Hajrá a Simple Női Ligában – Ellenfélre vár az FTC-Telekom

2022. május. 20., 12:17   |    

Hajrá a Simple Női Ligában – Ellenfélre vár az FTC-Telekom

Május 21-én és 22-én rendezik meg a Simple Női Liga alapszakaszának utolsó fordulóját. A záró játéknap előtt már biztos, hogy a döntő egyik résztvevője az FTC-Telekom lesz, ellenfelének kilétéről az MTK Budapest-ETO FC Győr találkozó dönt majd.

A ferencvárosiak magabiztosan, 14 ponttal vezetik a tabellát, és már hetek óta alapszakasz-győztesnek mondhatják magukat. A második helyen a Győr, míg a dobogó legalsó fokán az MTK található, előbbi 38, míg utóbbi 36 ponttal. A képlet egyszerű: az ETO-nak egy döntetlen is elég a fináléba jutáshoz, de ha a kék-fehérek nyernek, ők készülhetnek a döntőre.

Mindkét csapat jó formában érkezik a sorsdöntő találkozóra, a Rába-partiak az előző körben a Puskás Akadémiát verték 6-0-ra, míg a fővárosiak 6-3-ra diadalmaskodtak Diósgyőrben. A két együttes a bajnokság idei kiírásában kétszer találkozott, október harmadikán az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2-2-es döntetlen született, míg március 27-én az ETO Stadionban 3-0-s hazai siker. A csapatok a Simple Női Kupában nem játszottak egymással, az MTK épp a Ferencváros ellen (0-4) búcsúzott a harmadik körben. A későbbi győztes Győr az elődöntőben éppen a bajnoki címvédőt búcsúztatta (2-1), majd meg is nyerte a sorozatot.

Akármelyik csapat is jut a döntőbe, parázs összecsapásokra van kilátás. Az MTK Fradi elleni kupavereségéből nem lehet kiindulni, hiszen a kék-fehérek idén már egyszer győzni tudtak Vágó Fanniék ellen (1-2), bár igaz, hogy ezt követően két csúfos, 1-7-es zakóba szaladtak bele. Mindenesetre a tavalyi döntőnek is ez volt a párosítása, akkor a két meccs közül az egyiken az MTK méltó ellenfél tudott lenni, de a bajnoki címet a Fradi nyerte.

Az ETO a bajnokságban egyszer tudta legyőzni az FTC-t, kétszer kikapott tőle, de egy esetleges döntő kettejük között a Fradi kupafiaskója miatt szintén rendkívüli presztízzsel bírna.

Az MTK Budapest-ETO FC Győr mérkőzés május 21-én szombaton, 17:15-kor kerül megrendezésre. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti.

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS