Három élvonalbeli meccs is lesz a fővárosban a hétvégén

2018. augusztus. 03., 09:50   |    

Három élvonalbeli meccs is lesz a fővárosban a hétvégén

Szombaton és vasárnap rendezik az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényének harmadik fordulóját. A MOL Vidi–Mezőkövesd mérkőzést elhalasztották.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Felcsút, Pancho Aréna, 17.00)

Mind a két csapat idegenben szerepelt jobban az első két fordulóban. A Puskás Akadémia a DVSC elleni hazai vereség után Diósgyőrben 2-2-t játszott. Az újonc MTK legyőzte a Megyeri úton az Újpestet, majd kikapott saját pályáján a Ferencvárostól. A felcsútiak pályaválasztóként idén eddig két bajnokit nyertek, a Balmazújváros és a Paks ellenit, előbbit április végén, utóbbit június elején. A két csapat hétszer találkozott eddig az élvonalban, de legutóbb 2016 áprilisában játszottak. Az MTK mérlege sokkal jobb: öt győzelem és egy döntetlen, de a Puskás Akadémia egyetlen győzelme a legutóbbi összecsapáson született. Érdekes, hogy a legutóbbi öt összecsapásból négyen egyetlen gól született és döntött.

DEBRECENI VSC–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Debrecen, Nagyerdei Stadion, 18.00)

Herczeg András csapata négy ponttal áll az első két forduló után, de 2018-ban nagyon rossz a hazai mérlege. Az előző fordulóban döntetlent játszott a Mezőkövesdet fogadva. Idén mindössze egy bajnoki mérkőzést nyert meg eddig pályaválasztóként, igaz, azt éppen a Diósgyőr ellen, május 12-én. A DVTK vereséggel kezdte az idényt a Ferencváros ellen, a Groupama Arénában, majd otthon, 0-2-ről kiegyenlítve, döntetlent ért el a Puskás Akadémia ellen. Vendégként az idei nyolc bajnoki mérkőzésén összesen egy pontot szerzett, azt is még márciusban, az azóta kiesett Vasas ellen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szombat, Groupama Aréna, 20.15)

Thomas Doll csapata a mezőny egyik százszázalékos együttese, előbb a Diósgyőrt otthon, majd az MTK idegenben verte meg, egyaránt 4-1-es győzelmet aratva. A hazai mérlege kitűnő, tavaly augusztus 12., a Paks elleni döntetlen óta tizenöt bajnoki mérkőzéséből csupán kettőt nem nyert meg. Tavasszal a Haladást csak szoros mérkőzésen, 2-1-re győzte le. A szombathelyiek Kispesten vereséggel kezdtek, majd az Újpest ellen otthon döntetlent játszottak, így egy szerzett ponttal állnak. Vendégként a Haladás a legutóbbi négy bajnokiját elveszítette, hármat ezek közül a fővárosban.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 18.00)

A csütörtökön a Sevilla elleni 1-3-mal az Európa Ligától elbúcsúzó lila-fehérek eddig egy pontot szereztek az OTP Bank Liga 2018–2019-es idényében, miután otthon kikaptak az MTK-tól, majd döntetlent értek el Szombathelyen. Az újonc Kisvárda rosszul kezdett, a MOL Vidi FC-től és a Bp. Honvédtól is 4-0-ra kikapott. A klub vezetősége ezek után hétfőn közös megegyezéssel szerződést bontott Kondás Elemérrel, ideiglenesen a korábbi segítő, Kocsis János irányítja a csapatot, Révész Attila sportigazgató és Erős Gábor segítségével.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC
(Vasárnap, Kispest, Bozsik Stadion, 18.00)

A kispestiek csütörtökön még Luxemburgban szerepeltek Európa Liga-mérkőzésen. A bajnokságban eddig kétszer játszottak és kétszer nyertek, előbb a Haladást, majd a Kisvárdát győzték le a Bozsik Stadionban. Saját pályájukon, a mostani idényben, beleértve a két nemzetközi kupatalálkozót is, eddig minden meccsüket megnyerték. A Paks az első fordulóban vereséget szenvedett Mezőkövesden, majd egy hete pontot szerzett a bajnok MOL Vidi otthonában. Csertői Aurél együttese május 5. óta nyeretlen vendégként az NB I-ben.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS