Felcsúton javíthat a Ferencváros

2022. október. 21., 12:17   |    

Felcsúton javíthat a Ferencváros

A Puskás Akadémia és az utóbbi időszakban idegenben gyengélkedő, de a bajnokságot vezető Ferencváros rangadója a sláger az OTP Bank Liga 2022–2023-as idényének második körét indító fordulónak. A hat mérkőzésből egyet pénteken, hármat szombaton, kettőt pedig – a nemzeti ünnep miatt – vasárnap helyett hétfőn rendeznek.

VASAS FC–KECSKEMÉTI TE
(Péntek, Illovszky Rudolf Stadion, 20.00)
A Vasas az előző fordulóban szerezte meg első győzelmét, a MOL Fehérvárt verte meg az Illovszky Stadionban. Angyalföldön a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén veretlen maradt. A Kecskemét immár a második leghosszabb veretlenségi sorozattal büszkélkedhet az OTP Bank Ligában a Puskás Akadémia mögött. Ugyanakkor kedden a MOL Magyar Kupában kikapott az ETO-tól Győrben. Idegenben legutóbb, Újpesten szerezte meg első a győzelmét.

ZTE FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, ZTE Aréna, 13.30)
A zalaegerszegiek a legutóbbi fordulóban egy három fordulóból álló nyeretlenségi sorozat végére tettek pontot, miután 3-0-ra megverték a Paksot. Otthon a legutóbbi három bajnokijukból kettőt megnyertek (a DVSC volt a második legyőzött), a Puskás Akadémiától ellenben kikaptak. A Honvéd immár négy mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, a MOL Magyar Kupában ellenben továbbjutott Szombathelyen a Haladás ellen. Zalaegerszegen áprilisban a ZTE nyerte a két csapat párharcát, de előtt két alkalommal – egyszer hosszabbításban, a MOL Magyar Kupában – győzni tudott a Honvéd.

MOL FEHÉRVÁR–PAKSI FC
(Szombat, MOL Aréna Sóstó, 16.30)
Huszti Szabolcs ezen a mérkőzésen mutatkozik be az OTP Bank Ligában a MOL Fehérvár élén. Csapata szerdán, ugyancsak pályaválasztóként, 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától az országos kupasorozatban. A Vidi a legutóbbi három tétmérkőzését szerzett gól nélkül elveszítette. A Paks a múlt heti, zalaegerszegi vereség után a MOL Magyar Kupában nyert Balatonfüreden. Mindazonáltal április 23. óta két bajnokit nyert meg vendégként, egyet Újpesten, egyet pedig Mezőkövesden.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Pancho Aréna, 18.30)
Kétségkívül a forduló rangadója, már csak azért is, mert az első és a harmadik találkozik egymással, a bajnok a leghosszabb aktuális veretlenségi szériát maga mögött tudó csapattal. A két gárda nyári mérkőzése nagy csatát hozott, a Ferencváros a 94. percben szerzett góllal nyert 1-0-ra, úgy, hogy a vendégek közül Favorov tizenegyest hibázott. A Puskás Akadémia hazai mérlege felemás a mostani idényben, a bajnoki mérkőzéseket tekintve győzelmek és döntetlenek váltogatják egymást. A zöld-fehérek a legutóbbi négy (!) idegenbeli tétmérkőzésüket kivétel nélkül elveszítették (köztük az NB III-as Iváncsa elleni kupameccset is). Ilyenre legutóbb 2011-ben volt példa!

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–ÚJPEST FC
(Hétfő, Városi Stadion, 18.00)
A Mezőkövesd a múlt héten legyőzte a Ferencvárost, de továbbra is az utolsó előtti helyen áll. Pályaválasztóként eddig kétszer nyert a mostani szezonban. A kupafordulóban – élvonalbeli csapatként – idegenben játszott és nyert, mégpedig a Nyergesújfalu ellen, 4-1-re. Az Újpest a legutóbbi három tétmérkőzését idegenben játszotta, a Dunántúlon (Székesfehérváron és Ajkán) nyert, Keleten (Debrecenben) kikapott.

DEBRECENI VSC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Hétfő, Nagyerdei Stadion, 20.15)
A DVSC a legutóbbi hazai bajnokiján kiütötte az Újpestet, ezzel a három ponttal meg is előzte a lila-fehéreket. Szeptember eleje óta minden pályaválasztóként játszott tétmérkőzésén győzött. A Kisvárda három vereség után a legutóbbi két fordulóban négy pontot szerzett. Idegenben a legutóbbi három bajnokiján tíz gólt kapott.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS