Futsal: Bajnok a Rába ETO

2018. június. 08., 18:54   |    

Futsal: Bajnok a Rába ETO
Fotó: eto.hu

Az aranyéremért zajló párharc harmadik mérkőzését is megnyerte a Rába ETO az MVFC Berettyóújfalu ellen, így megvédte bajnoki címét futsal NB I-ben.

Az alapszakaszt megnyerő Berettyóújfalu a Rába ETO ellen párharc első meccsén elveszítette pályaelőnyét (0-3), majd Győrben hosszabbítás után, büntetőkkel maradt alul a címvédővel szemben. A párharc harmadik meccsére úgy utazhattak el a győriek, hogy egy újabb sikerrel lezárhatják a bajnokságot, és ezt meg is tették: 4-0-ra legyőzték riválisukat, és megvédték címüket. Az ETO az első félidő utolsó percében szerezte meg a vezetést, majd a fordulást követően egy perc alatt kétszer is bevette a hazai kaput, ezzel eldöntve a találkozót. A 0-4-es végeredményt Nicolas Rolón állította be a 35. percben.

A Rába ETO az elmúlt kilenc bajnoki idényből nyolc alkalommal nyerte meg a futsal NB I-et.

A bajnoki bronzérmet a Haladás szerezte meg, miután a helyosztó párharc utolsó meccsén 5-3-ra nyert a Dunaferr ellen. Az ötödik a DEAC-cal szemben diadalmaskodó Veszprém, a hetedik az Aramist felülmúló Nyírgyulaj lett. A kilencedik helyre a Bőnyt nagy csatában felülmúló FTC futott be, a bőnyiek így búcsúztak az élvonaltól, a Fradi pedig a Rubeola Csömörrel osztályoz majd a bennmaradásért/feljutásért.

Futsal NB I, bajnoki döntő, 3. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu-Rába ETO 0-4 (0-1)
Gólszerzők: Alejandro Vinas 20., Rolón 25., 35., Klacsák 25.
A párharc győztese a Rába ETO 3-0-s összesítéssel


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS