Kecskemétre látogat a Puskás Akadémia, a Fradi otthonában játszik a Paks

2023. augusztus. 25., 11:07   |    

Kecskemétre látogat a Puskás Akadémia, a Fradi otthonában játszik a Paks

Szombaton és vasárnap játsszák az OTP Bank Liga 5. fordulóját, mind a két napon három mérkőzést rendeznek. A slágernek – az előző idény helyezései alapján – a KTE–Puskás Akadémia és a Ferencváros–Paks-mérkőzés ígérkezik.

KECSKEMÉTI TE–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Szombat, Kecskemét, 15.30)

A KTE az első két mérkőzését megnyerte az OTP Bank Liga mostani idényében, de a múlt héten 1-0-ra kikapott az MTK-tól. Pályaválasztóként május eleje óta mind a négy bajnoki mérkőzését megnyerte. A Puskás Akadémia négy forduló alatt nyolc pontot gyűjtött. Különösen az idegenbeli mérlege jó, győzött Diósgyőrben és az Üllői úton is, mindkettő bravúr. Hornyák Zsolt együttese az előző idényben mind a három mérkőzésén nyeretlen maradt a KTE ellen, a Széktói Stadionban 1-1-re végzett.

DIÓSGYŐRI VTK–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Szombat, Diósgyőr, 17.45)

Az újonc Diósgyőr ugyan hazai vereséggel kezdett a Puskás Akadémia ellen, de azóta hét pontot szerzett. Pályaválasztóként még nyeretlen, a második meccsén a Pakssal játszott döntetlent. A Kisvárda kitűnően kezdett, nyerni tudott Zalaegerszegen, ám azóta Kecskeméten és Debrecenben kikapott, az MTK-val döntetlent játszott. A várdaiak a mostani bajnoki szezonban ötödször játszanak vendégként. Egy statisztikai érdekesség a mérkőzés előtt: Eddig a DVTK ért legtöbbször labdához ellenfelei 16-osán belül (30/meccs) az NB I-es szezonban, a dobogóra még a Ferencváros (28,5) és a Puskás Akadémoa (25) fért fel. A lista végén a Kisvárda (12) található. Vagyis szombaton egymás ellen játszik e statisztika első és utolsó csapata.

ÚJPEST FC–ZALAEGERSZETI TE FC
(Szombat, Szusza Ferenc-stadion, 20.00)

A lila-fehérek a Fehérvár elleni győzelemmel kezdtek, utána jó eredménynek számított a Puskás Akadémia elleni 3-3 is. Ellenben azóta otthon nem bírtak a Mezőkövesddel és simán kikaptak Pakson. A ZTE négy forduló alatt három pontot szerzett, háromszor játszott otthon, s csupán egyszer, a Debrecen ellen idegenben. A Nagyerdőben 1-0-ra kikapott. A két csapat egymás elleni bajnoki mérkőzésein 2009 óta nem nyert a mindenkori vendég.

DEBRECENI VASUTAS SC–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Debrecen, 15.30)

Ennél jobban nem is kezdhetett volna a Loki az OTP Bank Ligában: három mérkőzés, három győzelem. Pályaválasztóként, május közepe óta, a legutóbbi négy bajnoki mérkőzését megnyerte. Az MTK eddig háromszor játszott otthon, egyszer idegenben, ez utóbbit veszítette el egyedül, Zalaegerszegen.

FERENCVÁROSI TORNA CLUB–PAKSI FC
(Vasárnap, Groupama Aréna, 17.30)

A Ferencvárosnak aligha kell nagyon pihentetni kulcsembereit a Zalgiris elleni visszavágóra. A Puskás Akadémia elleni vereség után újabb hazai bajnoki következik. A Paks 2022 februárjában nyert a Groupama Arénában a Fradi ellen, azóta a két csapat fővárosi tétmérkőzésein három döntetlen, majd legutóbb ferencvárosi győzelem született. A Paks egyelőre három mérkőzésen van túl a mostani idényben, két döntetlen és egy győzelem a mérlege. A két idegenbeli meccse végződött döntetlenre.

FEHÉRVÁR FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Vasárnap, Székesfehérvár, 19.30)

A két kieső helyen álló csapat, a tizenegyedik és a tizenkettedik találkozik egymással. Mindkettő nyeretlen még, a Fehérvár négy, a Mezőkövesd három mérkőzésen szerzett eddig egy pontot. A Vidi a legutóbbi öt hazai bajnokijából mindössze egyet nyert meg. A Mezőkövesd mérlege hasonló: a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából egyet nyert meg.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS