Merkantil Bank Liga: tovább erősítettek a bajnokesélyes csapatok

2024. február. 03., 13:48   |    

Merkantil Bank Liga: tovább erősítettek a bajnokesélyes csapatok

A Kozármisleny–Honvéd találkozóval már szombaton megkezdődik a Merkantil Bank Liga tavaszi idénye. Hét mérkőzést vasárnap, egyet hétfőn rendeznek.

Merkantil Bank Liga NB II. 19. forduló

Sorsolás
2024. 02. 03. 14:00
Kozármislenyi Stadion
2024. 02. 04. 14:00
Kolorcity Aréna
2024. 02. 04. 14:00
Ajkai Városi Sportcentrum
2024. 02. 04. 14:00
ALCUFER Stadion
2024. 02. 04. 14:00
BVSC-Zugló Stadion
2024. 02. 04. 14:00
Balmazújvárosi Városi Stadion
2024. 02. 04. 14:00
PMFC Stadion
2024. 02. 04. 17:00
Szombathelyi Haladás Sportkomplexum
2024. 02. 05. 20:00
Illovszky Rudolf Stadion

HR RENT KOZÁRMISLENY–BUDAPEST HONVÉD
(Szombat, Kozármisleny, 14.00)
Daru Bence Szegedről, Oroszi István Budafokról, Vogyicska Bálint Ajkáról, Ikonomou Konstantinos a Soroksártól, Szabó Bálint a Csíkszeredától, Koszovcsuk Alekszendr a Honvéd második csapatától igazolt Kozármislenybe. Távozott a baranyai klubból Nagy Krisztián és Sági Milán, négy játékosnak, Megyeri Gábornak, Barkóczi Benedeknek, Rácz Balázsnak lejárt a kölcsönszerződése, visszatértek klubjukhoz. Egerszegi Tamás visszavonult. A Honvédból Kocsis Dominik távozott, a Debreceni VSC-ben folytatja a pályafutását.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Vasárnap, Kazincbarcika, 14.00)
Vég Csongor személyében új sportigazgató dolgozik Kazincbarcikán. A sárga-kékek három játékost igazoltak, Patrick Gânțe, Pethő Bence és Dobozi Krisztián érkezett. Utóbbi a Sepsi OSK-ban, a román élvonalban töltötte az őszi idényt. A mosonmagyaróváriaktól Takács Tamás, Korbély Kristóf, Szalka Dominik és Heinrich Márk távozott. Egyetlen játékos, a fiatal kora ellenére rutinosnak mondható Radics Márton érkezett.

FC AJKA–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Ajka, 14.00)
A Vasas második csapatából is erősített az Ajka, Forgó Milánt szerezte meg. A további három új szerzemény: a visszatérő Nagy Krisztián, Nikola Pantović és Fiáth Bence. Utóbbi éppen a vasárnapi ellenfél, a Budafok játékosa volt ősszel. Két támadóval is erősített a fővárosi gárda: Jakab Csaba a BLSZ I. osztályából, a Szabadkikötő csapatából, Zsőri Dániel ellenben az MTK-ból ment a Promontor utcába.

GYIRMÓT FC GYŐR–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Gyirmót, 14.00)
Tamási Zsolt keretében kevés változás történt a télen: Pethő Bence Kazincbarcikára igazolt, a helyére Molnár János érkezett Gyirmótra, az ESMTK-tól. A Soroksártól Valencsik Dávid, Vogyicska Balázs és Ikonomou Konstantinos távozott.

BVSC-ZUGLÓ–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Szőnyi út, 14.00)
Szekeres Tamás edző csapata a rajt hetében két új játékossal erősödött. A rutinos Bacsa Patrik Kazincbarcikáról ment a Szőnyi útra. A nigériai David Nwachukwu a DVSC NB III-as csapatában futballozott az előző ősszel. Rabatin Richárd Ajkáról érkezett. Az ETO francia bajnoki címet is nyert brazil játékost szerződtetett, Gabriel Boschiliának 1,7 millió euró a piaci értéke, ezzel rekorder a Merkantil Bank Ligában. A győriekhez visszatért Gyurákovics Erik és Urblík Norbert.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Balmazújváros, 14.00)
A bevallottan a feljutást megcélzó Nyíregyháza két futballistát is szerződtetett január elején a Paksból: Temesvári Attila két, Beke Péter négy mérkőzést játszott ősszel az OTP Bank Ligában. Tiszakécskén viszonylag nagy volt a mozgás a télen. Sági Milán Kozármislenyből, Takács Tamás Mosonmagyaróvárról, Valencsik Dávid Soroksárról érkezett, két futballistát, Lehoczky Rolandot (MTK) és Kállai Zalánt (Mezőkövesd) kölcsönvette a klub. Nincs már a keretben Erdei Carlo, Winkler András, Giorgi Gvisiani, Grünvald Attila és Polyák Kristóf, utóbbi háromnak lejárt a kölcsönszerződése.

PÉCSI MFC–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Pécs, 14.00)
A korábban az ifi BL-ben és hat meccsen az NB I-ben is szereplő Miknyóczki Ádám az MTK-ból, a pécsi születésű Rácz Balázs a Debreceni VSC-ből került a piros-feketékhez. A magyar-ukrán kettős állampolgár Svedyuk Alex Pál éppen az ellenfélhez, a Siófokhoz távozott. Ugyancsak Pécsen játszott ősszel Gyurkits Gergő is. A Balaton-parti gárda rajta kívül megszerezte Nyíregyházáról Németh Barnabást. Ősszel mindössze öt percet játszott a Siófok ellen, s gólt szerzett, ez alighanem jó ajánlólevelet jelentett az egyébként a Honvédban nevelkedő csatárnak. Nagy erősítés lehet a rutinos – legutóbb Pakson futballozó – Hegedűs János a védelemben. Polényi Gábor, a korábbi csapatkapitány távozott.

SZOMBATHELYI HALADÁS–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)
A magyar-román kettős állampolgárságú Erdei Carlo a Tiszakécskétől a Haladáshoz igazolt. „Már a törökországi edzőtáborba való indulás előtt eldőlt, hogy a 18 éves Dusinszki Szabolcs, illetve a 20 esztendős Artem Nahirnij a tavaszi idényben csapatunkat erősíti. Három fiatal sorsáról viszont a side-i tartózkodás alatt döntött szakmai stábunk” – írta a csákvári klub honlapja. Decinger Norbert Oleh Jablonszkij és Szalai Péter a három kiszemelt.

VASAS FC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Hétfő, Fáy utca, 20.00)
A piros-kékek két játékost szereztek a téli átigazolási időszak eddigi részében, Doktorics Áron a Haladástól, Szánthó Regő pedig a Ferencvárostól érkezett. Négyen távoztak: Kovács Patrik, Szilágyi Szabolcs, Balajti Ádám és Ihrig-Farkas Sebestyén. Prosser Dániel és Radics Márton távozott Szegedről. Földi Dominik, Nagy Richárd, Zuigéber Ákos és Klausz Milán kölcsönbe a tiszaparti klubhoz került. Onódi Ákossal két és féléves szerződést kötött a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

 

 

 

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS