Élcsapatot fogad a listavezető, Kisvárdára látogat a Fradi

2024. február. 02., 08:58   |    

Élcsapatot fogad a listavezető, Kisvárdára látogat a Fradi

Pénteken, a Hungária körúton, az MTK–Újpest-mérkőzéssel folytatódik az OTP Bank Liga 2023–2024-es idénye, illetve kezdődik meg az idei szakasz. A listavezető Paks a Puskás Akadémiát fogadva rajtol.

MTK BUDAPEST–ÚJPEST FC
(Péntek, Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

Keveset változott az MTK kerete a téli időszakban. A Diósgyőrtől megszerezte a klub a korábban Mezőkövesden is szerepelt Marin Jurinát, míg Zsóri Dániel, kölcsönben, az idény végéig a Merkantil Bank Ligában szereplő Budafokhoz került, ahol egyébként már szerepelt korábban. Az Újpestnél (majdnem) egyirányú volt eddig a játékosmozgás, az új szerzemény Albi Doka, albán jobbhátvéd, aki korábban játszott a Bp. Honvédban, de az utóbbi félévet otthon, a KF Tiranában töltötte. Távozott a lila-fehérektől Lirim R. Kastrati, Milos Koszanovics, Märten Kuusk, Oliver Jürgens és Djordje Nikolics is.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FEHÉRVÁR FC
(Szombat, ZTE Aréna, 12.30)

Két új futballistával bővült a ZTE kerete, Kiss Bence Kecskemétről, Vogyicska Balázs a Ferencvárostól érkezett, utóbbi az őszi idényt a Merkantil Bank Ligában, a Soroksár tagjaként töltötte. A Haladásban nevelkedett Kiss tíz bajnoki mérkőzésen játszott az őszi idényben a KTE-ben. Két észak-macedón futballista, Daniel Milovanovikj és Todor Todoroszki végleg távozott, a kék-fehérek Klausz Milánt kölcsönadták Szegedre. A Fehérvár elengedte a góllövőlistát vezető Kenan Kodrót, távozott Franck Bambock (kölcsönbe), Deybi Flores és a kapus Kovács Dániel. Utóbbi helyére megszerezte a klub a legutóbb Somorján védő Veszelinov Dánielt, érkezett még Simut Mario a Haladástól és Kovács Patrik a Vasastól. Veszteséget jelent Kalmár Zsolt sérülése is, a válogatott középpályást megműtötték, előfordulhat, hogy a teljes tavaszi idényt kihagyni kényszerül. A rajt előtti napon hivatalossá vált, hogy Bartosz Grzelak korábbi játékosa, az argentin Nicolás Stefanelli is csatlakozott a fehérvári klubhoz.

KISVÁRDA MASTER GOOD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Szombat, Várkerti Stadion, 15.00)

A kisvárdaiak korábbi válogatott, a Sahtar Donyeckkel BL-szereplő, háromszoros ukrán bajnok brazil játékost igazoltak január utolsó napján, Wellington Nem személyében. Ugyancsak a piros-fehérekhez került két horvát Kazahsztánból, Andrija Filipovićot (Aktobe) és Bernardo Matićot (Ordabaszi). Mihajlo Hotra és Czérna Erik távozott. A Ferencváros három új játékost igazolt, Kenan Kodro a Fehérvártól, Habib Maïga a francia FC Metztől, az örmény válogatott Edgar Szevikjan a Nyizsnij Novgorodtól érkezett. Baráth Péter távozott Lengyelországba, Owusura, Tokmacra és Esitire nem számít a klub az első keretnél, és a rajt előtti napokban Sigér Dáviddal is szerződést bontott a vezetőség.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Nagyerdei Stadion, 17.30)

A Debrecen nagy fogása a KTE-től érkező válogatott középpályás, Szuhodovszki Soma. Három további futballistát sikerült megszerezni, az albán Jorgo Pëllumbit (Varasdról érkezett), az izlandi Thor Úlfarssont (Houston) és az utánpótlás-válogatott Kocsis Dominikot a Honvédtól. Távozott Bévárdi Zsombor (Puskás Akadémia), Andrija Majdevac (Napredak), Marko Milosevics (Borac Banja Luka) és Peter Olawale (még nincs klubja). A Diósgyőr szerdán szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel, egyelőre Simon Miklós készíti fel a csapatot és ő is fog meccselni Debrecenben. Az Izraelből megszerzett Ondrej Baco, a Svédországból érkezett, de dán Marco Lund és az ősszel Kazincbarcikán védő Tóth Balázs jelent erősítést, Marin Jurina, Lukács Dániel, Jérémie Obounet és Karlo Sentić távozott.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Városi Stadion, 15.00)

Öt futballistával is erősített a Kövesd, Bőle Lukács (Paksi FC), a svéd Lucas Hedlund és a spanyol, legutóbb a Honvédban szerepelt Jairo Samperio (spanyol, szabadon igazolhatóként, legutóbb Honvéd) mellett Szilágyi Szabolcs (Vasas FC) és a felvidéki Szolgai Máté (DAC) kölcsönbe érkezett. A Kecskeméti TE három kulcsjátékost is elengedett, Szuhodovszki Somát a DVSC-hez, Szalai Gábort a svájci Lausanne-hoz, Tóth Barnát Paksra. Kiss Bence Zalaegerszegre került. Lukács Dániel Diósgyőrből, Derekas Zoltán a Haladástól érkezett.

PAKSI FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Paksi Stadion, 17.30)

A Paks Kecskemétről erősített, Tóth Barna érkezett a listavezetőhöz. Kocsis Bence visszatért a budafoki kölcsönből. Böle Lukács már Mezőkövesden készül a nyitányra, Beke Péter és Temesvári Attila a Merkantil Bank Ligában kiválóan szereplő Nyíregyházában játszik majd tavasszal.
A Puskás Akadémiához visszatért Bévárdi Zsombor, Finnországból érkezett Urho Nissilä, aki korábban a KuPS, a Kuopion Palloseura futballistája volt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS