Tóth B.
Kisvárda: Petkovic - Jovicic, Kovacic, Széles - Navratil (Vida, 83.), Melnyik, Lucas, Alic - Makowski (Ilievski, 78.) - Mesanovic, Spasic (Camaj, 68.)

Néhány helyzettől eltekintve nem sok említésre méltó dolog történt az első félidőben, inkább a küzdelem, semmint a szép játék, vagy a váratlan megoldások domináltak. Fordulás után sem változott sokat a játék képe, Szabó István hazai vezetőedző viszont jókor és jól cserélt, a 65. percben pályára küldött Katona Bálint ugyanis két perccel beállása után gólt szerzett, ami végül győzelmet és második helyet ért a Kecskemétnek. A Kisvárda hiába próbálkozott az egyenlítéssel az utolsó másodpercig, nem járt sikerrel, és vereséggel fejezte be a szezont. Az újoncként ezüstérmes KTE 15 győzelemmel, 12 döntetlennel és 6 vereséggel, 57 ponttal zárta a bajnoki idényt. A Kisvárda idegenben sorozatban harmadik vereségét szenvedte el.

ZTE FC-Paksi FC 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Ubochioma (13.), illetve Bőle (2.)
Piros lap: Kovács B. (69.)
ZTE FC: Gyurján - Lesjak (Huszti, 55.), Csóka, Mocsi - Tajti, Kovács B., Szafronov, Szendrei, Bedi (Mim, 63.) - Ubochioma (Klausz, 73.), Németh D. (Szalay, 55.)
Paksi FC: Simon - Osváth, Kinyik, Szélpál (Vas, a szünetben), Szabó J. - Windecker, Papp, Gyurkits (Balogh B., 71.) - Skribek (Böde, 59.), Hahn, Bőle (Sajbán, 71.)

A bronzéremért küzdő vendégek a 2. percben vezetést szereztek, de a kupagyőztes hazaiak hátrányban rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, és alig tíz perc alatt egyenlítettek egy szögletet követően. Ezt követően ismét a Paks játszott mezőnyfölényben, de a Zalaegerszeg gyors ellentámadásai legalább olyan veszélyesek voltak, így kifejezetten lüktető játék alakult ki. A szünet előtti negyedórában is élvezetes futballt produkált a két felszabadultan játszó csapat, ebben a periódusban a kék-fehérek jártak közelebb a gólhoz, de Németh kétszer is célt tévesztett nagy helyzetben. A térfelcserét követően sem esett vissza az iram, a támadó harmadban azonban mindkét gárda játékosai pontatlanabbá váltak, ezért kevesebb helyzet alakult ki. Az egyenlő erők csatájában egy pillanat alatt paprikássá vált a hangulat, amikor Kovács Barnabás két perc alatt két sárga lapot kapott, így kiállították, ráadásul a második után Gyurkits a szabadrúgásból a keresztlécet találta el. A Paks azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyét, mert a sorozatos durva belépők miatt töredezett maradt a játék. Ez a hajrában sem változott, sőt a két legnagyobb helyzetet a ZTE hagyta ki Mocsi révén, így pontosztozkodással zárult az összecsapás. Ezen a mérkőzésen búcsúzott az aktív játékvezetéstől Király Krisztián NB I-es játékvezető-asszisztens, akinek tapasztalatára a továbbiakban videóbíró-asszisztensként számít a szövetség.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS