Győzelmével az NB I kapujában a Kecskemét

2022. május. 08., 19:25   |    

Győzelmével az NB I kapujában a Kecskemét
Fotó: Kecskeméti TE Facebook

A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a KTE az 1. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte a Tiszakécskét, ezzel karnyújtásnyira került az élvonaltól.

A kecskemétiek kényelmes helyzetben várták a Merkantil Bank Liga 36. fordulóját, hiszen három ponttal megelőzték a harmadik DVTK-t, és a Tiszakécske elleni hazai sikerrel fél lábbal beléphettek az NB I kapuján. A KTE már az 1. percben vezetést szerzett a találkozón, és ezt az előnyt egészen a lefújásig megtartotta, így hat pontra nőtt az előnye a Diósgyőr előtt. Amennyiben a Kecskemét a hátralévő két bajnokijából legalább egyet megnyer, biztosan feljut az OTP Bank Ligába.

Az ETO FC az idény nagy részében elmaradt a várakozásoktól hazai mérkőzésein, ezúttal valamelyest kárpótolta szurkolóit, hiszen 7-0-ra verte a kiesőjelölt III. ker. TVE csapatát. A Nyíregyháza 3-0-ra győzött a Békéscsaba ellen a keleti végek rangadóján, így a viharsarkiaknak még küzdeniük kell a bennmaradásért.

A Vasas már bajnokként aratott magabiztos, 4-1-es sikert a Szentlőrinc ellen, a Haladás egy góllal nyert a Siófok otthonában. A tabella alsóházából egyik csapat sem nyert, így nyolcan még közvetlen kiesési veszélyben vannak, ugyanakkor két fordulóval a vége előtt egyetlen gárda sorsa sem pecsételődött még meg.

A hétfő esti mérkőzésen a DVTK 1-0-ra nyert a Soroksár ellen, így az utolsó fordulók előtt három pontra van a feljutást érő második helytől.

OTP Bank Liga NB I. 36. forduló

Sorsolás

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS