Magyar Kupa: két megyei csapat a profik ellen

2013. október. 28., 08:49   |    

Magyar Kupa: két megyei csapat a profik ellen

Kedden és szerdán rendezik a Magyar Kupa 4. fordulójának mérkőzéseit, ebben a körben már az összes NB I-es csapat érdekelt.

A Magyar Kupa 2013-2014-es kiírása annyiban különbözik a korábbiaktól, hogy a főtábla első három fordulójában egyetlen olyan csapat sem kapcsolódott be a sorozatba, amely az előző idényben az OTP Bank Ligában szerepelt. Ez a lebonyolítási forma a kisebb csapatoknak kedvezett, amelyek közül többen éltek a lehetőséggel, és eljutottak a negyedik körig, ezzel - a szakmai sikereken túl - jelentősebb pénzdíjra is szert tettek.

A megyei osztályokból két együttes érdekelt még a sorozatban, a Pest megyében szereplő Biatorbágy és a szabolcsi Kemecse. A biatorbágyiak a Ménfőcsanakot, valamint két harmadosztályú csapatot, a Veszprémet és a Mosonmagyaróvárt legyőzve jutott el a negyedik körig, ahol a Ness Hungary NB II-ben szereplő Siófok lesz az ellenfele. A biatorbágyiak legismertebb játékosa, a volt válogatott Nikolov Balázs.

- Megyei első osztályú csapatként remek erőfelmérő számunkra a Siófok elleni mérkőzés - fogalmazott Nikolov Balázs, korábbi háromszoros válogatott védő. - Már azt remek eredménynek tartom, hogy bent vagyunk a negyedik körben, de természetesen nem elégszünk meg ennyivel, ha már eljutottunk idáig, szeretnénk még nagyobb meglepetést okozni. Két osztállyal felettünk játszó együttessel csapunk majd össze, és bár nem mi vagyunk az esélyesek, ha az erősségeinket ki tudjuk használni, akár bravúrt is elérhetünk.

A szabolcsi első osztályban vitézkedő Kemecse mindhárom eddigi mérkőzését idegenben játszotta le a kupában, most először lép pályára hazai közönség előtt, méghozzá a remek formába lendülő Budapest Honvéd ellen.

- A város fennállásának egyik legnagyobb sikere a mostani - mondta az mlsz.hu-nak Kondor Lajos klubvezető. - Természetesen anyagi szempontból is kedvező számunkra, hogy idáig eljutottunk, hiszen egy ilyen kis klub számára jelentős tétel az éves költségvetésben az a néhány millió forint, amit az első három körből való továbbjutásért kapunk. Nekünk már az is gondot okozott, hogy elutazzunk egy-egy idegenbeli kupameccsre, de úgy gondolom, hogy ez az eredmény megéri az anyagi ráfordítást. Megye egyes csapatként óriási öröm számunkra, hogy egy ilyen nagy múltú klubbal kerültünk szembe, mint a Budapest Honvéd. Tisztes helytállásra készülünk, és titkon bízunk benne, hogy sikerül meglepetést okozni szerdán.

A forduló első meccsén múlt héten lejátszották, a KTE-Phoenix Mecano 0-0-ás döntetlen után tizenegyesekkel legyőzte a Puskás Akadémiát, és biztosította helyét a nyolcaddöntőben. A Puskás Akadémia mellett legalább egy élvonalbeli együttes búcsúzik majd a sorozattól, a PMFC-Matias ugyanis a Mezőkövesd-Zsóryt fogadja.

A bajnokságban hullámvölgybe került Ferencváros a harmadosztályú Szekszárd otthonában javíthat, a Győri ETO a szomszédos Gyirmóthoz látogat. A Videoton FC dolga sem lesz könnyű, a másodosztály egyik élcsapatához, a Békéscsabához látogat az OTP Bank Liga éllovasa.

A 4. forduló programja:

10.29., kedd:

Szeged 2011 (NB III)–MTK Budapest, 12.30
Ajka (NB II)–Kaposvári Rákóczi, 12.30
Kisvárda (NB II)–Lombard Pápa, 12.30
UFC Szekszárd (NB III)–Ferencváros, 12.30

10.30., szerda:

ESMTK (NB III)–DVSC-Teva, 12.30
Bajai LSE (NB III)–Újpest, 12.30
Viadukt SE Biatorbágy (megyei I. o.)–Siófok (NB II), 12.30
Egri FC (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II), 12.30
Cigánd SE (NB III)–DVTK, 12.30
Dunaújváros PASE (NB II)–MVM Paks, 12.30
Kemecse SE (megyei I. o.)–Bp. Honvéd, 12.30
Csákvári TK (NB III)–Haladás, 12.30
Gyirmót (NB II)–Győri ETO, 17.00
PMFC–Mezőkövesd-Zsóry, 18.00
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Videoton FC, 18.00

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS