Kövesdi siker a borsodi derbin, újra a hajrában nyert a Puskás Akadémia

2020. november. 29., 21:09   |    

Kövesdi siker a borsodi derbin, újra a hajrában nyert a Puskás Akadémia

Az OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnapi játéknapján a Mezőkövesd hosszú nyeretlenségi sorozatot zárt le a DVTK ellen, míg a Budapest Honvéd a 92. percben kapott góllal alulmaradt a Puskás Akadémiával szemben.

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Cseri (21., 11-esből), Szerderov (84.), illetve Drazic (91., 11-esből)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Farkas D., Szeles, Pillár, Vadnai (Vajda, 55.) - Besirovic, Berecz, Katanec, Cseri (Martic, 81.) - Jurina (Vutov, 65.), Nagy D. (Szerderov, 55.)
Diósgyőri VTK: Danilovic - Polgár, Hegedűs, Karan (Szűcs K., 33.) - Sesztakov (Pedro, 76.), Augusto, Iszlai (Ivanovski, 73.), Márkvárt, Memolla - Drazic, Hasani

Mindkét csapat kifejezetten lendületesen és gólra törő, támadó futballal kezdett. Helyzetek adódtak itt is, ott is a hószállingózás közepette, de igazán nagy bravúrt Szappanosnak kellett bemutatnia. A lehetőségek ellenére gól csak egy Jurinával szemben elkövetett szabálytalanság miatt megítélt büntetőből született. A játékrész második felében sem esett vissza az iram, de ekkor kevesebb veszélyes szituáció alakult ki a kapuk előtt, valamelyest a mezőkövesdi beadások okoztak nehéz pillanatokat a vendégvédelemnek. A második félidőt a hátrányban lévő Diósgyőr kezdte jobban, a Mezőkövesd pedig inkább a szervezett védekezésre összpontosított. A miskolci csapatnak megvoltak a lehetőségei, de Szappanos több bravúrral megakadályozta az egyenlítést. A DVTK kihagyott helyzetei megbosszulták magukat a hajrában, amikor a csereként beállt Szerderov egy fejes góllal eldöntötte a három pont sorsát, ezt követően a piros-fehérek erejéből már csak a szépítésre futotta. A hazaiak sikerükkel lezárták hét kör óta tartó nyeretlenségi sorozatukat és elmozdultak a sereghajtó pozícióból, a kispadon pedig november 11-i kinevezése után megszerezte első győzelmét Pintér Attila korábbi szövetségi kapitány.

Budapest Honvéd FC-Puskás Akadémia FC 0-1 (0-0)
Gólszerző: Vanecek (92.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Baráth, Lovric, Tamás - Ugrai (Balogh N., a szünetben), Bocskay (Kamber, 87.), Hidi, László (Kocsis, a szünetben) - Eppel, Gazdag
Puskás Akadémia: Tóth B. - Nunes (Deutsch L., 64.), Meissner, Spandler, Nagy Zs. - Urblik, Van Nieff - Slagveer (Weslen, 77.), Knezevic, Kiss T. - Mance (Vanecek, 84.)
 
A közepes iramú, ám gyenge színvonalú első félidőben a Honvéd volt valamivel kezdeményezőbb, de a sok technikai hiba miatt a hazai támadások nem jelentettek veszélyt a felcsúti kapura. A Puskás Akadémia ellenfeléhez hasonlóan stabilan védekezett, viszont támadójátékában még kevesebb volt a lendület és az ötlet, így a gólveszély a vendégek részéről is hiányzott. A szünet után a mindkét fél által felvállalt gyorsabb és bátrabb játék eredményeként többször került a labda a kapuk elé, de helyzetekig akkor sem jutottak. A folytatásra elkopott a lendület, maradt a kiegyenlített mezőnymunka. A hajrában némi felcsúti fölény mellett mindkét csapatnak akadt helyzete, amellyel megnyerhette volna a találkozót, az utolsó lehetőséggel - a kétperces hosszabbítás letelte előtt négy másodperccel - a cserejátékos Vanecek révén a vendégek tudtak élni. A Budapest Honvéd házigazdaként továbbra is nyeretlen a bajnoki szezonban, két döntetlen mellett negyedszer szenvedett vereséget. A sereghajtó kispesti gárda a legutóbbi hat fordulóban nyeretlen: három döntetlen után sorozatban harmadszor maradt alul. A Puskás Akadémia ezt megelőzően vendégként egymást követő négy mérkőzésen sem tudott pontot szerezni, míg november 4-én otthon úgy győzte le szintén 1-0-ra a Budapest Honvédot, hogy akkor a 90. percben dőlt el a három pont sorsa.

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS