Megszakadt az Újpest nyeretlenségi szériája

2015. október. 24., 20:52   |    

Megszakadt az Újpest nyeretlenségi szériája

Az Újpest a Vasast győzte le a OTP Bank Liga 13. fordulójában. A Paks kétgólos hátrányból fordított Békéscsabán, a Ferencváros elhozta a három pontot Diósgyőrből, a Haladás legyőzte a címvédő Vidit.

Puskás Akadémia - DVSC-Teva 1-1 (0-0)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Lencse a 82., ill. Korhut a 87. percben

Az első félidő első felében legfeljebb átlövésekkel próbáltak veszélyeztetni a csapatok, kevés sikerrel. A 25. percben alakult ki az első igazán nagy lehetőség, ekkor Lencse László kapott jó labdát Sallai Rolandtól, elvitte a debreceni kapus mellett, de éles szögből a kapu mellé lőtt. A 31. percben a DVSC is vezetést szerezhetett volna, Kulcsár Tamás lépett ki ziccerben, célba vette a bal sarkot, de Pogacsics Krisztián bravúrral védett. A szünet előtt Sidibe előtt is kialakult egy nagy lehetőség, de rosszul találta el a labdát nagy helyzetben. A fordulás után több volt a hiba mindkét oldalon, sokáig nem alakultak ki helyzetek, majd a hajrában felpörögtek az események. A 82. percben gyors hazai kontra végén Pauljevics futott el a jobb oldalon, pontosan tette be középre a labdát, az érkező Lencse László pedig 5 méterről az üres kapuba belsőzött (1-0). A 87. percben egyenlítettek a vendégek, Korhut Mihály szabadrúgásból, 20 méterről lőtt a kapu jobb oldalába (1-1), kialakítva a végeredményt.

Újpest FC - Vasas 2-0 (0-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerző: Diagne a 80. (11-esből) és a 85. percben

Az első helyzet a vendégek előtt adódott, egy szöglet után Grúz találta el a kapufát. A folytatásban az Újpest dominált, de a szervezetten védekező Vasas jól állta a sarat, a hazaiak inkább távoli lövésekből tudott veszélyeztetni. A második félidőben is végig a hazaiak irányítottak, a Vasas nem jelentett veszélyt az újpesti kapura. A lila-fehérek vezető góljára a 80. percig kellett várni, ekkor a Kabát Péterrel szemben elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Diagne váltotta gólra (1-0). A 85. percben bebiztosította győzelmét az Újpest, Diagne 20 méteres lövését követően a labda megpattant Debrecenin, és a hálóban kötött ki (2-0).

MTK Budapest - Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Vezette: Vad II István
Gólszerző: Torghelle a 33. és a 39., ill. Kamber az 54. percben

Az MTK kezdte jobban a mérkőzést, és a 33. percben góllá érett a fölénye, Kanta József szabadrúgását követően Torghelle Sándor 8 méterről fejelte a kapu bal oldalába a beívelt labdát (1-0). Hat perccel később érkezett a második hazai találat, Strestik hosszú indítását követően Torghelle érkezett, és 12 méterről a kapus fölött a hálóba emelt (2-0). Az 54. percben szépítettek a vendégek, Dusan Vasiljevic lövését követően a labda kipattant Hegedűs kapusról, az érkező Djordje Kamber pedig 8 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-1). A folytatásban a kispestiek jóval több veszélyt jelentettek a kapura, két kapufát is lőttek, de az egyenlítés nem sikerült, a kék-fehérek szerezték meg a három pontot.

Szombathelyi-Swietelsky Haladás–Videoton FC 1-0 (1-0)
Vezette: Kassai Viktor
Gólszerzők: Gaál a 24. percben

A mérkőzés első negyedórájában nem forogtak veszélyben a kapuk Szombathelyen, ezt követően viszont felgyorsultak az események. A 24. percben megszületett a Hali vezető találata: Gosztonyi indítása után Gaál Bálint tört be a 16-oson belülre, majd 7 méterről Danilovics mellett az alsó sarokba lőtt (1-0). Egy perccel később kiegyenlíthetett volna a bajnoki címvédő együttes, de Oliveira lövését Király Gábor bravúrral védte. Nem ez volt az egyetlen nagy védés, ami hozzásegítette a Haladást az eredmény megtartásához: a 63. percben büntetőhöz jutott a vendégcsapat, Feczesin Róbert nem tudott élni a kínálkozó lehetőséggel, Király hárított. A helyzeteit jobban kihasználó szombathelyiek végül 1-0-ra felülmúlták a székesfehérváriakat, így hat pontra nőtt a két együttes között a különbség.

Békéscsaba 1912 Előre – Paksi FC 2-3 (2-0)
Vezette: Berke Balázs
Gólszerzők: Birtalan a 7. és a 10., , ill. Papp az 54., Szakály a 81., Bartha a 96. percben.
Kiállítva: Szalai a 90. percben

A Békéscsaba mindent elkövetett, hogy kárpótolhassa szurkolóit az előző héten elszenvedett hatalmas zakó miatt. Birtalan Botondnak köszönhetően a lila-fehérek már a 7. percben elkezdték a gólgyártást a forduló előtt a tabella 3. fokán álló Paksi FC ellen: egy gyors jobb oldali akció végén Bényei Balázs adta középre a labdát, ahol a tisztán érkező támadó hét méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1–0). Három perccel később duplázni tudott a hazai támadó, Borbély Bálint felívelt labdáját vette át a kaputól 15 méterre, lövésébe már csak belekapni tudott Molnár Péter (2–0). A második félidő szintén egy gyors góllal indult, ami a vendégek szépítését jelentette, az 54. percben Bertus Lajos szögletét követően Papp Kristóf fejelt hat méterről a kapuba (2–1). A mérkőzés hajrájában Csertői Aurél legénysége hatalmas nyomás alá helyezte a hazai együttest, aminek meg is lett az eredménye, az utolsó bő tíz percben két gólt szerző Paks megfordította a mérkőzést, a 81. percben Szabó János adott be a bal oldalról, Szakály Dénes pedig 13 méterről, kapásból a kapu közepébe bombázott (2–2). A 96. percben Bartha László 24 méterről, szabadrúgásból csavart a hálóba (2-3), a győztes paksiak így immár hat forduló óta nem találtak legyőzőre.

DVTK–Ferencváros 0-2 (0-1)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Sesták a 29., Lamah a 79. percben
Kiállítva: Tamás a 17. percben

Bár utolsó bajnoki vereségének helyszínére látogatott a Ferencváros, a történelem nem ismételte önmagát. A bátran futballozó Diósgyőr a 17. percben emberhátrányba került, a Böde Dánielt utolsó emberként lerántó Tamás Márk kapott piros lapot. Bár a borsodiak nem könnyítették meg a fővárosiak helyzetét, a Fradi két alkalommal is gólra váltotta mezőnyfölényét: a 29. percben Ramírez bal oldali beadását Sesták fejelte 6 méterről a kapuba (0-1), a mérkőzés hajrájában pedig egy szögletet követően Lamah lőtt 16 méterről a hálóba (0-2).

dvtk_ftc|

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Hétgólos sikerrel maradt benn az Újpest, a Kisvárda a második kieső
Bajnokságok / Kupák
Magabiztos fehérvári sikerrel indult a 31. forduló
Bajnokságok / Kupák
Női futsal NB I – Vasárnap rajtol a bajnoki döntő

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS