Hétvégén minden kérdés eldől – zárul az OTP Bank Liga-idény

2023. május. 26., 12:34   |    

Hétvégén minden kérdés eldől – zárul az OTP Bank Liga-idény

Az OTP Bank Liga utolsó fordulójában eldől, melyik csapat végez a Ferencvároson és a Kecskeméti TE-n kívül nemzetközi kupaindulást érő helyen, s az is, hogy a Bp. Honvéd vagy a MOL Fehérvár búcsúzik-e az élvonaltól. A mérkőzéseket péntektől vasárnapig rendezik.

KECSKEMÉTI TE–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Péntek, Széktői Stadion, 18.15)

A KTE egyetlen szerzett ponttal, függetlenül a DVSC szombati eredményétől, megszerzi a második helyet. Ha kikap, s a debreceniek legyőzik az Újpestet, az újonc „csak” a harmadik helyen zárja a 2022–2023-as idényt. A szezon végére kicsit leeresztett a csapat, hat vereségének éppen a felét a legutóbbi négy fordulóban szedte össze, de a Kisvárda ellen az OTP Bank Ligában még veretlen. A Kisvárda a hajrára támadt fel, egyike annak a három gárdának, amelyik a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett. A szabolcsi csapat a hatodik helyről előbbre már nem léphet, s legfeljebb az Újpest előzheti meg.

ZALAEGERSZEGI TE FC–PAKSI FC
(Péntek, ZTE Aréna, 20.00)

A MOL Magyar Kupa megnyerésével a következő idényben szintén nemzetközi kupainduló ZTE már nem végezhet a kilencedik helynél hátrább, viszont, ha nyer, akár még hetedik is lehet. Pályaválasztóként legutóbb legyőzte a Puskás Akadémiát. A Paks a legutóbbi három fordulóban mindössze egy pontot szerzett, s ezzel nem csak a második helyre veszítette el minden reményét, de harmadik is csak akkor lehet, ha a DVSC kikap, illetve a Puskás Akadémia nem nyer az utolsó hazai mérkőzésén.

DEBRECENI VASUTAS SC–ÚJPEST FC
(Szombat, Nagyerdei Aréna, 20.00)

A DVSC számára a bajnoki bronz a forduló tétje, azt követően, hogy 2021 nyarán újoncként vágott neki az előző idénynek. A kétezres évek első másfél évtizedének legsikeresebb magyar csapata legutóbb 2019-ben zárt harmadik helyezettként az OTP Bank Ligában. Most a győzelem biztosan elég a harmadik hely megtartására, a döntetlen csak akkor, ha a Puskás Akadémia nem győzi le a Honvédot. Az Újpest lehet még hatodik, de akár kilencedik is.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Pancho Aréna, 20.00)

Még mind a két csapat számára nagy a tétje a mérkőzésnek. A Puskás Akadémia harcol a harmadik helyért, erre csak győzelemmel van esélye, de még akkor is kell, hogy a DVSC ne nyerjen az Újpest ellen. Hornyák Zsolt együttese 2019 nyara óta mindig a bajnoki dobogó második vagy harmadik fokán fejezte be az idényt. A Honvéd számára nagyon nehéz, de mégis egyszerű a képlet: győzni kell ahhoz, hogy számítson, hány pontot szerez a MOL Fehérvár a Vasas pályáján. A kispestiek 2019, 2021 és 2022 tavaszán is nyertek egyszer a Pancho Arénában.

VASAS FC–MOL FEHÉRVÁR FC
(Szombat, Illovszky Stadion, 20.00)

A Vasas számára a tisztességes búcsú a tétje az idény utolsó mérkőzésének. A MOL Fehérvár számára a bennmaradás… Abban az esetben, ha nyer a Fáy utcában, biztosan megőrzi helyét az OTP Bank Ligában. A másik két eredménytípus esetén helyezése attól függ, hogy végez a Honvéd a Pancho Arénában. A székesfehérváriak egy ponttal jobban állnak, mint a Honvéd.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Városi Stadion, 17.30)

A Mezőkövesd megtáltosodott a bajnoki hajrára, a legutóbbi két találkozóját 9-3-as gólkülönbséggel, hat ponttal zárta. A legutóbbi hazai meccse a klubrekordot hozó, a Paks elleni 6-1 volt. Kuttor Attila csapata egy helyet még előre léphet, egyet hátra csúszhat. A Ferencváros a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradt, de már hetek óta biztos bajnok, matematikailag is. A legutóbbi három, a fővároson kívül játszott bajnoki mérkőzését kivétel nélkül elveszítette. A mostani idényben még nem tudta legyőzni a Mezőkövesdet.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS