Hat gól Zalaegerszegen és Fehérváron, rangadót nyert a Fradi

2020. október. 04., 22:40   |    

Hat gól Zalaegerszegen és Fehérváron, rangadót nyert a Fradi

A Budapest Honvéd négy gólt szerezve nyert a ZTE otthonában, a MOL Fehérvár öt gólt lőtt az Újpestnek. A Ferencváros hátrányból fordított a Puskás Akadémia ellen az OTP Bank Liga 6. fordulójában.

ZTE FC-Budapest Honvéd 2-4 (0-2)
Gólszerzők: Könyves (72.), Koszta (94.), illetve Tamás (7.), Szendrei (29.), Balogh N. (48.), Traore (86.)
ZTE FC: Demjén - Tanasin (Szalai, a szünetben), Lesjak, Bobál D., Gergényi (Kovács B., 58.) - Bedi, Sankovic, Favorov (Koszta, 30.) - Könyves, Babati (Dragóner, 58.), Vass P. (Szánthó, a szünetben)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Lovric, Batik, Tamás - Kamber, Hidi (Baráth, 82.) - Szendrei (Tóth-Gábor, 87.), Gazdag (Craciun, 87.), Zsótér (Nagy G., 77.) - Balogh N. (Traore, 77.)

Bár mezőnyben kiegyenlített találkozót láthatott a közönség, a Honvéd sokkal veszélyesebben futballozott. A kispestiek Kamber nagy bedobását követően korán vezetést is szereztek a nyáron éppen Zalaegerszegről érkezett Tamás Krisztián fejesével. A fővárosi csapat gyakori letámadásaiból többször labdát szerzett az ellenfél térfelén, s ebből vezetett veszélyes akciókat, ilyen támadások végén Balogh és Zsótér is nagy helyzetet puskázott el, azonban Szendrei egy távoli lövéssel megduplázta a vendégek előnyét. A Honvéd akár három góllal is vezethetett volna a szünetben, ugyanis Gazdag betalált szabadrúgásból, Demjén csak a gólvonalon túlról kanalazta ki a labdát, csakhogy Bognár játékvezető - tévesen - nem adta meg a találatot. A második félidő is Honvéd-góllal indult, amellyel jószerivel el is dőlt a három pont sorsa. A biztos vezetés tudatában a kispestiek átengedték a területet a hazaiaknak, akik ugyan ezt kihasználva a válogatottba behívott Könyves Norbert révén szépíteni tudtak, az egyenlítésre és így a pontszerzésre viszont esélyük sem volt. A hajrában a Honvéd a csereként beállt Traore lövésével visszaállította a háromgólos különbséget, a hosszabbításban a Kispesten nevelkedett Koszta találata pedig már csak szépségtapasz volt a ZTE számára.

Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Isael (43., 50.), illetve Nunes (4.)
Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Dvali, Heister - Haratin, Laidouni - Zubkov, Nguen (Baturina, 75.), Uzuni (Mak, 75.) - Isael (Sigér, 84.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. - Nunes, Meissner, Hadzsiev, Deutsch L. - Nagy Zs. - Komáromi (Vanecek, 71.), Baluta (Urblik, 71.), Knezevic (Van Nieff, a szünetben), Kiss T. (Tamás N., 82.) - Mance (Slagveer, a szünetben)

Szöglet utáni fejes góllal a 4. percben vezetést szerzett a vendégcsapat - a rövid sarokra érkező Nunes volt eredményes -, amely a folytatásban saját térfelére visszahúzódva rendkívül fegyelmezetten és zártan védekezett. A Bajnokok Ligája csoportkörébe jutott Ferencváros így hiába jutott mezőnyfölényhez és szerezte vissza az elveszített labdákat nagyon gyorsan, kapura nem jelentett veszélyt. A nagy nyomás alatt lévő felcsúti védelem egy alkalommal hagyott ki, ami elég is volt a hazaiaknak az egyenlítéshez: Nguen ugratta ki a védők között Isaelt, aki ziccerben a kapuba pörgetett. A második felvonást góllal kezdte az FTC - Isael az 50. percben Uzuni centerezését követően volt eredményes -, amely ezt követően már nem játszott eredménykényszerben, mezőnyfölényét azonban megőrizte. A felcsútiak jóformán semmilyen veszélyt sem jelentettek az ellenfél kapujára, és miután a hazai cserejátékos, Baturina két lehetőséget is kihagyott, az eredmény a lefújásig nem változott. A Ferencváros továbbra is veretlen még a szezonban: három döntetlen mellett a hetedik tétmérkőzését nyerte meg. Az együttes vasárnapi győzelmével folytatódott a 2017. április 15-e óta tartó bajnoki veretlenségi sorozata a Groupama Arénában, ahol így már 56 összecsapás óta nem talált legyőzőre: 11 döntetlen mellett 45 sikert aratott. A Puskás Akadémia ellenben továbbra sem tudott bajnoki mérkőzést nyerni a Ferencváros vendégeként: két döntetlen mellett hetedszer maradt alul.

MOL Fehérvár FC - Újpest FC 5-1 (0-0)
Gólszerző: Stopira (58.), Bamgboye (61.), Zivzivadze (66.), Nikolov (68.), Risztevszki (89., öngól), illetve Beridze (92.)
Fehérvár: Kovácsik (Rockov 87.) - Bolla, Musliu, Stopira, Fiola (Hangya 73.) - Nego, Nikolov - Bamgboye (Petrjak 73.), Houri, Evandro (Géresi 80.) - Zivzivadze (Nikolics 73.)
Újpest: Banai - Pauljevic (Bacsa 78.), Kastrati, Risztevszki, Máté Zs., Antonov - Perosevic (Csongvai 78.), Mitrovic (Szakály P. 67.), Onovo, Stieber Z. (Beridze 67.) - Junior Tallo (Gigic 70.)
    
Fehérvári helyzetekkel indult a találkozó, amely a folytatásban kiegyenlített játékot hozott, a kapusoknak nem sok dolga akadt. Újpesti lesgól vezette fel az első félidő hajráját, a Vidi pedig a szünetig könnyen megszerezhette volna a vezetést, ám Budu Zivzivadze kapufája után Funsho Bamgboye nem találta el az üres kaput. Fordulást követően Stopira sarokrúgást követő fejesgóljával megszerezték a vezetést a hazaiak, majd három perccel később Bamgboye az újabb ziccerét már nem rontotta el. Második nagy lehetőségét Zivzivadze sem hibázta el, aztán Boban Nikolov találatával tovább nőtt a különbség, ami azt jelentette, hogy tíz perc alatt lőtt négyet a Vidi. Az Újpest elkeseredetten küzdött a szépítésért, de kevés elképzelés volt a játékában. Az 5-1-es végeredmény Kire Risztevszki öngólja és Giorgi Beridze szépítő gólja után alakult ki.

OTP Bank Liga NB I. 6. forduló

Sorsolás
2023. 09. 01. 20:00
Szusza Ferenc Stadion
2023. 09. 02. 15:15
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 09. 02. 19:30
Paksi FC Stadion
2023. 09. 03. 14:15
Mezőkövesd Városi Stadion
2023. 09. 03. 17:15
ZTE Aréna
2023. 09. 03. 19:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Tabella




A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS