Futsal: tornagyőzelem és második hely Csehországban

2014. december. 09., 16:12   |    

Futsal: tornagyőzelem és második hely Csehországban

A Visegrádi Négyek Torna utolsó játéknapján női válogatottunk 4-1-re győzött a szlovákok ellen, ezzel megnyerte a tornát, míg az U19-es csapatunk 4-1-es vereséget szenvedett a döntőben Lengyelországtól, így második lett.

A hétfői nap magyar sikerekkel zárult, női válogatottunk Csehország ellen nyert 6-1-re, míg U19-es együttesünk Szlovákia legjobbjai ellen győzött 4-1-re a Visegrádi Négyek Futsaltornán. Az ostravai viadal második és egyben utolsó játéknapján mindkét együttesünk számára az első hely megszerzése volt a cél, a női válogatott Szlovákia legjobbjai ellen lépett pályára, abban a tudatban, hogy ha nem kap ki négy góllal, tornagyőztes lesz.

Az első játékrészben visszaálltak a kapujuk elé a szlovákok, de Radics Ágnes kétszer is betalált a kapujukba, mindkét alkalommal kontraszerű támadásokból. A szlovákok egyszer még eredményesek voltak a második játékrészben, de ekkor sem vált nyílttá a mérkőzés, végig magabiztosan irányította a játékot a magyar csapat. A 30. percben Üveges Katalin, majd Csepregi Gabriella szerzett szépségdíjas találatot, melyekkel bebiztosítottuk a győzelmet és a tornaelsőséget.

- A mérkőzés egészében nagyon jól játszottak a lányok. A szlovákok mélyen, egészen hátul védekeztek, el kellett telnie egy félidőnek mire tudatosult a csapatban, hogy átlövésekkel kell operálnia. Hasznos volt a válogatottak számára a Visegrádi Négyek Tornája. A spanyolok elleni korábbi mérkőzéseken, bár vereséget szenvedett a csapat, de látszik, hogy sokat fejlődött és tanult a hibákból. Januárban újabb mérkőzéseken szerepel a válogatott, így lesz alkalmunk gyakorolni – mondta Sito Rivera, a női futsalválogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak.

Férfi U19-es válogatottunk számára is a tornaelsőség volt a tét az utolsó mérkőzésen, amelyen az első fordulóban a cseheket legyőző lengyelekkel találkozott korosztályos csapatunk. Az első félidő elején Faragó Lajos révén a magyar csapat szerezte meg a vezetést, de a folytatásban a lengyelek fölényre tettek szert, még a félidő vége előtt egyenlítettek, majd megszerezték a vezetést is. Ezt követően átvettük az irányítást, de lekontráztak minket a lengyelek. A csapatból sokat kivett a második félidei két piros lap, melyek következtében emberhátrányban védekeztünk, és további két gólt kaptunk, így alakult ki a 4-1-es végeredmény.

- Egy nagyon jó iramú, változatos mérkőzést játszottunk a fizikálisan erősebb lengyelekkel. Jól játszottunk az első félidőben, de a folytatásban már több egyéni hibát is elkövettünk. Sokat profitálhat a csapatunk a tornából, hiszen nemzetközi szinten gyorsabb volt a játék, mint az utánpótlás-bajnokikon tapasztalhatnak. Úgy érzem, hogy ebből a teljesítményből lehet építkezni, de meg kell tanulnia gyorsabban gondolkoznia a csapatnak. Véleményem szerint ez egy nagyon jó korosztály, ha továbbra is így folytatjuk, ez a csapat alkothatja a jövőben a felnőtt válogatott gerincét – mondta Fehér Zsolt, az U19-es válogatott szövetségi edzője az mlsz.hu-nak.

Női válogatottak mérkőzése:

Szlovákia - Magyarország - 1-4

Magyarország: Vincze Anikó - Csepregi Gabriella, Bernáth Csilla, Nagy Ágnes, Szekér Anita
Cserék: Torma Lilla, Újvári Krisztina, Ganczer Hajnalka, Radics Ágnes, Varga Adél, Üveges Katalin, Kovács Aliz, Bernáth Csilla

[galleryRel id="82229|Női futsalválogatott SLO-HUN]
U19-es válogatottak mérkőzése:

Lengyelország - Magyarország 4-1 (1-1)

Magyarország: Soós Arnold - Apatini Márk, Klacsák Bence, Vas Ádám, Bognár Bálint
Cserék: Farkas Péter, Magyar Zsolt, Harmati Tamás, Sáhó Kristóf, Kocsi János, Ragadics Krisztián, Varsányi Áron, Faragó Lajos

[galleryRel id="82253|Futsal U19 HUN-POL]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS