Már kedden bajnok lehet a Ferencváros

2020. június. 16., 10:24   |    

Már kedden bajnok lehet a Ferencváros

Lehet, hogy ismét a bajnokavatás fordulója lesz a harmincadik az OTP Bank Ligában. A Ferencváros egy újabb győzelemmel biztossá teheti címvédését. Nagyon fontos találkozók várnak a kiesés elkerüléséért küzdő csapatokra.

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Kedd, Kisvárda, 19.00)

A hazaiak 35, a vendégek 36 ponttal állnak a tabellán, mindkettőnek nagyon fontos a mérkőzés eredménye. A Kisvárda az újrakezdés óta csak az első mérkőzését nyerte meg, mégpedig 1-0-ra az Újpest ellen. Ugyanakkor a két hazai meccsén veretlen maradt, mivel a másodikon 1-1-gyel zárt a Mezőkövesd ellen. A ZTE veretlen ebben a periódusban, kétszer nyert, majd kétszer döntetlent játszott. Idegenben nagyon megverte a Kaposvárt (6-0), majd 1-1-re végzett a Diósgyőrrel. A két csapat korábbi két találkozója az idényben egyaránt döntetlent hozott.

BUDAPEST HONVÉD–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Kedd, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 21.05)

Várhatóan a megengedett kereteken belül „telt ház” előtt lép pályára a Ferencváros, abban a tudatban, hogy esetleges győzelmével matematikailag is bebiztosítja idei bajnoki címét. Érdekes, hogy a zöld-fehérek tavaly éppen a Honvéd elleni második idegenbeli mérkőzésük fordulójában, négy körrel a zárás előtt lettek bajnokok. A kispestiek az újrakezdés óta négy mérkőzésen hét pontot gyűjtöttek, talán a mostani az utolsó esélyük, hogy a harmadik helyért versenybe szálljanak. Pályaválasztóként február 8. óta csupán egyszer nyertek az OTP Bank Ligában.

PAKSI FC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Szerda, Paks, 16.55)

A paksiak az újrakezdés óta még veretlenek, a Ferencváros és a Zalaegerszeg ellen is a 90. perc letelte után kiegyenlítve szereztek pontot. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokijukon egyaránt döntetlent játszottak. A Rákóczi súlyos vereséget szenvedett otthon a ZTE-től a koronavírus-járvány miatti leállást követő első fordulóban, majd elvitte egy pontot Debrecenből, csak az utolsó percekben kapott góllal maradt alul a Pancho Arénában, s meggyőző teljesítménnyel legyőzte a Diósgyőrt. A paksiak mind a két eddigi egymás elleni bajnoki mérkőzést megnyerték a szezonban.

MOL FEHÉRVÁR FC–DEBRECENI VSC
(Szerda, Székesfehérvár, 19.00)

A Fehérvár FC március 7-ig mindössze négy döntetlent játszott az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében, azóta ugyanannyit, mindössze öt mérkőzésen. A hazai mérlege javult az ősz második feléhez képest, de a legutóbbi három találkozójából kettőn is csak egy pontot szerzett. Ugyanakkor a Debrecen ellen kiváló a mérlege pályaválasztóként: a legutóbbi tíz tétmérkőzésből kilencet megnyert. A Loki az utolsó előtti helyen áll, február 8. óta mindössze egy mérkőzését tudta megnyerni, azt is otthon, a Kisvárda ellen. Idegenben a legutóbbi öt meccsét mind elveszítette, mégpedig úgy, hogy mindegyiken kapott legalább két gólt.

DIÓSGYŐRI VTK–PUSKÁS AKADÉMIA
(Szerda, Diósgyőr, 19.00)

A negyedik és az ötödik találkozója, a felcsútiak három ponttal jobban állnak, de ha a hazaiak nyernek, előznek. A DVTK az utóbbi hetekben hullámvölgybe került egy jó sorozat után, az újrakezdés óta előbb nyert a Mezőkövesd ellen, majd három mérkőzésen nyeretlen maradt. Érdemes ugyanakkor hozzátenni: saját pályáján a legutóbbi négy bajnoki találkozóján tíz pontot szerzett. A Puskás Akadémia csak a Kaposvár ellen tudott nyerni a legutóbbi négy fordulóban, de vendégként augusztus 17. óta csak egyszer, Zalaegerszegen kapott ki, másfél héttel ezelőtt.

ÚJPEST FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szerda, Szusza Ferenc Stadion, 21.05)

A lila-fehérek az edzőváltás óta három mérkőzés alatt hét pontot szereztek, otthon kétszer győztek, majd elvittek egy pontot Székesfehérvárról is. Óriási változás ez a korábbiakhoz képest, tekintve, hogy pályaválasztóként Nebojsa Vignjeviccsel az OTP Bank Liga 2019–2020-as szezonjában összesen két győzelmet arattak. A Mezőkövesd, beleértve a három Magyar Kupa-mérkőzését is, még nem tudott nyerni az újrakezdés óta, idegenben Diósgyőrben és Kisvárdán összesen egy pontot gyűjtött. Az Újpest ellen októberben győzött Budapesten, de nem a Megyeri úton, hanem az Illovszky Rudolf Stadionban.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Merkantil Bank Liga: Bajnok a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS