Fordított a ZTE, továbbment a Fehérvár a Magyar Kupában

2020. február. 19., 20:01   |    

Fordított a ZTE, továbbment a Fehérvár a Magyar Kupában

A Magyar Kupa 9. fordulójának visszavágói után kialakult a negyeddöntő mezőnye.

Elsőként a Dorog biztosította a helyét a negyeddöntőben, a III. ker. TVE elleni mérkőzése ugyanis 13.00 órakor kezdődött, és még a többi találkozó kezdete előtt véget ért. A másodosztályú dorogiak 4-1-re nyerték a párharc első meccsét, ezért kényelmes helyzetben kezdték a találkozót. Az első félidőben az óbudaiaknak volt több lehetőségük, de ezek kimaradtak, így nem sikerült faragniuk az összesítésbeli hátrányból. A Dorog a második félidőben jól sáfárkodott helyzeteivel, és a hajrában szerzett két góllal 2-0-ra megnyerte a találkozót, ezzel 6-1-es összesítéssel jutott tovább.

A Fehérvár a helyzetek alapján magabiztos győzelmet is arathatott volna, de kihagyta lehetőségeit, így az utolsó pillanatig szoros maradt az Újpest ellen találkozó. A 89. percben aztán egy szöglet után az előrehúzódó Musliu megszerezte a meccs egyetlen gólját, amivel csapata 1-0-s összesítéssel továbbjutott a párharcból.

A Puskás Akadémia az idegenbeli 3-0-s győzelem után hazai pályán is magabiztos sikert aratott a Békéscsaba ellen, és 6-0-s összesítéssel jutott tovább. Az MTK ismét legyőzte a Dunaújvárost, ezúttal 2-0-ra, így 5-0-s összesítéssel került a negyeddöntőbe. A paksiak is kettős sikerrel léptek tovább, miután 1-0-ra nyertek a Pécs ellen. A Mezőkövesd a hazai pályán elért 2-1-es győzelem után Kaposváron 3-1-re nyert, így 5-2-es összesítéssel lett tagja a legjobb nyolc mezőnyének

A ZTE a múlt héten meglepetésre 3-1-re alulmaradtak a Lipót otthonában, hazai pályán viszont sikerült érvényesítenie a papírformát, 5-1-gyel vágott vissza NB III-as riválisának, és 6-4-es összesítéssel lépett tovább.

A Honvéd megszenvedett a Haladás otthonában. A szombathelyiek Jancsó András góljával kiegyenlítették a fővárosban összeszedett hátrányt, majd a kétszer 15 perces hosszabbításban Tóth Barna is betalált, ezzel már a Haladás állt továbbjutásra. A kispestiek azonban a végére összekapták magukat, és Lovric a 100. percben megszerezte a továbbjutásukat eredményező találatot.

Magyar Kupa, 9. forduló, visszavágók:

III. ker. TVE (NB III)-Dorog FC (NB II) 0-2 
Tj. a Dorog 6-1-es összesítéssel

Fehérvár FC-Újpest FC 1-0 
Tj. a Fehérvár FC 1-0-s összesítéssel

ZTE FC-Lipóti Pékség (NB III) 5-1
Tj. a ZTE 6-4-es összesítéssel

Kaposvár-Mezőkövesd 1-3
Tj. a Mezőkövesd 5-2-es összesítéssel

Paks-Pécs (NB III) 1-0
Tj. a Paks 3-1-es összesítéssel

Puskás Akadémia-Békéscsaba (NB II) 3-0
Tj. a Puskás Akadémia 6-0-s összesítéssel

Dunaújváros (NB III)-MTK Budapest (NB II) 0-2
Tj. az MTK 5-0-s összesítéssel

Haladás (NB II)-Budapest Honvéd 2-1 - hosszabbítás után
Tj. a Honvéd 2-2-vel, idegenben lőtt góllal

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS