Megelőzheti a Budaörs a Nyíregyházát, a Dorog ellen szerepel a DVSC

2021. április. 06., 16:37   |    

Megelőzheti a Budaörs a Nyíregyházát, a Dorog ellen szerepel a DVSC
Fotó: bsc1924.com

Teljes fordulót tartanak a Merkantil Bank Ligában szerdán. A listavezető DVSC Tatabányán a Dorog ellen játszik, a második helyen álló Vasas a DEAC-hoz, Debrecenbe látogat.

DEBRECENI EGYETEMI AC–VASAS FC
(Debrecen, 16.30)

Az utolsó helyen álló DEAC a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szerzett. Viszont hazai pályán a legutóbbi öt mérkőzéséből csak kettőt veszített el. A Vasas két nyeretlen mérkőzés után péntek este győzött Szegeden, s ezzel tartja a második helyét. Vendégként szeptember 27. óta csupán Szolnokon kapott ki, idén a vendégként eddig elérhető 15 pontból tízet szerzett meg.

SOROKSÁR SC–BFC SIÓFOK
(Soroksár, 16.30)

Mind a két csapat vereséget szenvedett a feljutásra pályázó riválisa ellen vasárnap. A Soroksár a DVSC-től kapott ki 2–0-ra, a Siófok, pályaválasztóként, a PMFC-től 4–1-re. A budapesti csapat a legutóbbi öt fordulóban kilenc pontot szerzett, otthon a legutóbbi öt bajnokiját megnyerte. A Siófok a tizenhetedik, nagy harcban van a kiesés elkerüléséért. Az elmúlt hetekben egyre hátrább csúszott a táblázaton, a legutóbbi öt fordulóban csupán egy pontot szerzett.

DOROGI FC–DEBRECENI VSC
(Tatabánya, 16.30)

A Dorog a hétvégén 1–0-ra kikapott a Budaörstől Tatabányán. Ott, ahol most fogadja a listavezetőt. Az egykori bányászváros alakulata először szenvedett vereséget 2021-ben a Merkantil Bank Ligában. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokija döntetlenre végződött. A DVSC a jelek szerint túljutott a hullámvölgyön, a legutóbbi három bajnokiját megnyerte. Idegenben a mostani edzői stábbal három mérkőzéséből kettőt megnyert, Ajkán kikapott.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–SZENTLŐRINC SE
(Kazincbarcika, 16.30)

A Kazincbarcika súlyos vereséget szenvedett vasárnap Csákváron, s így továbbra is kiesőhelyen áll. Aligha kell hangsúlyozni, mennyire fontos találkozó vár rá az azonos pontszámmal álló Szentlőrinc ellen – miként a baranyai újoncra is. A borsodiak a legutóbbi három hazai bajnoki mérkőzésükből kettőt megnyertek. A Szentlőrinc a legutóbbi fordulóban érte be a mostani riválist, miután otthon tartott egy pontot az ETO ellen. Legutóbbi idegenbeli mérkőzésén bravúros döntetlent ért el az addig nagyszerű formában lévő Nyíregyháza ellen.

FC AJKA–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Ajka, 18.00)

Mind a két csapat egygólos vereséget szenvedett egy feljutásra aspiráló ellen a legutóbbi fordulóban. Az idén a húsvéti hétvége előtt még veretlen, hatos győzelmi szériával a Kisalföldre érkező Ajka 1–0-ra kikapott a Gyirmóttól. Pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzésén 13 pontot szerzett. A Szeged-Csanád a Vasas ellen maradt alul még pénteken hazai pályán, s ezzel lezárt egy négy mérkőzésből álló veretlenségi sorozatot a Merkantil Bank Ligában. Vendégként a legutóbbi négy meccsén nyolc pontot szerzett.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Kaposvár, 18.00)

A Kaposvár elvitt egy pontot vasárnap Szolnokról, továbbra is a 15. helyen áll a tabellán. Hosszú hetek óta nyeretlen, de a legutóbbi négy mérkőzéséből három döntetlenre végződött. Otthon november 25. óta nem kapott ki, de többször játszott döntetlent, mint ahányszor nyert azóta. A Gyirmót az Ajka elleni, nagyon értékes győzelemmel tartja a lépést az előtte állókkal, lezárt egy három meccsből álló döntetlenszériát. Idegenben 2021-ben még nem kapott ki, de három győzelmet két döntetlen követett.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BUDAÖRS FC
(Nyíregyháza, 18.00)

Kicsit megtorpant a Nyíregyháza, a győzelmi sorozat után a szünet előtti és utáni első meccse is csak döntetlent hozott. Vasárnap Szombathelyről vitt el egy pontot, ami azért egyáltalán nem lebecsülendő teljesítmény. December eleje óta nem kapott ki Nyíregyházán, a hat meccsből három a megnyert, három pedig döntetlenre végződött. A Budaörs két hellyel és két ponttal áll a Szpari mögött, miután vasárnap a Dorog legyőzésével megszerezte első 2021-es győzelmét a Merkantil Bank Ligában. Vendégként a legutóbbi öt meccsén mindössze egy pontot gyűjtött.

WKW ETO FC GYŐR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Győr, 18.00)

Mind a két gárda döntetlent játszott vasárnap, ráadásul egyik mérkőzésén sem született gól. A nagy hagyományokkal rendelkező párharc előtt a Haladás áll jobban a tabellán (nyolcadik), három hellyel és öt ponttal előzi meg a győrieket. Az ETO három mérkőzés óta nyeretlen, de december eleje óta nem veszített otthon bajnoki mérkőzést. A Haladás a legutóbbi öt mérkőzésén veretlen maradt, sőt, ez az öt mérkőzés alatt nem kapott gólt. A legutóbbi négy bajnokijából három is gól nélkül zárult.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Békéscsaba, 18.00)

A Békéscsaba az utolsó helyen szerénykedő DEAC ellen győzött simán, 3–0-ra vasárnap, míg a Csákvár hasonlóan magabiztos sikert aratott, ugyancsak pályaválasztóként, a Kazincbarcika ellen (4–1). A lila-fehérek nagyon rosszul kezdték a 2021-es évet pályaválasztóként, 3–0-ra kikaptak az Ajkától, de azóta veretlenek, a legutóbbi két meccsüket kapott gól nélkül megnyerték. A Csákvár menekül, hétvégi sikerével feljött a 16. helyre. A legutóbbi öt bajnokijából csupán egyet veszített el. Idegenben november 1. óta nyeretlen, de idén eddig csak a PMFC-től kapott ki.

PÉCSI MECSEK FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Pécs, 18.15)

A PMFC simán nyert vasárnap Siófokon, immár hét pont az előnye az ötödik helyezett Ajkával szemben. A második helyezett Vasas mögött négy pont a hátránya. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén nem szerzett gólt, a DVSC-től kikapott, előtte a Haladással „ikszelt”. A Szolnok a legutóbbi három idegenbeli bajnoki találkozóját elveszítette, kikapott a DEAC-tól, a Szeged-Csanádtól és az Ajkától is. A táblázaton a tízedik helyen áll.

OTP Bank Liga NB I. 31. forduló

Sorsolás
2024. 05. 03. 20:00
Székesfehérvári Sóstói Stadion
2024. 05. 04. 13:00
Mezőkövesd Városi Stadion
2024. 05. 04. 15:30
Puskás Akadémia Pancho Aréna
2024. 05. 04. 19:15
Szusza Ferenc Stadion
2024. 05. 05. 16:00
Kecskeméti Széktói Stadion
2024. 05. 05. 18:30
Groupama Aréna

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Liga: győri sikerrel kezdődött a bajnoki döntő
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kecskeméten egyenlítene a címvédő
Bajnokságok / Kupák
Győztes derbivel búcsúztatta a szezont a Ferencváros
Bajnokságok / Kupák
Kikapott, de még reménykedhet a bennmaradásban a Pécs

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS