Keleti rangadó Debrecenben, egymás ellen az újoncok

2023. szeptember. 01., 12:44   |    

Keleti rangadó Debrecenben, egymás ellen az újoncok

Az OTP Bank Liga hatodik fordulójában találkozik egymással a két jó formában játszó újonc. A Ferencváros Zalaegerszegre látogat. Érdekes statisztikákkal érkezik a Kecskemét Debrecenbe.

ÚJPEST FC–KISVÁRDA
(Péntek, Szusza Ferenc Stadion, 20.00)

A Kisvárda továbbra is csak idegenben tud játszani, ezúttal Újpesten. Az eddigi öt idegenbeli mérkőzéséből az elsőt, Zalaegerszegen, megnyerte, de azóta négy fordulóban csak egy pontot szerzett. A lila-fehérek háromszor játszottak eddig otthon, mindannyiszor egy gólt kaptak. Kétszer többet lőttek, hét pontot szereztek.

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK
(Szombat, Hidegkuti Nándor Stadion, 15.15)

A forduló egyik slágere a két újonc találkozója. Mindkettő jó rajtot vett, az MTK otthon, a DVTK idegenben még veretlen. Mind a két csapat megnyerte a legutóbbi két mérkőzését. A borsodiaknál eddig csak a Ferencváros szerzett több gólt. Az előző idényben, a Merkantil Bank Ligában, mindkét gárda megnyerte a másik elleni hazai mérkőzését.

PAKSI FC–FEHÉRVÁR
(Szombat, Paks, 19.30)

A Paks élvonalbeli története egyik leglidércesebb első félidejét élte át a múlt héten a Groupama Arénában, de egyrészt az már a múlt, másrészt az idénybeli eddigi egyetlen hazai bajnokiját nagyon simán megnyerte (3-0) az Újpest ellen. A legutóbbi négy, a Fehérvár elleni hazai bajnokiját mind megnyerte. A Vidi idegenbeli mérlege továbbra is gyenge, bár legutóbb Felcsúton, a Puskás Akadémia ellen sikerült pontot szerezni. Az első öt bajnokijából csupán egyet nyert meg, éppen a legutóbbit.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Vasárnap, Mezőkövesd, 14.15)

A Mezőkövesd nagyon rossz rajtot vett, hazai pályán eddig még nem szerzett pontot, de csupán egy mérkőzést játszott. A Diósgyőrtől 4-2-re kapott ki. A Puskás Akadémia szeszélyesen szerepelt eddig, két vereség és két döntetlen után súlyos vereségbe szaladt bele Kecskeméten. A PAFC január 29. óta minden idegenbeli bajnoki mérkőzésén szerzett gólt, de a legutóbbi „nullás” éppen egy mezőkövesdi találkozó volt.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 17.15)

A ZTE 2023 elején kétszer is fogadta a bajnokcsapatot, január 24-én a Fradi győzött, márciusban ellenben a Zete. A Zalaegerszeg a tizenegyedik helyen áll, mindössze egy mérkőzésen szerzett eddig pontot (pontokat), de az hazai meccs volt. A Ferencváros csak három bajnoki találkozón van túl, kettőn nagyon sok gólt szerzett, a Puskás ellenit viszont elrontotta. Egyszer játszott vendégként eddig az OTP Bank Liga 2023–2024-es idényében, 5-3-ra győzött Fehérváron.

DEBRECENI VASUTAS SC–KECSKEMÉTI TE
(Vasárnap, Nagyerdei Stadion, 19.30)

A forduló rangadója, az egyetlen párosítás, amelyben két nyári kupainduló találkozik. A DVSC – maradva a nemzetközi porondnál – a kupameccseken nem játszott jól pályaválasztóként, ellenben az OTP Bank Ligában nagyon jó volt a hazai mérlege, egészen a múlt heti, MTK elleni vereségig. A KTE-nek fura az idegenbeli bajnoki mérlege: a legutóbbi három alkalommal pont és gól nélkül maradt, de csak budapesti csapatok ellen. Vidéki riválissal szemben a legutóbbi négy alkalommal győzött. Debrecenben is nyert március 18-án 2-1-re.

Tabella


 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS