Bajnok lett a Vasas, karnyújtásnyira az élvonaltól a Kecskemét

2022. május. 01., 20:14   |    

Bajnok lett a Vasas, karnyújtásnyira az élvonaltól a Kecskemét

A Merkantil Bank Liga 35. fordulójában a kecskemétiek magabiztos győzelmet arattak, a DVTK vereségével jelentős hátrányba került a feljutásért vívott harcban. A Vasas gól nélküli döntetlennel szerzett bajnoki címet.

A másodosztályban izgalmasan alakul az idény vége, és most úgy tűnik, a Vasas (amely most már matematikailag is bebiztosította élvonalbeli tagságát) melletti második feljutó hely a Kecskemété lehet. Az alföldiek nem hibáztak a Dorog otthonában, magabiztos, háromgólos győzelmet arattak, míg a DVTK pont nélkül zárt a Budaörs otthonában. Mindez azt jelenti, hogy a remek formában lévő kecskemétieknek a hátralévő három meccsükből elég kettőt megnyerniük ahhoz, hogy biztosan megszerezzék a második helyet.

A Szeged lezárta rossz sorozatát, de a Szolnok elleni győzelmével nem került közelebb a második helyhez. Ami az alsóházat illeti: a Szolnok vereségével visszacsúszott a 20. helyre, a III. ker. TVE és a Budaörs pedig hiába nyert, maradtak a kiesőzónában, előbbi három, utóbbi egy ponttal áll a már bennmaradó pozíciót elfoglaló Dorog mögött. A tabella alsó harmada még érintett a kiesés elkerüléséért vívott harcban, ezért a hajra további izgalmakat hozhat.

A forduló zárómeccsét a Haladás és a Vasas játszotta egymással hétfő este. A találkozó gól nélküli döntetlennel ért véget, ami egyben azt is jelentette, hogy az angyalföldiek matematikailag is bebiztosították NB II-es bajnoki elsőségüket.

OTP Bank Liga NB I. 35. forduló

Sorsolás

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS