Jól szerepeltek csapataink a Konferencia-ligában

2023. július. 27., 23:17   |    

Jól szerepeltek csapataink a Konferencia-ligában
Fotó: MTI

Három csapatunk előnyt szerzett, a ZTE minimális hátrányban várja a visszavágót a Konferencia-ligában.

A bajnoki bronzérmes DVSC mellett az ezüstérmes Kecskemét, a kupagyőztes Zalaegerszeg, valamint a Bajnokok Ligája-selejtezőből kiesett Ferencváros képviseli a magyar élvonalat az Európa-konferencialigában. A Fradi, a Debrecen és a Kecskemét is előnyt szerzett, a ZTE egygólos hátrányból várja a Konferencia-liga visszavágóját.

A csalódást keltő BL-kiesés után a Ferencváros az Európa-konferencialigában hazai pályán 4–0-ra legyőzte az ír Shamrock Roverst. Az elszántan küzdő zöld-fehérek Sigér, C. Ramírez, A. Traoré, és Varga B. találataival nagy gólkülönbséggel nyertek, így nyugodtan várhatják az egy hét múlva sorra kerülő visszavágót.

A Kecskeméti TE a Széktői Stadionban Szuhodovszki és Pálinkás találataival 2–1-re legyőzte a lett bajnokságban második helyen végzett, jelenleg vezető pozícióban lévő Rigát az Európa-konferencialiga selejtezőjének második fordulójában. A Riga FC elleni sikerével a KTE története során először nyert nemzetközi kupamérkőzésen és előnnyel várhatja a visszavágót.

A ZTE Eszéken a hosszabbításban kapott góllal, minimális, 1–0-s vereséget szenvedett az Osiektől. A mérkőzés képe alapján a Zalaegerszegnek reális esélye van a továbbjutásra a visszavágón, amelyet a jövő héten a ZTE Arénában rendeznek.

Az Európa-konferencialiga selejtezőjének 2. fordulójában a Debreceni VSC az örmény Alaskerthez látogatott és Loncsar második félidőben szerzett góljával 1–0-ra győzött. 

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Tovább küzd a bennmaradásért a Kisvárda és az Újpest
Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS